Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Majör depresif, Okb ve anksiyete için engelli rapor oranı nedir?

mrichmond

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 25 yaşındayım 10 yıldan beri pskiyatri tanilarim var, majör depresif, OKB, anksiyete, saç kıl yolma hastalığı gibi. Geçen yıl ne kadar sakinleşmeye çalışsam da intihar girişimi oldu. Bipolar bozukluk belirtileri de var son bir yıldır. Yaklaşık 20 farklı ilaç kullandım. Engelli raporu için müracaat edersem ne gibi sonuç çıkabilir? Kodlar f32
F41.9 birkaç tane daha var

F32 depresif nöbet ..F41.9 Anksiyete bozukluğu(belirtilmemiş) birbirine yakın tanılar,

Okb demişsiniz,sanırım bunla ilgili tanı net değil?

Diğer tanılarla %20 alırsınız ..eğer tedaviniz düzenli ise çok nadir belki tedavi ile düzelmeyen %40

@mrichmond,

Genellikle üniversite hastanesine gittiğim için doktorlar her ay ilaç değiştirdiler. Düzenli olarak 3 5 ay gidiyordum birkaç ay ara verip gitmiyordum. İçinde bulunduğum son bir yılda anlamlandıramadığım intihar girişimlerini de barındıran ciddi ataklar geçirdim, bir pskiyatri ilacindan yaklasik bir kutu içtim ve kalbim durdu. Yoğun bakımda kaldım. O günden sonra günlerce odanın içinden çıkamadım. Dışarıya hatta başka şehir gezi olunca daha kötü oluyorum ki iyi gelmesi gerekirken. Düşüncelerimin hızına yetişemiyorum. Çoğu zaman bunlara sanrılar da eşlik ediyor olmayan bir şeyi kafamda kurup gerçek gibi ve sanki birileri benim ne düşündüğümü görebiliyor sanki izliyor gibi hissediyorum. Demek istediğim ise kullanmadığım ilaç kalmadı, ilaclarin bazıları beni çok iyi yaparken aslında öyle olmadığını tekrardan çöküyordum. Sağlığımı geçtim takıntı, paranoya yüzünden ne üniversite okuyabildim ne yurtta kalabildim. Kpss calisayim dedim evde denedim kütüphaneye gittim odaklanamıyorum işte paragraf okurken resmen sorunun içinde soru üretiyorum anlamdan kopuyorum ve bu kontrol edilebilir gibi değil. En son çare aylarca düşündüm belki ekpss ile başarabilirim düzenli hayatım olursa belki iyi gelir diye düşündüm sonra da dedim ki bu gerçekten özürlü bir durum beynimi kontrol edemiyorum ki sakinleşmiyor ki zaten sinus taşikardi de var nabzim sürekli 120 üzerinde gerçekten zorlanıyorum artık. O kadar yorgunum ki doktora gitmeye bile korkuyorum ilgilenmez gönderir diye. Nasıl yol izleyeceğimi de bilmiyorum. Çıkar amaçlı düşündüğümü zanneder diye kuruntu yapıyorum. Sadece insan gibi sağlıklı yaşamak istiyorum.

@OğuzHan112

Sizin durum biraz daha ağır bir tabloya benziyor..sürekli ilaç değiştirmek doktor değiştirmek tedaviye doktor önermeden ara vermek sağlık lı değil..

Doktorlara ön yargılı yaklaşmayın,sizi gayet iyi dinlerler ve sizin düşündüğünüz gibi bir şey de düşünmezler.

Anlattığınıza göre suicid girişimin olmuş arrest olmuşsunuz..arrest olduğunuzdan eminmisiniz?

Umarım böyle şeyler tekrar yapmazsınız.,her şeyin bir çözümü tedavisi var.

Size önereceğim en sağlıklı yol şu... ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gidip muayene olmak, özellikle suicid düşünceler ve girişim öykün olduğunu mutlaka anlatmalısın.

Hekim hastane yatışı uygun görüp takip etmek ve tanıyı netleştirmek isteyebilir, ilaçlarını düzene koyup yeniden planlayabilir.

