Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkemece verilen idari para cezasının mahkumiyete dönüştürülmesi!?

Karaca~)

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yenin 23 yaşında erkek 2 tane serseri yenimi sürekli tehtit etmişler para vereceksin bize demişler 1. Degil 2 devil 3 degil sıkıştırmışlar en sonunda yenim bunlara bıcak cekmiş çok hafif yaralama yapmış karşı taraf şikayetci olmadı bu durum 2 yıl önce oldu mahkeme kararı berat etti 3000.TL para cezası verdiler ama adliyede sistemde para cezası gözükmüyor diyorlar Bakırköy adliyesi kalem müdürüne kadar çıktık bukez 13. 01.2023 tarihinde eve 2 sivil polis geldi yenimi ve bizi kandırdı imza için alıyoruz dediler götürdüler 1 haftadır silivri ceza evine attılar araştırdık yaralama var diyorlar Bakırköy adliyesi mahkeme oldu bitti cezası yok dediler şaştım kaldık adalet var diyorlar Türkiyede hani adalet ceza evinde nekadar kalacak belli degil silivri ceza infaz kurumu söylemiyor ne yapcaz çatık bilgi verin can arkadaşlar hani Bi şarkı varya çift camlardan ses gelmiyor

Karaca~)
Beraat kararı ve idari para cezasına ilişkin mahkeme kararı elinizde mi?
Kişisel bilgileri silerek buraya koyabilirseniz meseleyi daha iyi alayabiliriz.

Agır ceza avukatı

Arkadaşlar istanbul Avrupa yakasında iyi bir saglam agır ceza avukatı aramaktayım önerceniz avukat varmı

Mahkümlar

Arkadaşlar mahküm babasıyım cezaevine dilekçe yazcam oğlumun tahliyesini isticem mayısta ceza evi gözlem kurulu mayısta oğlumu kurula çıkaracak benim yazdığım dilekçenin faydası olurmu tahliyesi için neden kurula cıkaracaklar onuda bilmiyorum bilgisi olan varsa yazsın

sizin yazacağınız dilekçenin zerre faydası olmaz.

kurul tamamen prosedür, dostlar alışverişte görsün şeklinde oluyor.

10 yıl üstünde cezası olan
veya katalog suçlardan cezası olanlar mutlka kurula çıkıyor.

burda iki önemli husus var ;
1. mükerrer suçtan ceza almamış olması önemli. mükerrer suçtan cezası varsa kurul cezasını 3 ay veya 6 ay daha kapalıda infaz etmesine karar verir.

Cezası mükerrer suçtan değilse olumsuz karar çıkması imkansız gibi.

2. cezaevi yönetiminin gözüne batmamış olması önemli (mayısa kadar okumasa da kütüphaneden kitap alsın odasında bulundursun, kurumun açtığı bütün kurslara kayıt olsun, ilgisini çekmese de özellikle dini sohbetlere kayıt olsun dinlemese de gitmesi gerek.) bunları yaparsa yönetimin cezayı uzatmak için bahaneleri olmaz.

Aradığınız bütün bilgiler burda :

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/hu...-yonetmelik-resmi-gazetede-yayimlandi/2092407

Cezaevinde olma nedeni idari para cezasının ödenmemesi ise idari para cezası ödenene kadar cezaevinde kalır, para cezası ödendiği anda çıkar diye biliyorum.

Cezaevinde bulunma nedeni adam yaralama ise cezasının kapalısı ne ise yatar, kuruldan olumsuz karar çıkmaz. Kalan cezası için açığa gönderilir. Açık cezaevindekiler de izinli olduğu için doğrudan eve döner.

Üst Alt