Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Majör depresif ve anksiyete bozukluğu hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim

ktly

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum bir sorum olucak lütfen yardım edin

2 yıldır depresyon tedavisi görüyorum 15 gün ruh sinir hastalıkları hastanesinde yattım
Majör depresif anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu sürekli ilaç kullanıyorum bağımlı hale geldim
çalışamaz durumdayım kullandığım ilaçlardan ötürü size sorum
Engelli raporu alabilirmiyim ? yüzde kaç alabilirim ve Nasıl alabilirim lütfen yardım zor durumdayım

Sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerden birine başvurarak, rapor alabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html
% 40 ve üzeri rapor alabilirseniz yararlanabileceğiniz haklar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

sakatlık oranı cetveline göre alabileceğiniz oranlar;

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Majör Depresyon için:
a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Bu raporu almam için ne yapmam gerekiyor nereye başvurmalıyım hastaneye gidip ne demem gerekiyor ? ve ayrıca bu teşhis raporları elimde belge olarak değil hastane kayıtlarında var bu yeterlimi

peki %40 veya üstü bir rapor alsam askerliğime engel olurmu

Askerlik meselesini pek bilmiyorum. Yanlış değilsem sivil hastaneden alınan raporları dikkate almıyorlar diye biliyorum. Gata'nın kararına göre belli olur askerlik meseleniz..

BEN ASKERİYEDEN KRONİK NİTELİK KAZANMIŞ UYUM BOZUKLUĞU RAPORU ALDIM VE EMEKLİYE SEVK EDİLDİM. BU RAPORUN YÜZDELİK ORANI YUKARIDA Kİ TABLODA ANLADIĞIM KADARIYLA % 50 (3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50) DEMİ YARDIMCI OLUR MUSUNUZ BU RAPOR YÜZDE KAÇTIR ORANI?

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Majör Depresyon için:
a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

doktor banada anksiyete bozukluğu dedi ve 3 ay ilaç tedavisi dedi ben bu sorunu on yıldır yaşıyorum ama hiç doktora gitmedim. skolyoz hastasıydım zaten dışarı çıkmadım hep insanlardan kaçtım, sonra ameliyat oldum bu seferde kimse iş vermiyor diye psikolojim bozuldu evden çıkmamaya başladım

şimdi doktor 3 ay sonra bana sen iyisin der mi, yani neye göre bunu teşhis edecek ben anlamadım valla ha

Üst Alt