Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Majör depresif bozukluk tanısı kondu. Hayattan tat alamıyorum!?

hakanyildiz

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Ben hayattan tamamen kopmak uzereyim. Bir turlu is bulamiyorum. Moralim cok bozuk. Hayat beni cok yipratti. İssizlikten intihari dusunecek durumdayim. Yas 28 oldu. Psikolojim bozuldu. Ne yapacagimi bilemiyorum. Allah canimi alsa da bir an once kurtarsa beni diye dua ediyorum.

Ben de 28 yaşındayım ve işsizim.Görüyorsun dışarda haliyle iyi bir mertebeye gelmiş kişileri etkileniyorsun.Ben niye otomobil alamıyorum,neden ev sahibi olamıyorum, ben neden gezemiyorum,ben neden dünya evine girip yuvamı kuramıyorum diyorsun.Tamamen yokluktan paran olmayınca sosyalleşemiyorsun da ;''parasız adam gereksiz adam'' tezi doğru kimse hesaba da almıyor seni,içine düşmüş olduğun duruma seviniyorlar hatta seni görüp hallerine şükrediyorlar.Ben bir ateistim çözümü bir süper güç yani bir tanrıdan beklemiyorum.Şartlar aleyhimize gelişse de kendimizi bir yere atmamız düşünmeye kendimizi dinlemeye zamanımız olmamalı bir amaç bir uğraş bir meşguliyet mutlaka olmalı yoksa insan kafayı yiyor.İyi temennilerim seninle.

Beni Allah hastalikli yaratmis. Benim dogumum zor olmus. Doktorlar vakumla almislar. Sonra kucukken
havale gecirdim. Kalbim durmus, doktorlar canlandirmis beni. O yuzden her ise giremiyorum. El becerim yok. Sadece masabasi islerde calisabiliyorum. Onu da bulamiyorum. Hic kimsem de yok. Keske saglikli bir sekilde dunyaya gelseydim.

Dogum sirasinda beynime oksijen gitmemis. Bir de havele gecirdim. El becerim yok. Fabrikada isci,lokantada garson olarak calisamam. Psikolojik olarak tedavi de gordum cesitli donemler halinde. Major depresif bozukluk tanisi koydular. Bir ara engelli raporu almayi dusundum psikolojiden ekpss icin. Ama onunda orani %40 mis ekpss. Bilmiyorum verirlermi o kadar oranda rapor. Ben normal kpss ile ugrasiyorum. Olmuyor bir turlu.

Geçmiş olsun şifalar diliyorum.Fiziksel engel olunca muhakkak o rahatsızlığı psikiyatrik bir tablo da takip edebiliyor.Normal KPSS'de atanmak oldukça zor rapor almayı EKPSS'Yİ denemelisin atanma olasılığın daha yüksek EKPSS ile atanamasan bile özel firmaların engelli kadrolarında çalışabilirsin.Benim engelli raporum ''Ruhsal'' dolayısıyla işverenler ön yargılı yaklaşıyorlar bazıları Ruhsal Engelli'lerin iş ilanına başvurmamasını özellikle belirtiyorlar yani benim işim oldukça zor.Engelli raporunu al bence bir kenarda dursun zaten istemezsen engelli olduğunu söylemek zorunda değilsin.Kolay gelsin.

Ama benimkide ruhsal sorun sayiliyor. Rapor psikolojiden aliniyor. Alirsam kotu mu olur iyi mi olur bilemiyorum. Hem doktorun rapor verip vermeyicegi de belli degil.

Kardeş hani ben aynı yollardan geçip iyi yerlere gelmiş olsam sana akıl sunacağım ama ben de işsizim.Böyle bir olanağın var bir bilir kişiye danışmalısın bu doktor olabilir.Forumda belki bize akıl verebilecek birileri vardır bekleyelim bakalım.

Arkadaşlar içinizde bulunduğunuz durumu çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de benzer şeyler yaşadım. Size nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum, ama yaşadıklarımdan ve izlenimlerimden biraz bahsetmek gereği duydum.

