Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkemeye çıkmış olmak EKPSS ile memur olmaya, atanmaya engel olur mu?

Halil377

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben bu sene engelli kura dan memurluk başvurusu yapcam fakat kuradan çıkarsa güvenlik soruşturmasında mahkemeye çıktım bir kaç sefer iptal olur mu atamam bilgisi olan varmı veya başına gelen varmı bu durum çok tşk ederim

Beraat ettiniz mi ? çok değişken bir şeydir. Mahkeme içeriği pozisyonunuz vb.

Kardeşim dosyam kapandı 5 yıl suç işlememem lazım öyle Bi bişey çıktı sorun olur mu

Halil377

Anlattığınıza göre ceza almışsınız ama hükmün açıklanması geri bırakılmış

biraz daha detyalı bilgi verin durumunuz hakkında mahkemeye nedne çıktınız sahitlik mi ettiniz bir olaya mı karıştınız efendime söylim ceza mı aldınız para cesasına mı döndü ne oldu ??

Güvenlik soruşturması

Merhaba arkadaşlar daha önce mahkemeye çıkıp cezası ertenen ve memurluk ataması olupda güvenlik soruşturmasından kalan oldum mu ve gibi mahkemelik olan eleniyor

657'nin hükmü açıktır:
Madde 48 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/14 md.)
4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
5. (Değişik: 23/1/2008 - 5728/317 md.) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Üst Alt