Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme kararı ile malulen emekli oldum. Yargıtay davayı bozdu..?

davut59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaslar

ben 2007 kroner arter hastalıgından 3 kere ameliyat oldum+ tıp II DIYABETUS MELUTUS seker hastasıyım ff rapor verıldi
malulen emeklılık ıcın basvurdum sgk red ettı
daha sonra 2009 da iş mahkemesine dava actım benı adlitıp a sevk ett 3. ıhtısasta 2011 de muayeneye gıttım baltazart formulune göre r72.0 E cetveline gore 72.0 oranında meslete kazanma gucu kaybından malul sayılır dedi ve daha sonra genel kuruldan istediler aynı raporu gonderdi adlitıp mahkeme beni 04.12.2012 tarıhınden ıtıbaren emeklı ettı
dosyam temyız e21. hukuk dairesine gitti ve geldi yargıtay davayı bozdu

yargıtay hastadakı arızaların kesın olarak 2/3 hangı tarıhte oldugunu adli tıp genel kurulundan istedi mahkeme tekrar adlitıp adosyamı gonderdi 3. ıhtısas kurulu soyle bır rapor gonderdi aynı sekılde kendi raporlarını sundu ve altına 85/9525 sayılı sosyal sigortalar tuzugu10. maddesi uyarınca hastadaki arızaların hıc bırının tek basına sayılamayacagından 2/3 kaybetmedigi yazıyor

arkadaslar bu konu hakkında bılgısı olan varsa yardımcı olun lutfen zor durumdayım 7 senedır ugrasıyorum rahatsızlıgım ılerledi tekrar ameliyat olmam gerekiyor

"hastadaki arızaların hıc bırının tek basına sayılamayacagından" iafadesi ile ne kastedildiğini anlamadım. Ayrı ayrı verilen oranlar balthazard formülü ile toplanmıştı ve o şekilde mi malul sayılmıştınız?

Bülent bey davut beyin yazısını dikkatle okudum oranlar balthazard formülü ile hesaplanmış yazısına göre demek ki sgk tek hastalıktan yüzde 60 kayıp oranını istiyor.yargı kararı olduğu için işler baya zorlaşıyor bu durumda olanlar için

Evet, zaten sgk için tek kriter maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olmak. Ama işte yasa maddesinde ise % 60 zikrediliyor. Onun için konu mahkemelik oluyor... Mahkemelerin kararları da malum, birbiriyle çelişebiliyor da. Haklı olmanın yanı sıra, şanslı da olmak lazım!

bulent bey oncelıkle ılgılendıgınız ıcın tesekkur ederım

mahkeme benı 04.12.2012 tarıhınden ıtıbaren emeklı ettı. oradakı raporda baltazart formulunde % 68 ve devamında e cetvelıne gore % 72.0 meslete kazanma gununden kaybetmıştır dıyor.
bana 1 senelık maas bagladı. ben de avukatım aracılıyla dosyamı temyız ettım.
yargıtay dosyayı ınceleyıp bozarak gonderdı 04.12.2012 tarıhınden ıtıbaren baglanan maas yanlış olmustur 5510sayılı yasanın 95.maddesı uyarınca hastadakı arızaların 2/3 kesın olarak hangı kaybettıgı adlıtıp genel kurulundan alınarak sonuca gıdılmesi dıyor mahkeme dosyamı adlitıp gonderdi
adlitıp 3. ıhtısas kurulu raporunun sonuc kısmında 85/9525 sayılı sosyal sigortalar tuzugu10. maddesi uyarınca hastadaki arızaların hıc bırının tek basına sayılamayacagından 2/3 kaybetmedigi yazıyor.

ben sizin bır yazınızı okumustum hastadakı arızalar baltazart formuluyle toplanmalı dıye sımdi ne olucak bakalım dosyam tekrar adlitıp a gıttı genel kurul ne karar verıcek merak edıyorum
ve bu arada sgk dan sevk aldım tekrar rapor cıkarıyorum malulen emeklılık ıcın tekrar basvurdum cunku bıktım artık canım dan bıktım .su an hıc bır gelırım yok 10 yıldır calısmıyorum.

bulent bey raporum adlıtıp genel kurulundan bugun geldi ne yazdılar bılmıyorum avukatıma sızın bu emsal karar dan bahsettım cıktısını alıp dosyanın içine koyup sunacagız bakalım ne olucak gelişmeleri sizler le paylasacagım bende tıp 2 seker 20 cerrahı tedavıden fayda gormemıs damar hastalıgı 50 ve sınır sıstemı arızası 20 bulunuyor oranları bu yas 55 baltazart gore % 68 e cetveline gore % 72 bakalım bu kadar mucadelenın sonucu ne olucak

Haydin hayırlısı bakalım. İnşallah sonu güzel olur.

sizin verdiğiniz emsal karar da arkadaş davayı kazandımı acaba bilginiz varmı?

Bu konuda bir bilgim yok maalesef.