İlk önce şunu belirtmeliyim ki; kesin bir çözüm yolu yok bu içinde bulunduğunuz durumun. İster inançlı olun ister inançsız olun, kimin karşısına neyin çıkacağı belli değil. İnançsız olmanız benim bile içimde kanayan yara Çünkü bahsedeceğim şeyler iman ile ilgili; hemen ön yargılı olmayın, bir tarikata girin, namaza başlayın gibi şeyler söylemeyeceğim İslam'ı bile doğru yorumlayıp günümüz şartlarıyla uyuşmayacak şekilde akıl veren birine hem de bayan birine rastlamıştım nette. Güzel akıl veriyordu ama dedim ya günümüz şartları çok farklı, bunu bile bile yaptığına inanmıştım artık.

Gel gelelim daha çok bunalıma girdiğim anda bir bahane ile yazışmayı kesti. Şimdi ilk olarak şöyle söyleyeyim; Müslümana bile bu dünyada rahat yok, rahat yok ne demek? Adalet yok demek ilk önce. 1940'lı yıllardan beri Çin domuzu 35 milyon Uygur Türkünü katletmiş, Myanmar, Suriye, Filistin, Irak, Afganistan hep ortada, biliyorsunuz; işkenceler, tecavüzler vs Şimdi işsizlik ve yaşın ilerleme konusuna gelince; bunda da adalet yok diğer insanlara bakınca Ben küçükken ateşli hastalık geçirmişim, havale gibi bir şey; beynimin sol yanı hep sorunluydu ama derdimi anlatamıyordum, aşırı sinirliydim

Sonunda bu durum ruhsal bir hastalığa dönüştü bir travma daha yaşadıktan sonra. Bakkalda, matbaada, tekstil mağazasında hamallık bile yaptım; ama hep kısa süreli, çünkü hep ağzıma s. birileri, ticareti denedim, "Rızkın 10 da 9 u ticarettedir." hadisince, olmuyor, bir türlü para kazanamıyordum, kazandığım üniversite teknik üniversiteydi ki bu benim için intihardı bir çeşit, gereksiz ve saçma sapan, hayatta asla işine yaramayacak şeyleri, anlamsız şeyleri ezberleyip duruyordun, eskilerin deyimiyle malayani idi bunlar.

Tıp bile kazanabilirdim ama gidip okuyacak param yoktu, eskiden İstanbul'da eğitim fakültesi sadece Marmara üni. de idi, çok uzaktı, öğretmen de olamadım kısa yoldan, teknik üni. yi bana şu anda mevta olan eski toprak bir psikiyatrist bırak dedi ben de hemen bıraktım Sonrası dipsiz kuyu Ruhsal hastalık atakları üzerine ataklar, ilaç tedavileri, parasızlıktan ilaçları alamama, çevrenin ve ailenin baskısı, daha neler anlatayım

Sonra herşeyle alakayı kestim, sadece dua ettim, sadece dua Sonunda devlette memur oldum engelli kontenjanından, şimdi siz ne derseniz deyin, kaderim mi böyleymiş, dualar mı yolumu açmış, Sadece Allah bilir! İnançsız arkadaşa gelince sadece besmeleyi inançla söyleyen birine bile Yüce Allah cennetimi göstereceğim diyor, bu sadece sizi düşündüğüm içindir, başka hiçbir amacım yok, zaten ne olabilir ki!

Peki engelli raporunu nasil aldiniz? Ben de daha onceden uzun sure psikolojik tedavi gordum. 3 yasindayken havale gecirdim. Dogustan vakumla alinmisim. O yuzden el becerim yok. Masabasi isler disinda calisamiyorum. Bana da %40 verirlermi?

