Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme süreci sonrasında Adli Tıp kurumu raporuna itiraz edilebilir mi?

cemal1453

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar mrb

ben 2010 yılında yaptığım kaza sonucunda lomber 3 kemiği kırıldı olay trafik kazası olduğu için dava açıldı
adli tıp raporu alındı raporu mahkemenin sevki ile adana balcalı üniversitesinin hazırladığı raporu adana adli tıp kurumu %64 olarak belirledi
1 yıl sonra yeniden muayene olduk bulgular aynı çıkmasına rağmen İstanbul 3 ihtisas kurulu %39.2 olarak gönderdi

ben o dönem paraya çok ihtiyacım olduğu için rapora itiraz etmedim ama şimdi kafamı kurcalıyor çünkü iki kurumda aynı sgk nun tebliğine göre hazırlamış raporu adana adli tıp kurumunun neye istinaden verdiği ap açık var ama İstanbul adli tıp kurumu neye istinaden verdiğini açıkça belirtmemiş

sonuç olarak üzerinden 2 yıl geçti mahkeme ikinci raporu baz alıp tazminatı belirledi davayı sonuçlandırdı tecrübeli arkdaslar varsa sizce bundan sonra yapılabilecek bir şey varmı yoksa artık çok geçmi her şey için yorumlar için her kese şimdiden teşekkür ederim

cemal1453 geçmiş olsun . İkinci rapor ile ilk almış olduğun rapor tarihleri arasında balthazard oran cetvelinde düşüşler yaşandı . Her iki raporun birbirini tutması bu düşümler yüzünden .Yani belirti ve hasar aynı fakat özürlü oran belirleyen tablo değişti ve almış olduğun son rapor geçerlidir.

Normalde rapora itiraz edilebilir. ancak bunu yargılama aşamasında yapmanız gerekir. keşke usulen de olsa bir temyiz dilekçesi yazmış olsaydınız, şimdi mahkeme kararı kesinleşmiş olduğu için tekrar dava açmanız mümkün değil.

yalnız karşi sigorta şirketi ödemeyi yaptı ama yinede temyiz istedi 2 yılı geçti ama temyizden gelmedi

adli tıp raporunda meslekte kazanım gücü tablosuna bakıp veriliyor bütün mesele aslında kendi avukatımın bu konuda hakim olmaması ve beni yeterince bilgilendirmediğinden yaşandı çok uzun sürer dedi itiraz edersek birde rapor değişmez itiraz etsende dedi çünkü rapora itiraz etsende yine İstanbul adli tıp 3 ihtisas kuruluna gidecek kararları değişmeyecek zaten dediler

cemal1453
Sigorta şirketi ödemeyi yaptıktan sonra mı temyize gönderdi, yaptığı ödemeyi temyiz bitmeden siz ödemeyi alabiliyormusunuz?
Adli tıp raporuna itiraz olduğu zaman dosya tekrar dan 3 ihtisad kuruluna değil, adli tıp Genel Kuruluna gönderilir. Itiraz raporu ilk rapordan daha erken geliyor.

evet sigorta sirketi ödemeyi yaptı avukatım en az yıl daha gecikir değince itiraz etmekten vaz geçtim simdi diyorum aynı parayıda alsam itiraz etseydim simdi kafamda soru işareti kalmazdı

adli tıp genel kuruluna iki raporuda göndersem bir dilekçede yazsam en azından kafam rahat etsin eğer İstanbul 3 ihtisası verdiği karar doğruysa kafamdan silerim yok değilse kayıp olan hakkım için mücadele etmeyi düşüneceğim

adli tıp genel kurulu raporu vermediyse itiraz edebiliyorsun. genel kurul raporuna itiraz hakkın yok . hakim karar verdi demiş sin karşı tarafın avukatına ne kadar vekalet ücreti çıktı sana icra davası açtılar mı?

Kaza yaptıgımda 21 yasındaydım 4 yıl once %45 sureklı ıkı hastahaneden raporum var 165 bin tazmınat aldım eksik odeme yaptıgını soyledı avukatım tekrardan mahkemeye sunuldu anlara adli tıpa sevketti %17 rapor verıldı ıtıraz ettik istanbul adli tıpa sevkımı ıstettık mahkemem 18 aydır suruyor avukatım hastahane masrafların 7 kes amelıyat oldum ve eksık odeme yapıldı dıyıp duruyor siZce tazmınat alabilirmiyim ?