Görünen oki dışarıdan tedavi almanız işe yaramıyor, hastane yatışı ilaçlarının yeniden düzenlenmesi şart.

Buraya yazdığınız gibi her şeyi olduğu gibi muayene olacağınız doktora anlatın, merak etmeyin dinler sizi önyargılı olmayın./Geçmiş olsun 🙋

Evet arrest oldu, taşikardi. Fakat şöyle bir durum var hastaneye yatmam çok ama çok zor. Yani evimden başka yerde kalamıyorum, misafirde hatta en yakınında bile. Hele ki ben oradayken ailemin evde neler düşündükleri çok ağır gelir yine paranoya olur. Artık algı ve odaklanmam büyük çoğunluk ile azaldığı için daha kötüye gidiyorum. Tek istediğim şey düzgün tedavi ve iyileşmek. İlaçlar çok az düzeyde iyi geliyor. Yine kötü hissediyorsun. Ayaktan takip ile veya belirli ölçek muayene, tedavi ile belirleyebilir mi? Engelli raporu isteme sebebim ise artık akademik hayatımın durduğu ve normal kpss ye çalışmayı geçtim deneme çözerken bile ağır derecede odaklanma, konuları anlam dışı başka şeylere yormaya gidiyor ve bu durdurulmaz halde. Zamanında ilaçlar da etki etmiyordu, sadece enerji verdiği için daha çok düşündüğüm halde yorulmuyor bir şekilde cevapları buluyordum. Bunları elbette ki doktora anlatmam gerekiyor ama rapor %40 çıkmazsa diye çok endişe ediyorum. Çünkü başka çabalayacak nedenim kalmayacak. Bu arada düşünce ve ilgi bilginiz için çok teşekkür ederim

@OğuzHan112

Merhaba, 25 yaşındayım yaklaşık 10 yıldır pskiyatriye gidiyorum 32.1 majör depresif, 41.9 anksiyete ve OKB gibi. Bir kere intihar girişimi oldu sucid amaçlı, sadece yoğun bakımda iki gün kaldım. Bu olaydan sonra bir yıldır hiç ilaç kullanmadım. Bu süre içinde çok kez ciddi ataklar geçirdim ama hastaneye gitmedim. Daha önce bipolar tanısı konmadı ama manik ve depresif ataklarım seyrediyor. Merak ettiğim konu, rapor alma süreci nasıl işliyor nelere bakılıyor neler yapılıyor? Rapor için yatış takip şartı verilir mi? Tecrübe duyum bilgileriniz için teşekkür ederim şimdiden 🙏🏻

Rapor %40'ın altındaysa ekpss'ye giremiyorsun geçmişinde psikolojik rahatsızlık olan da normal kpss'yle gireceği yerler sınırlı napmalılar engelli olanlar? Fabrikaya dahi almıyorlardı beni. Tedavi ile iyileştim dedim öyle girdim. Yani demek istediğim şu: Engelli konusuna yabancı olanlar için getirdiği avantaj ve dezavantajları ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz? Bunun yanında engelli raporu alırsak kendimizi fişlemiş olur muyuz? Askerlikten muaf oldum bunun ne gibi dezavantajları olur kariyerimde.

Raporu boşverin şuan için tedaviniz önemli.. güzel bir toparlayın rapor işine sonra bakarsınız.

Belirli ölçüde tedavi ve takip edilmiş siniz zaten, Hastaneye yatıp yatmayacağın konusunu seni muayene eden doktor değerlendirecek.suicid girişimin ve düşüncelerin oluyormuş?arrest olduğunu söylüyorsun,bence bu önemsenmesi gereken bir durum.
Eğer yatırmak isterse yatamam edemem gibi şeyleri dert etme,topralarsın kendine gelirsin.

Yukarıda yazdığın şikayetler güzel bir tedavi ile önemli ölçüde düzelir bunun içinde düzenli tedavi düzenli kontroller önemli..

Diyebileceklerim bunlar.

@mrichmond,

Üst Alt