Kardeşim, ben taa 1995 ten beri tedavi oluyorum, kayıtlarım var, eminim sizin de vardır... Şunu da söyleyeyim çevrem seni askere almazlar diye aşağılıyordu, hatalığım psikotik olmasına rağmen hastane ilk önce "Majör depresyon" dedi ve bir yıl sevk geciktirmesi verdi, ikinci yıl ise ilaç kullandığımı söylememe rağmen "Geçirilmiş Majör Depresyon" tanısıyla askere aldılar; sadece komando olamaz dediler, ancak ilk iki ayımı doğuda komandolar içinde onlarla aynı şartlarla geçirdim ve bundan hiç de pişman değilim, şikayetçi de değilim, sonra bir yarışma sınavı ile batıya tayinim çıktı, burada hastalığım nüksetti ve askeriye tarihinde çok örneği varmıdır bilemem ama "3 Ay Hava değişimi" ile askerliğimi Psikotik bozukluk teşhisiyle bitirdiler. Askeriyenin koyduğu teşhis çok önemlidir rapor almada onun için yazdım bunları, siz askerliğinizi nasıl yapmıştınız?

Bana askerden spor yapamadigim icin doktora sevk ettiler. Doktorda muaf verdi major dePresif bozukluktan. Ondan ozelde is bulamiyorum. Normal kpssye girdim 4 yildir hicbir yer olmadi. Acaba verirlermi rapor bana.

Askeriyenin teşhisi yanında bir de hastanede yatıp teşhis konulması gerekiyor, hastanede yatmışlığınız var mı? Eğer yoksa bile ilaç kullanmanız gerekiyor ise babanız sağ veya rahmetli bile olsa onun sigortasından yararlanmanız için SGK ya başvurun, ilaç kullanmanız gerekiyorsa ve iş yapma konusunda sıkıntılarınız varsa bu işlem engelli raporu alma açısından bir ilk aşama olabilir.

Doktor hastanede yatacak kadar ileri boyutta degil dedi hastalik. Daha onceden ilac kullanmistir. Lustral, zyperaxa, risperdal kullandim. Ben babamin sigortasindan yararlanamiyorum ki? Yasim gecti. Okul da bitti. Ancak engelli raporu alirsam oluyor

Hemen şunu da belirteyim yukarıda demiştim ki, kesin bir reçete yok ama ben dua ile hallettim dedim. Bu bir çelişki olabilir! Hemen şöyle bir örnekle tezimi savunayım; Yemen de şu anda bazı anneler çocuklarına mama alabilmek için böbrek ve ciğerlerini satıyor, bu da bir çözüm yolu değil mi? Dua etmek daha mantıklı geliyor bana!

Babanın sigortasından faydalanmak için yaş sorun değil istersen 40 yaşında ol, çalışamayacak durumda isen SGK ya başvurabiliyorsun.

Zyprexa kaç mg, Risperdal kaç mg kullandın?

adamo Ben dua etmiyorum ilim ve fene güveniyorum.Ve bu sayede iyileştim çok zor günler geçirdim ama şimdi hastalığımdan eser kalmadı.Çalışmaya da hazırım.Yalnızca biraz depresyondayım o da karın doyurmak ve barınmaktan başka bir imkanımın olmayışı,sosyalleşememek yani işsizlik.Sürekli evdeyim taş olsa çatlar.Yakın zamanda bir işe girebileceğime inanıyorum insanın mutlak surette bir uğraşı olmalı yoksa kafayı sıyırması kaçınılmazdır.İster müslüman ol ister ateist hasta olursun.

Benim anne ve babam ayri. Ben normalde anneannemin yaninda kaliyordum. O da gecen yil vefat etti. Ortada kaldim. Onun maasi vardi. Beraber geciniyorduk. Anneannem vefat edince gssye basvurdum. Yesil kart yaptirdim ama ben anneannemle yasarkende gssye basvuru yapmistim. Anneannemin maasi oldugu icin gss ucretli cikti bana ama ucreti odeyemedim. Anneannem vefat edince ucreti sildirmek istedim. Bana eski borc silinmiyor dediler sgkdan. Yil sonuna kadar saglik hizmetinden ucretsuz yararlaniyorum. Yil sonuna kadar 1500 lirayi odeyemezsem 2019 da yesilkarttanda yararlanamiyacagim. Turkiyede devletin isleri hep adaletsiz.

hakanyildiz Senin durumun daha zormuş kardeş.Umarım bu bataktan çıkar güzel günlere kavuşursun.Ben de gss'liyim

Evet resmen batakliktayim. Bu cile cekilmiyor.

