OturanBoğa Bülent bey ben 2013 te ilaç firmasında çalışmaya başladım. o yıl vergi indirimi için vergi dairesine başvurdum. oranımı yüzde 20 düşürdüler. ben de vergi mahkemesine başvurdum.
dava 2019 a kadar sürdü 2017 de vergi indirimim geldi ve emekli oldum
2017 de mahkemeden gelen sonuçlar hep lehime sonuçlandı yargıtay aşaması temyiz aşaması şöyle birşey 24.12.2019 da kararın düzeltilmesinin reddine karar verdi danıştay tarihe bakın daha sonra 2020 nin ocak ayında yani davayı kaybetmişler büyük mükellefler vergi dairesi böyle kazanamadık birde böyle deneyelim demişler
kontrol muayaneye gönderdiler şimdi
Bülent bey size soruyorum madem kontrol muayaneye göndercektiniz 6 yıl mahkeme sürüyorken bana 2017 de vergi indirimini vermeden önce beni kontrol muayaneye gönderseydiniz de bari o zaman düşürseydiniz de bende güzel işimden çıkmaz işsiz kalmazdım normal emekliliğe kadar çalışırdım
şimdi ben 48 yaşındayım normal emekliliğime 3 yıl var bu yaştan sonra beni kim işe alır zaten işşizlik var bir de astım hastasıyım korona virüs var nasıl gidip çalışayım haksızymıyım Bülent bey
devletimiz herhalde madem ankara oranları düşüremiyecek biz de böyle bir yol izliyelim demiş gönderelim sgk yoluyla kontrol muayaneye nasıl olsa 2019 da özür ölçüt oranlarınıda zorlaştırdık gönderelim 300 500 kişi sürekli ne kadarın maaşını kesersek kardır diye düşünmüşler herhalde
çok uzun yazdım kusura bakmayın çok kızgınım ondan kimlik kartı derken hangisi artı ücretsiz taşıma kartını teslim mi etmem gerek çok çok teşekkür ederim bana yardımcı olan herkese hepine çok teşekkür ederim sağolun...