Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme işitme cihazı bedelinin tümünün SGK tarafından ödenmesine hükmetti

Pluvia

Emektar Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
1
Güncel haber sgk ödemiş cihazı bu yenimi çıktıki

Böle bişi varsa çok iyi

Emekli öğretmen Abdullah Karabacak’ın, yaşadığı işitme sorunu nedeniyle kendisine dijital işitme cihazı reçete edildi. Karabacak, 2017 yılında, 3 bin 500 TL değerindeki cihazı aldı. Dava dosyasına göre, sigortalı olan Karabacak, cihazın bedelini SGK’dan talep etti. SGK, Karabacak’a 75 TL katkı payı kesintisi dahil 675 TL geri ödeme yaptı.

TALEBİ REDDETTİ

Karabacak’ın ödediği ücretin tamamının ödenmesi için yaptığı başvuruyu da SGK, “SGK Sağlık Uygulama Tebliğinin (SUT) İşitme Cihazı ve Kulak Kalıbı başlıklı maddesi ile SUT eki listelerde programlanabilir dijital işitme cihazı bedeli olarak 750 TL fiyat belirlendiği, 750 TL üzerinden emekli sigortalıdan yüzde 10 katılım payı kesilerek 675 TL işitme cihazı bedelini ödendiğini, tedavi için kullanılan tıbbi malzemelerin ödeme işlemlerinin SUT doğrultusunda yapıldığı” gerekçesiyle reddetti.

Karabacak, avukatı Mehtap Sakinci aracılığıyla SGK’nın ödemediği miktarının ödenmesine karar verilmesi için Ankara 17. İş Mahkemesine dava açtı. Avukat Sakinci dava dilekçesinde, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 63. madde ve devamı gereğince davalı kurum tarafından sigortalı müvekkilin sağlık giderlerin karışlanması gerekmektedir. Yine bu yasanının temel amacı, sosyal devlet ilkesi ve Anayasal bir hak olan sağlık hakkının temini olup davalı kurum tarafından müvekkilin kullanmak zorunda olduğu işitme cihazı içinin ödenen toplam rakam üzerinden karışlanması gerekmektir” dedi.

Dilekçenin devamında ise şu ifadeler yar aldı: “Müvekkil tarafından işitme cihazı için ödenen 3 bin 500 TL’nin 75 TL katkı payı kesintisi dahil 675 TL bakımından geri ödeme yapılmıştır. Bu nedenle müvekkile iadesi sağlanmayan bakiye meblağın iadesi için huzurdaki davanın açılması zarureti doğmuştur” dedi.

FAİZİYLE BİRLİKTE ÖDEYECEK

Mahkeme de 9 Eylül tarihinde Abdullah Karabacak tarafından davanın kabulüne karar vererek, SGK’nın ödemediği miktar olan 2 bin 825 TL işitme cihazı bedelinin yasal faiziyle davalıdan alınarak, emekli öğretmene verilmesine hükmetti.

Kaynak

Nasıl yani artık sgk hepsini mi karsılayacak cihazın 🙄

sevimm92

Bilmiyom ödemiş adama haberi oku

Yeni bişise keyf aslında ödemesi gerek

Haberi okudum canım ama herkes için geçerli mi acaba yeni olmuş galiba

Arkadaş madem sgk nın ücretin tamamını ödemesi gerekiyor yayınlayın bir genelge herkesin ki ödensin.

Herkes dava mı açsın yani?

Ben cihaz aldığım yeri aradım haberlerde cıktı ama bize yazı gelmedi net bir bilgi yok dedi gelirse arayacak beni

Bu haberin uzerine bence genelge yayınlanır madem sgk karsılıyordu neden dunya kadar para veriyoruz cihaza

Haberlerde çıktısa doğrudur ozamn

Sgk öder belki bundan sonrakilere

Pahalı cihazlar alamıyom yenilemekte istyom çalışan biride dğlm telden pahalı işlh öder

Yazu giderse öder heralde

sevgili arkadaşlar bu ücretsiz cihaz alma uygulması yıllar öncesi vardı.. bu işleri SGK yerine o dönem Vakıf yapmaktaydı. vakıf dandik en ucuz cihaz teklii verirdi firmalara.. en uygun fiyat hangi firma verirse hasta oraya yönlendirilirdi alacağımız cihazda genelde verim yoktu kulak içi veya cok programlı cihazlar kapsamazdı.. firmalar üzerine kendimiz biraz nakit ekleyip daha iyi bir cihaz almamızı teklif ederlerdi bu habere bakılırsa bu habere örnek teşkil ederse yukarıda anlattığım sistem gibi bir uygulama çıkarırlar kısaca kulak sorunlarımıza cok bir çare olmayacak tamamen ücretsiz alanlar için bir obje veya süs olarak kulaklarında işlev görecek

Bazı şeyleri ödüyo devlet temennim işlh öder takcağımız cihazıda

Isitme cihazinin tam bedelini devlet odemeli diye mahkeme karari cikmis

millet duyduk duymadik demeyin. devleti mahkemeye veren ogretmenimiz davayi kazanarak 3 yil once aldigi isitme cihazinin tam bedelini faiziyle beraber alacakmis:eek:

duyunda inanmayin.
hurriyette adem benlinin haberi...

kanka acmis basligi. gormeden bende haber verdim saniyom:)
nerde bu bolluk. sgk su odedigi 700 lirayida kesmesinde:(
kasa tamtakir.

İnşallah doğrudur ya benim cihazlarda eskidi iyi dayandılar

Büyük ihtimalle sgk yargıtaya gider ordanda sgk kanununa göre karar çıkar

Eskiden cihazların bedelini SGK karsiliyordu çocukluğumda çok iyi bilirim. Şimdi az ödeme yapiliyor

Pluvia

Evet. İyi hatırlıyorum devlet hastanesinden alınacak raporla cihazın bedeli fiyatı pili bakım maliyetini karşılıyordu.

Muharrem77

Ne iyimiş cimere yazın öder işlh sgk

Çok pahalı olduğu için yeniletemiyoruz güzel cihazlar var

Pluvia

15 20 sene önceydi bunlar. En son cihaz aldım 1.500 TL SGK ödemesiydi zor ödediler

Üst Alt