Bir an once olsem de kurtulsam diyorum.

Beslenmen nasıl ?İyi beslenebiliyor musun?Değerlerinde oynama olmuş olabilir bu insanı zorluklara karşı daha dirençsiz yapıyor.

Müslüman hasta olmaz diye bir şey yok zaten, bu forumda tabiri caiz ise kendini ermiş gibi zanneden bir zat vardı, benim aklıma, vicdanıma hatta imanıma laf etti ve kayboldu gitti. İslam bu değil arkadaşlar! Hele bugünkü yorumu bu değil!!! Karın doyurmak ve barınmak herkesin hakkı, sağlıklı olmaya çalışmak ve bunu bir şekilde başarmak da çok önemli; ister ilim ve fen ile ister dua ile; peki Peygamberimiz ne demiş; "Tedavi olunuz ey Allah'ın kulları." Bu da tabiiki ilim ve fennin ilaçları ile olur. Ya para kazanmak; bir iş de herkesin hakkı; işsizlik sadece maddi yönden değil manevi yönden belki daha çok yaralar insanı, çünkü birilerine bağımlı olursun... hakanyildiz durumun zor arkadaşım, benim de bir zamanlar öğrenim kredisi borcum vardı; ilaçlarımı parasızlıktan alamıyordum; öz abime dedim ki; intihar edeceğim ben; ne dedi biliyor musun : "Herşey olacağına varır." Öz kardeşim bunu dedi bana, artık başkaları neler dedi siz hesap edin. hakanyildiz Babanızın soyadını taşıyorsanız onun sigortasından, annenizin soyadını taşıyorsanız onun sigortasından faydalanmak ve bu şekilde GSS den kurtulmak için hangisi uygunsa SGK'ya başvurun; eğer "ÇALIŞAMAMA" gibi bir durumunuz varsa; birçok psikiyatrik hastalık var; Borderline, Asosyal kişilik bozukluğu... vs illaki Şizofren olmak zorunda değilsiniz, üstelik anne/baba üzerinden sigortaya başvurmak için tedavi oluyor olmak zorunluluğu YOKTUR, teşhisi sevk edilen hastane heyeti koyar, ayrıca askeriyede spor yapamaz diye rapor almışsınız, bunu ruhsal mı yoksa fiziksel bir hastalık için mi verdiler?

Beslenmem de iyi degil. Ust katimda teyzem oturuyor. Onun yaninda yiyorum yemegi. O da bazen evde olmuyor. Bugun mesala koye gitti. Yarin oglen gelicek. Yarin oglene kadar acim. Sabah kahvalti yaptim o kadar. Acliktan basim agriyor.

Eğer rapor alabilirsen engelli maaşı da alırsın.En azından iş bulana kadar onunla geçinmeye çalışırsın.Eski insanlar açken avlanabiliyorlardı ama gün geçtikçe avcı özelliklerimizi kaybetmişiz ve dayanıklılığımız düşmüş.Senin aç karnına sağlıklı karar vermen imkansız hele hele bu psikolojiyle işin zor köşede felan 1 lira 2 lira varsa git ekmek felan al karnını doyur.

Benim gibi ruh hali bozuk olup bayram gelmis neyime diyen var mi?

Hayattan hic tad alamiyorum. Cok mutsuzum. Kendime hicbir seye yaramayan insan olarak goruyorum. Olmek istiyorum.

Nasil sabredecegim.peki. Bir turlu ise giremiyorum. Hicbir gelirim yok. Hayat cok zor benim icin.

Sarı kantaron kapsül günde 2 kez b12 vitamini takviyesi bol bol yoğurt ye bağırsaklar toparlardikca beyin toparlayacak tek kalma topluma gir yürüyüş yap

Üst Alt