Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkemesi devam eden aday memurun asaleti tasdik olur mu?

Zamanın Ötesinde

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar işe başladıktan 2,5 ay sonra bir vezne'de darp edildim.. Birisi 35 yaşında olmak üzere 3 tane adam üzerime saldırdı.. ve gözüme darbe aldım..

Polisler beni hastaneye götürdü.. darp raporu aldım. Bana yumruk atan adam hakkında dava açtım.. Şu anda dosya açılmış fakat henüz mahkeme süreci başlamadı.. işe başlayalı 4 ay oldu..

Sorum Şudur; Mahkeme süreci asaletin tasdik olmasına engel midir ?

engel olacağını zannetmem geçmiş olsun öncelikle kardeşim. sen darp edilmişsin mağdursun. eğer sana şiddet kullananlara karşı senin en ufak bir hakaretin ve şiddetin tahrikin söz konusu değilse ve haklılığını ispat edebileceğin kamera görüntüsü şahit vs var ise büyük ihtimalle sen ceza almayacaksın karşı taraf alacak. ve bunun asalet tasdiki ile alakası olacağını hiç zannetmiyorum. ama tecrübesi kesin bilgisi olan arkadaşlarda yanıtlarsa iyi olur _?

Saol kardeşim.. peki adamlar yalandan bir şahit bulup beni haksız çıkarırlarsa ve ceza alırsam ne olacak? Asaletim tasdik olmayacak mı ?

Engel olmaz mahkeme süreci kesinleşmiş bir ceza yoktur şahsın suçlu olup olmadığına karar verilen bir durum sen şikayetci durumdasın mahkeme burda 2 tür karar verir seni darp edeni hapis cezası ile çaptırır yada berat ettirir seni bağlayan bir durum söz konusu değil
Darp eden sen olsan dahi şikayet edilen sen olsan dahi asalet tasdik okunurken mahkemelere yazı yazılmaz senin hangi mahkemede hangi davan olduğunu bilmez kurum
Sen memur olnaya engel suç işlesen asalet onansa bile suçu veren mahkeme memurun çalıştığı kuruma yazı yazar aldığı ceza budur ona göre işlem yapın
Sen içini rahat tut sen şikayetcisin yargılanan değilsin zaten o yüzden sana ceza çıkmaz

Sen ceza almazsın o kadar kolay değil o ileşler hakimler senin gibi binlerce dosyalarla uğraşıyor adamın nefes alımından bilir suçlumu değilmi diye
Sen memur olmaya engel suç işleme gerisi hiç bir şey

Aynen öyle ben teftişde çalıştım memur atan müfettiş lerle çalıştım için rahat olsun hapse gir 6 ay hapis yatsan bile maaşın 3/2 yatar kalanı birikir çıkıp işe başlasan o kestikleri parayı Bile geri veriyor
Burada dediğim gibi memur olmaya engel suç işleme
Mesela Suçu işledin yargıtay falan filan derken 6 sene geçti davan kesinleşti suçun da memur olmaya engel suç olsun 6 yıl çalışmış demezler kapının önüne korlar

grcnckr anladım kardeşim.. bi an korktum asaletim tasdik olmayacak diye çok saol içimi rahatlattın iyi geceler dilerim

Zamanın Ötesinde kardeşim 657 devlet memurlugundan çıkarılma şartları yukarıda bahsettiğin gibi o hususa göre olur. bunun dışında seni darp edenler ceza almamak için veya daha az ceza almak için çekinmeden yalan söyleyeceklerdir senin küfür ettiğini falan iddia edebilirler. eğer kamera goruntulerı yoksa veya net anlaşılmıyorsa şahit yoksa hakimin takdirine kaldığın zaman karşı taraf avukat tutarsa falan ceza alma ihtimalinde olabilir. burası malesef Türkiye olmaz denilen şey olabilir. iyi araştır özelden bir site veriyorum daha net orada cevap alabilirsin.

posta kutundan biraz mesaj sil :)

Yok be bu davadan pek bişe çıkmaz tasarlayarak değil vücut bütünlüğü bozma yok ateşli yada kesici delici alet yok öldürmeye teşebbüsten yaralama yok basit yaralama oda kim yaparsa yapsın 3-5 ay ceza alır onunda hükmün geri bırakılması olur sicile bile işlemez öyle olsa Türkiyenin yarısı hapiste olurdu
Malesef öyle Türkiye ceza kanunun bu şekilde çok caydırıcı değil

Ha şöyle bişe olursa bana yumruk attı yere düştüm düşerken cebimde 5 tl param vardı onuda zorla aldılar dense ozaman gasp A girer vay haline 5 trilyon banka soy ama 5 tl almayın kimseden zorla aman dikkat
Bu ülkede terör suçu gasp suçu Cansel suç ve uyuşturucu suç aman Allah bulaştırmasın

Üst Alt