Rapor oraniniz düşük çıkmış adlı tıpta,bu durumda eksik alacağınız varmı diye düşünmeyiniz de sigorta size alacak davası açmasa iyi

Oyle şeymi olur devlet hastahanesınden sureklı %45 raporum var kendı fıkrını soyleyıp kafa kurcalamnın anlamı yok

Yargıtay tazminat davasında Engelli raporunu dikkate almıyor, adlî tıp raporu kesindir

Avukatımı aradım durumu ızah ettim öyle sey mi olur dedi sana soyleyen kişi daha oncdem boyle durumla karsılasmısmı ki bunları soyluyor asılsız seyler bunlar sadece bu rapora gore tazmınat alamayacagımızı dile getirdi

rapora zaten ıtıraz ettık istanbul adli tıpa istendı avukatım eksık odemeyı almamızım cok zor oldugunu soyluyor zaten ama bes kez amelıyat oldum hastahane masrafı gıderlerını odemek zorunda diyiyor aklım cok karısık arkdasta farklı seylerı savunuyor sıgorta sırketı bana ne dıye tazmınat davası acsın ki 😂

trafik kazası sonrası tazminat

arkdaşlar ben 2010 yılında yaşadığım kaza sonrası engelli kaldım kaza tek taraflı kaza idi ben yolcu idim dava açtık sigortadan paramızı aldık yalnız dava içinde ilk aldığım rapor adana adli tıp kurumu %64 vermişti bu raporu karşi sigorta avukatı yüksek bulup itiraz etti bbunun üzerine mahkeme yine ön muayene ve tekikleri daha önce olduğu gibi adana balcalı üniversite hastanesinde yapıldı dosya halinde istanbul adli tıp 3 ihtisas kuruluna gönderdi tekikler ve muayene sonuçları bir önceki raporla aynı olmasına rağmen rapor %39.2 ye düşüp geldi o dönem ihtiyacım olduğu için rapora itiraz etmedim ve bu oran üzerinden paramız hesaplandı ve şirket paramızı ödedi buna rağmen şirket kararı temyiz için yargıtaya gönderdi şimdi ,SORU 1 Yargıtay bu adana adli tıp kurumu ile istanbul 3 ihtisas kurulunun arasındaki bu oran farkı için açıklama istermi çünkü baktım iki kurumda aynı sgk meslekte kazanım gücü cetvelini kullanmış SORU 2 varsa burada bir yanlış yargıtay nasıl bir yol çizer bu hukuki bir soru olduğu için bu konuda bilgisi olan ve tecrübesi olan arkdaşların yorumları beni aydınlatıcı olacaktır şimdiden ilginize teşekkürler

Adli tıp raporu nezaman belli oluyo e devlete adıma açılmış davayı gördüm bilgisi olan varmı arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz

Gökhan erkılıc
Raporun çıkması 3 ayı bulabiliyor,e devlette ise hakkınızda açılan bir dava görülmesi olağan bir durum.
Adli tıp'a gönderilen dava dosyalarının hepsinde e devlette boyle görülür.
Ne zamanki dosya adli tıptan çikarsa,o zaman o ibare ordan kalkar.

universitelerden yada devlet hastanesinden alinan saglik kurulu raporlarina itiraz edilebiliyor diye biliyorum.İstanbul adli tip kurumundan alinan raporlara itiraz edilemiyor.dogru mu anladim.Digeri ise ucreti var mi,varsa ne kadar.randevu mahkeme karari olmadan bireysel basvuru ile hemen alinabiliyor mu,sonuclar ne kadar surede belli oluyor.

Bu arada cok gecmis olsun ,Allah sifa versin

E devletten kalkmış adıma açılan dava adli tıptan mahkeme yaklaştı henüz rapordan bir sonuç yok Kayseri adli tıp kurumundan aldım rapora itiraz ettiler İstanbul adli tıp kurumuna gönderdiler oran %26 deyişirmi
Sonuç nasıl ilerler arkadaşlar

Benim anlamadığım adli tıp raporuna itiraz edilemez deniliyor, ama arkadaşın raporuna itiraz etmişler ve başka ildeki adli tıpa sevkvetmişler bu nasıl oluyor

@Gökhan erkılıc
Kardeşim davanın e devletten düşmesi,adli tıp kararının sonuçlandığı ve mahkemeye gönderildiği anlamına gelir.

Adli tıp kararını mahkeme gününden öncede,yani yarın gidip mahkeme kaleminden ögrene bilirsin.

Oran konusunda ne vermiş olabilirler sorusunun en güzel çözümü,mahkeme kaleminden ögreneceğin sonuçtur.

Tekrar geçmiş olsun kardeşim.

@Mehmet005

Cok teşekkür ederim Mehmet bey benim avukatlarda iş yok arıyom rapordan haber varmı diye adli tıptan çıksa bilgimiz olur Diyo geçiştiriyor mahkeme gününe az kaldı işallah iyi bir sonuç alırım allah beterinden korusun hakkımızda hayırlısı olsun bizi Sakat bıraktılar bununda bedelini ödecekler herkese cok gecmiş olsun

Üst Alt