Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme yolu ile raporumu onaylattım ama SGK emekliliğimi hala geri bağlamadı..?

markopaşa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba iyi akşamlar Ben 2017 yılında vergi indirimi ile emekli oldum vergi indirimini mahkeme yoluyla kazandım sgk 2020 ocakta kontrol muayaneye gönderdi 12inca ayda aylığımın yatmadığını gördüm e devlette aylık gelir kesilmiştir yazıyordu sgk ya gittim oranımın düştüğünü söylediler daha sonra dosyalarımı kontrol ettiler benim dosyamın farklı olduğunu mahkeme yoluyla kazandığı ve kendilerinin hazine ve maliye bakanlığı gelir idaresine yazılı itiraz ettiklerini söylediler 4 ay oldu daha sonuç gelmedi bu konularla ilgili hiç bir bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim sizce maliyeden karar nasıl sonuçlanır olumlu mu olur olumsuzmu eğerki olumsuz gelirse sonuç ne yapmalıyım teşekkürler iyi akşamlar...

markopaşa

Teamüldendir, devlet vatandaşının anasından emdiği sütü burnundan getirir. SGK ise bin beter, o burnundan gelen sütü bi tarafımıza geri sokmayı iş edinmiştir.

Bülent bey cevabınız için çok teşekkür ederim sağolun mahkeme yoluyla kazanılmış hakkı iptal edebilirlermi oran belirtmemişler ama doktor rapor yine sürekli diye belirtilmiş sgk maliyeye yaptığı itiraz dilekçesinde oranı şimdiki ölçütlerle değil raporu aldığım yıldaki ölçütlerle hesaplanmalı yazmış sizce maliyeden nasıl bir sonuç çıkar aylığımı iptalmi ederler yoksa iptal etmezlermi eğerki ourda olumsuz bir haber gelirse mahkeme yolu açıkmı mahkemeye versem kazanırmıyım...

merhaba Bülent bey evet maliyeden olumsuz haber geldi emekli maaşım iptal oldu borçlu da yaptılar faiziyle geri istiyorlar..yasaklardan sonra bir avukatla yüz yüze görüşeceğim eğer bana ümit verirse mahkemeye vermeyi düşünüyorum..

markopaşa

İstanbul'da arkadaşımız Deniz Bey var. Çok iyi ve dürüst bir avukattır. Süreci mahkemeye taşıyacağınız zaman -k,i geç kalmamanızı öneririm- ondan profesyonel destek alabilirsiniz. Telefonu özel mesaj ile yazıyorum size

OturanBoğa markopaşa aynen arkadaşlar SGK şeffaf olmayan bişr kurum bizide zorda bıraktı şimdi heryerde haber yapılıyor ayrıca mahkemeyede verdik engelli vergi niidirmi emekliliği rapor oranını yeni kılavuza göre değerlendirerek oranı 40 altına düşürdü bunun savaşını 1.5 yıldır veriyoruz.

Bülent bey öncelikle sorunumla ilgillenip yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim sağolun ayrıca avukat öneriniz için teşekkürler bugün bir avukatla görüştüm

Bülent bey benim raporum düşürülüp emekliliğim iptal oldu şimdi benim oranı düşürülen yüzde 10 raporum mu geçerli yoksa bu sadece vergi indiriminin iptal ini mi kapsıyor yoksa ilk aldığım şişli etfalden yüzde 40 olan raporum geçerliliği devam ediyormu Bülent bey bunu şu yüzden soruyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim internet türkcell ve diğitürk indirimlerinden yararlanıyorum ne yapmam gerek kurumları arayıp indirimleri iptalmi etmem gerek yoksa ilk aldığım yüzde 40 rapor geçerlimidir artı bu sorum otobüs kartı ve aile ve sosyal hizmetler kartı içinde geçerlidir zaten moralim bozuk birde bu kurumlardan ceza yemek istemiyorum lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkür ederim çok sağolun....

OturanBoğa Bülent bey mümkünse sizinle telden konuşabilirmiyiz

Merhabalar maliye süresiz olan vergi indirimini dusurebiliyormu böyle bir yetkisi varmı. İlk defa duydum maliyenin geçerli olan vergi indirimini düşürdüğünü

Meren

Kontrol muayenesine sgk çağırırsa ve mevcut indirim %40 ın altına düşerse düşüyor benim kini düşürdüler şerefliler

markopaşa

Anlamadım ben, siz mahkeme kararı ile rapor oranınızı onaylattınız ve vergi indiriminin devamına dair karar çıkarttırdınız, ama sgk buna uymadı, öyle mi? SGK bu konuda size nasıl bir bildirimde bulundu?

En son hastaneden alınan rapor neyse, haklar açısından o geçerlidir. Kimlik kartını kullanmaya devam edin, sorun olmaz. Ama doğrudan maddi getirisi olan bir hakkı kullanmayın

OturanBoğa Bülent bey ben 2013 te ilaç firmasında çalışmaya başladım. o yıl vergi indirimi için vergi dairesine başvurdum. oranımı yüzde 20 düşürdüler. ben de vergi mahkemesine başvurdum.
dava 2019 a kadar sürdü 2017 de vergi indirimim geldi ve emekli oldum
2017 de mahkemeden gelen sonuçlar hep lehime sonuçlandı yargıtay aşaması temyiz aşaması şöyle birşey 24.12.2019 da kararın düzeltilmesinin reddine karar verdi danıştay tarihe bakın daha sonra 2020 nin ocak ayında yani davayı kaybetmişler büyük mükellefler vergi dairesi böyle kazanamadık birde böyle deneyelim demişler
kontrol muayaneye gönderdiler şimdi

Bülent bey size soruyorum madem kontrol muayaneye göndercektiniz 6 yıl mahkeme sürüyorken bana 2017 de vergi indirimini vermeden önce beni kontrol muayaneye gönderseydiniz de bari o zaman düşürseydiniz de bende güzel işimden çıkmaz işsiz kalmazdım normal emekliliğe kadar çalışırdım
şimdi ben 48 yaşındayım normal emekliliğime 3 yıl var bu yaştan sonra beni kim işe alır zaten işşizlik var bir de astım hastasıyım korona virüs var nasıl gidip çalışayım haksızymıyım Bülent bey
devletimiz herhalde madem ankara oranları düşüremiyecek biz de böyle bir yol izliyelim demiş gönderelim sgk yoluyla kontrol muayaneye nasıl olsa 2019 da özür ölçüt oranlarınıda zorlaştırdık gönderelim 300 500 kişi sürekli ne kadarın maaşını kesersek kardır diye düşünmüşler herhalde

çok uzun yazdım kusura bakmayın çok kızgınım ondan kimlik kartı derken hangisi artı ücretsiz taşıma kartını teslim mi etmem gerek çok çok teşekkür ederim bana yardımcı olan herkese hepine çok teşekkür ederim sağolun...

markopaşa

Yalnız, kurumlar kontrol muayenesi istese de, kontrol muayenesinde hastalık/sakatlık tespit edildikten sonra oran emeklilik zamanında geçerli olan mevzuata bakılarak belirlenir. Yani, emekliliğe temel olan sakatlığınız/hastalığınız aynı ise, bugün o hal için hangi oran verildiğinin bir önemi yok, emeklilik zamanında geçerli oran neyse, yine o kabul edilir. Buna dair yargı kararı vardır: Karar burada

Üst Alt