Arkadaşlar içinizde bulunduğunuz durumu çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de benzer şeyler yaşadım. Size nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum, ama yaşadıklarımdan ve izlenimlerimden biraz bahsetmek gereği duydum.
İlk önce şunu belirtmeliyim ki; kesin bir çözüm yolu yok bu içinde bulunduğunuz durumun. İster inançlı olun ister inançsız olun, kimin karşısına neyin çıkacağı belli değil. İnançsız olmanız benim bile içimde kanayan yara Çünkü bahsedeceğim şeyler iman ile ilgili; hemen ön yargılı olmayın, bir tarikata girin, namaza başlayın gibi şeyler söylemeyeceğim İslam'ı bile doğru yorumlayıp günümüz şartlarıyla uyuşmayacak şekilde akıl veren birine hem de bayan birine rastlamıştım nette. Güzel akıl veriyordu ama dedim ya günümüz şartları çok farklı, bunu bile bile yaptığına inanmıştım artık.
Gel gelelim daha çok bunalıma girdiğim anda bir bahane ile yazışmayı kesti. Şimdi ilk olarak şöyle söyleyeyim; Müslümana bile bu dünyada rahat yok, rahat yok ne demek? Adalet yok demek ilk önce. 1940'lı yıllardan beri Çin domuzu 35 milyon Uygur Türkünü katletmiş, Myanmar, Suriye, Filistin, Irak, Afganistan hep ortada, biliyorsunuz; işkenceler, tecavüzler vs Şimdi işsizlik ve yaşın ilerleme konusuna gelince; bunda da adalet yok diğer insanlara bakınca Ben küçükken ateşli hastalık geçirmişim, havale gibi bir şey; beynimin sol yanı hep sorunluydu ama derdimi anlatamıyordum, aşırı sinirliydim
Sonunda bu durum ruhsal bir hastalığa dönüştü bir travma daha yaşadıktan sonra. Bakkalda, matbaada, tekstil mağazasında hamallık bile yaptım; ama hep kısa süreli, çünkü hep ağzıma s. birileri, ticareti denedim, "Rızkın 10 da 9 u ticarettedir." hadisince, olmuyor, bir türlü para kazanamıyordum, kazandığım üniversite teknik üniversiteydi ki bu benim için intihardı bir çeşit, gereksiz ve saçma sapan, hayatta asla işine yaramayacak şeyleri, anlamsız şeyleri ezberleyip duruyordun, eskilerin deyimiyle malayani idi bunlar.
Tıp bile kazanabilirdim ama gidip okuyacak param yoktu, eskiden İstanbul'da eğitim fakültesi sadece Marmara üni. de idi, çok uzaktı, öğretmen de olamadım kısa yoldan, teknik üni. yi bana şu anda mevta olan eski toprak bir psikiyatrist bırak dedi ben de hemen bıraktım Sonrası dipsiz kuyu Ruhsal hastalık atakları üzerine ataklar, ilaç tedavileri, parasızlıktan ilaçları alamama, çevrenin ve ailenin baskısı, daha neler anlatayım
Sonra herşeyle alakayı kestim, sadece dua ettim, sadece dua Sonunda devlette memur oldum engelli kontenjanından, şimdi siz ne derseniz deyin, kaderim mi böyleymiş, dualar mı yolumu açmış, Sadece Allah bilir! İnançsız arkadaşa gelince sadece besmeleyi inançla söyleyen birine bile Yüce Allah cennetimi göstereceğim diyor, bu sadece sizi düşündüğüm içindir, başka hiçbir amacım yok, zaten ne olabilir ki!