Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Major depresyon hastasıyım. 2022 maaşı alabilir miyim?

SULTAN^I EWREN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Uzun süredir sitenizi takip ediyorum bilgilendirmeleriniz için tşkler.Size bi kaç sorum olucaktı sakıncası yoksa ben psikolojik sorunlarım vardı bunun için dr gittim ilk gitigmde bana psikotik depresyon teşhisi konuldu 2ay sonra gittigimde bu defa major depresyon ve bipolar bozuklugu ilaç alım raporu verildi.bundan 7 ay önce bi intihar teşebbüsüm oldu bunu doktorlara söylemedim hastaneye yatırmalrından korktum.ketya25 abizol 10 mg bide cymbalta kullanıyorum İlaçlar beni daha stresli saldırgan tahamülsüz yaptı duydugum sesler görüntülerde azalma olmadı aksine dahada yogunlaştı sürekl kendimle kavga halindeyim sürekli takip edildigim korkusuyla evdeyim 2 yıldır evden cıkmıyorum çalışamıyorum akşamalrı sokaga cıkamıyorum çalışmadıgım için ekonomik sıkıntı içindeyim maaş yardım gibi bi konuda yaralanmak iiçin ne yapamam gerek. bilgilendiriseniz sevinirim tşkler kolay gelsin.

Daha önce rapor aldınız mı, aldıysanız oranı ve rapor tarihi nedir?
Almamışsanız, sakatlık oranı cetveli 'ne göre , tedavi sonrası tam düzeliyorsa rahatsızlığınız 0, kısmen düzeliyorsa %40, düzelmiyorsa % 60 ilâ % 70 gibi oranlar veriliyor. http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html 2022 den yararlanabilmeniz için %40 ve üzeri oranında raporunuzun olması gerekir, linkteki dilekçeyide dosyanıza iliştirin (ki diğer haklarınızdan yararlanmak istediğinizde tekrar tekrar uğraşmayın..) rapor almak istediğinize dair başvurunuz sonucunda heyetten % 40 ve üzeri oran alırsanız, çalışmıyorsanız, aktif sigortalı değilseniz, GSS kapsamında prim ödemiyorsanız, isteğe bağlı prim ödemiyorsanız ve aylık geliriniz 107 TL'yi geçmiyorsa kaymakamlıktan mal müdürlüğüne başvuru yaptığınız takdirde şartlara uyuyorsanız bulunduğunuz il/ilçenin yoğunluğuna göre eninde sonunda bağlanacaktır. 2022 Evrak Takibinden takipte olursunuz zaten, bağlanmazsa sebebi yazar.. Kabul edilirse, edildiği tarihten itibaren birikmeye başlar ve belli bi miktar toplu para alırsınız.

http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html

Sevgili kelebek öncelikler ilgin için tşkler ve ilk sorundan başlıyor olay galiba hiç bir raporum yok yalnızca bipoalr bozuklugu tanımlanmamış majör deprasyon tanımlanmamış adlı bir adet 1 yıllık ilaç kullanım raporum var daha öncedenden psioktik deprosyon teşhiis konulmuştua alıycagın her gidişimde farklı bi teşhis koyuyorlar galiba benim bakırköy ruh ve sinir hastalıkarı hastanesine giidip önce tam olarak teşhis isteyerek olaya başlamam lazım bu teşhis ve ilaçlar bende hiçbir olumlu etki yaratmıyor aksine daha kötü oluyorum 6 aydır bıktım bu ilaçlardan boşuna içiyorum galiba.Bu teşhislerle özürlü raporu alabilirmiyim enazından bunu söylersenız sevinirim. tşkler yine Rabbim sizinle olsun .

Tabii ki dediğim gibi özellikle bipolar bozukluklar belirtilmiş cetvelde, sanıyorum ki majör depresyon dediğinizde birbiriyle ilintilidir. Değilsede ayrı bir oran verilir. Siz bütün şikayetlerinizi söylediğinizde kullandığınız ilaçlarda göz önünde bulundurularaktır. Yapılacak test ve tahlillerinde sonucunda da düzelmiyorsa % 40 ve üzeri alırsınız.. Buda 2022 almanız için yeterlidir.. Zaten düşük oran olursa tanınızı bildikten sonra verilecek oranı cetvelle karşılaştırırsınız, birbirinizi tutmazsa rapor itirazda edebilirsiniz.. Şimdiden Allah yardımcınız olsun, süreci bizimlede paylaşırsanız benzeri sorunları olan arkadaşlarımızda fikir edinirler..

diğer psikolojik rahatsızlık hakkında bilgim yok; ancak major derpesyon için bir oran vereceklerini zannetmiyorum. rapor almak için müracaat ettiğinizde raporunuza depresyon tedavisine ihtiyacı vardır. yazar gönderirler. hatta arkadaşım psikiyatriye gittiğinde doktor aynen şöyle demişti: "ne var ben de depresyondayım, ondan birşey olmaz hepimiz depresyondayız. farklı bir hastalığın varsa onu söyle"

Üst Alt