Bilen var mı arkadaşlar?

meraba bulent bey dosyam adlitıp genel kurulundan aynı sekılde geldi ve inanırmısınız hakım karar veremedi ben bu raporlardan bır sey anlamadım dıyor bırınde emeklı etmış bırınde emeklı etmemeiş dıyor dosyayı adlitıp kurumuna geri gonder di bu adam emeklımı degılmı bırde hangı tarıhte emeklı onu soruyor

bizim iş mezarda cozulecxek sanırım anlıyacagınız mahkeme adlı tıp a atıyor topu adlitıp mahkemeye bu adlitıp tan gelecek raporlar la 6. cı rapor olacak
eger kı yasarsam bu davayı A.İ.H.M kadar goturucem ve bu sonucu herkesle paylaşıcam benım gıbı bır cok insan boyle magdur bizi bu hastalıklı halımızle surunduruyorlar ya onları allah a havale ediyorum

sizede cok t.ş.k edıyorum.

bende yerel mahkemeyi kazandım sgk temyiz etti şimdi 10. hukuk mahkemesinde bakalım nasıl bir sonuç çıkacak hayırlısı allahtan

sizin raporunuz nasıl geldı adli tıp tan ayrıca ıletısım kurabılırsek belkı bırbırımıze yardımımız dokunur benım tel 534 707 08 46

BÜLENT BEY adlitıp tan bugun raporum geldi soyle diyor

dosyanız ıncelenmiş olup adlitıp kurumu genel kurulunun 12/04/2012 tarıh ve 411 karar sayılı mutalasındar. 72.0 oranında meslekte kazanma gucunu kaybetmiş sayılacagı mutala olunur.
14/08/2013 tarıhlı ve2013/367 esas sayılı yazınızla davut ..... hakkında malulıyet baslangıc tarıhı soruldugu yenı soru olması nedenıyle adlitıp kurumu 3. adlitıp ihtisas kurulu tarafından yenıden degerlendırıldıgı sosyal sıgorta saglık işlemlerı tuzugu 10.madde muvacedesınde degerlendırılemeyecegi beden calısma gucunu 2/3 (ucte ıkısını) kaybetmedıgı mutalaa olundugu . adli tıp genel kurulunun 08/05/2014 tarıhlı oturumun da yenıden degerlendırıldıgı 894 karar numarası ile davacının beden calısma gucunun 2/3 (ucte ikisini) kaybetmedıgının mutala olundugu. Beden calısma gucu kaybı ve meslekte kazanma gucu kavramlarının farklı kavramlar oldugu ilgili tuzuk ve yonetmelıklerde farklı listelerde degerlendırıldıgı Dosyanın malulen emeklılık tespit davası ile ilgili oldugunun anlasıldıgı bu nedenle beden calısma gucu kaybı oranı yönünden degerlendirme yapıldıgı .
Genel kurul kararının adli tıp kurumunun son kararı oldugu önceki raporlarla çelişkisinden şöz edilemeyecegi adli tıp kurumu 3. ihtisas kurulunun ve sosyal sigorta yuksek saglık kurulunun mutalalarının da aynı yonde oldugu yenı soru ve tıbbı belge olmadıgından tarafınıza iadesine hususunu bılgılerinize arz ederim
ADLİ TIP KURUMU BAŞKANI.

mahkeme şimdi 12.04.2012 tarıhi mi baz alıcak yanı o tarıhten mı benı emeklı edıcek bulent bey.

Yahu öyle anlaşılmaz ifadeler ki! Bir yanıyla % 72 meslekte kazama gücü kaybı demiş, bir yandan "2/3'ünü kaybetmediği" diyor... Bu hengamede hakim nasıl bir karar verecek bilmek mümkün değil. Dilerim "sen malul değilmişsin meğer" deyip çıkmaz işin içinden!

Bir yorum yapamıyorum...

Mahkeme adli tip genel kurulu raporunu dikkate alarak karar verecektir.

merhaba bulent bey benım mahkemem hala devam ediyor aynı zaman da ben prim odemeye devam ediyorum 3600 engelli emeklılıgıne az kaldı ne yapmalıyım sizce 3600 den eemeklı olsam sonra mahhkemeyı kazanırsam ne olucak bır cıkmazdayım yardımcı olursanız sevınırım tsk.Bu arada yargıtay dan bir karar daha geldi mahkemenın kararını bozmus adlitıp raporunu takıp eden ay bası ile maası baglıyor ve usule kazanılmıs hak diyor sgk tum itirazlarını red etmiş şimdi boyle ise ben hangı yolla emeklı olmalıyım malulen mı engelli mi ikiside yetıyor ama mahkemede toplu bırıkmıs maas var cıkmazda kaldım bır bılgı alabılırmıyım

gercekten dediginiz gibi bagladı simdi ben malulen mahkeme yı bekleyıp demi emeklı olayım yoksa 3600 den engelli emeklılıgınımı olayım mahkeme devam ederken prım odemeye devam ettım cunkı mahkeme 8 yıldır bıtmıyor diye bende prımlerımı odedım hatta askerlligi bile odedim şimmdi ne yapmalıyımsizce

davut59

Bunca zaman beklediniz, bence mahkemenin sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Ama diğer yandan mahkemeyi kazansanız da sgk itiraz eder ve o süreç de 1-2 yıl sürer! Çıkın işin içinden...

Malulen emekliliğiniz onaylanırsa, teorik olarak malulen emekliliğinizin başlaması için sigortalılığınızın sonlanması lazımdı. Ama siz hala prim ödüyorsunuz. Bu durum nasıl aşılır, vallahi bilemiyorum! Mahkeme adli tıp raporuna istinaden emekli eder ama usul açısından sgk "primi sonlandır ki emekli edeyim" der...

3600 primle emeklilik hakkınız var mı? Süre ne zaman doluyor?

3 ay sonra doluyor sizce ne yapmalıyım ama mahkemenin bitmesi yine 1 seneyi geçer

Üst Alt