Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Major depresyon için süresiz ibareli rapor alamıyorum!?

yakamoz777

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 14 yaşından beridir Psikiyatri hastasıyım , lise yi bitirmek eziyet oldu benim için , okul zili çalınca hemen eve koşar evden çıkmazdım.şu anda 35 yaşındayım 10 yılı aşkın süredir çok ağır Psikiyatri ilaçları kullanıyorum.ne yazık ki Rapor almayı hiç akıl edemedim ta ki 35 yaşına kadar.14 yaşından beridir evden çıkmıyorum.2 yıldan beridir de beni Tedavi etmeye çalışan bir doktor var.birlikte bir çok kombine tedavi denedik ama hiç bir ilaç tedavisi sağlığımda düzelmeye neden olmadı şu an 12 çeşit ilaç kullanıyorum , intihar düşüncesi ile Elazığ Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 15 gün yattım.geçen yıl Askeri heyetten Askerlikten muafiyet aldım.hastalıklarıma hiç bir doktor çare olamıyor, şu ana kadar doktorlarımın koyduğu teşhisler altta yazıyorum.

Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen major depresyon
genel anksiyete bozukluğu
yaygın anksiyete bozukluğu
panik bozukluğu (5-6 kez panik atak geçirdim )
sosyal fobi
Travma sonrası stres bozukluğu
Çekingen kişilik bozukluğu
-------------------------
bu kadar çok fazla hastalığım olmasına rağmen doktorum
sakatlık oran cetvelindeki 2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %40 rapor verdi , tüm ısrarlarıma rağmen 3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %70 raporu vermedi eğer rapora bunu yazsa raporum süresiz olacak ve her yıl uğraşmak zorunda kalmayacağım.ama o kadar uğraşmama rağmen, talebimi reddediyor , sadece ben değil Türkiye'de ki hiç bir doktor Kronik major depresyon tanısı koymaz , yani %70 raporu vermez diyor.bildiğim kadarıyla bir kaç yıl önce engelli oranları cetveli değişti , araştırmalarıma göre eskiden 2 yıllık ,3 yıllık ,5 yıllık raporlar alan kişiler olmuş , şu an da güncel durum hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.benim sınırsız ve %70 üzeri rapor almam için ne yapmam gerekiyor.bilmiyorum belki de süresiz bir Psikiyatrik hastalığım var ama detaylı inceleme yapılmadığı için sadece üstteki tanıları koyuyorlar.internette okuduklarıma göre kimisi diyor bir yıldan sonra iyileşmede herhangi bir gelişme olmadığı zaman rapor süresiz oluyor , kimisi diyor 3 yıl üst üste , kimisi diyor 1 yıldan sonra 2 yıl rapor veriyor.kimisi diyor bir kilinkte isterse 5 tane hastalığın olsun sadece en yüksek oran olan bir hastalık rapora yazılmak zorunda
kafam çok karışık lütfen beni aydınlatın.aşağıda raporum

YİNELEYEN MAJÖR DEPRESİF BOZUKLUK (TEDAVİ İLE İŞLEVSELLİĞİ KISMEN
DÜZELEN)+(BİR YIL SÜRELİ) %40

ESANSİYEL TREMOR %10

Göz hastalığı : VO:SAĞ GÖZ -9.0 (-2.5 & 165) SOL GÖZ (-4.50(-4.75 & 175) F: BİLATERAL NORMAL.
VO: SAĞ / SOL GÖZ 0.4 BİO: BİLATERAL NORMAL. % 20

Toplam engel oranım %57 ve bir yıl süreli

hastaneye bağlı olabilir bana da 1 yıllık verdiler biz böyle veriyoruz dediler

Ahmet T

Psikaytride kronik hastalıklarda var mesela benim tourette sendromu kronik süresiz yuzde 40 almistim zamaninda ama sizin nasıl olur bilemedim ALLAH yardımcın olsun

Ben anlamıyorum doktora soruyorum Türkiye'de kronik major depresyon tanısı almış hasta yok mu ? var diyor ama süresiz rapor vermiyoruz , sadece ben değil Türkiye'de ki hiç bir doktor bu şekilde rapor çıkartmaz. Peki sakatlık oranı cetvelini hazırlayanlar boşunamı Kronik major depresyonda rapor süresiz ve %70 olur yazmış.Bu forumda Duygudurum Bozuklukları veya Anksiyete bozukluklarında süresiz rapor alan var mı ?

bir de Psikiyatri bölümünde tek oran mı alabilirim ? mesela iki ayrı hastalıktan oran alma şansımız yok mu ?

yakamoz777
Hastaliginin durumuna göre ve kombinasyonuna göre oran çıkar diye düşünüyorum.psikiyatride

samedo99
Ne zamandir tedavi görüyorsun ve ilaçların neler mesela ben 1996 yılından beri teshisliyim askerligimi askeri hastanede yatarak elverişli değil raporu verdiler siz askerliğinizi yaptınız mı bunlarida ele alabilirler epikiriz raporunda

kullandığım ilaçlar yaklaşık 10 yıl önce Paxil,Remeron,Ozaprin ile başladım 5 yıl kadar filan sürdü tabi bu arada Cipralex,Lustral,Prozac,Anafranil denemelerim oldu ama fayda etmedi. şu anda kullandığım ilaçlar Mysoline ,RIVOTRIL ,XANAX harici diğer tüm ilaçlarım raporlu.

DYLOXIA 60 mg x2
BRINTELLIX 20 MG x1
WELLBUTRIN XL 150 MG x2
LYRICA 300 MG x1

Benzodiazepin türü ilaçlar bitince diğerine başlıyorum
( RIVOTRIL 2 MG x2
DIAZEM 10 MG x2
ATIVAN EXPIDET 2.5 MG x2
XANAX 1 MG x2 )

MODIWAKE 100 MG x2
REDEPRA 45 mg x1
OZAPRIN 20 MG x1
RISPERDAL 3 MG x1
DESYREL 100 MG x1
DIDERAL 40 mg x4 (Esansiyel Tremor için)
Mysoline 250 MG X1 (Esansiyel Tremor için)

Bu kadar ilaç kullanmama rağmen hiç bir faydası olmuyor. Dışarı çıkamıyorum , hiç sosyal hayatım yok , evde zamanımın tümünü bilgisayar karşısında geçiriyorum.

Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsin,bilgi versin.

Sakatlık oranı cetvelinde yazan
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %70 raporu almak istiyorum

Böylece raporum sürekli olacak her yıl doktor doktor gezip muayene olmak zorunda kalmayacağım
ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının her yıl evime gelip beni kontrol etmesine gerek kalmayacak.

Ayrıca %70 üzeri raporu olanlar daha fazla 2022 maaşı alıyor,Maddi olarak biraz daha rahatlayacağım.Çünkü ailem zaten bana 35 yıldır bakıyor , Baba dan kalma müstakil bir evim var %70 üzeri maaşı alırsam geçinip giderim.O zaman belki bu intihar düşüncelerinden vazgeçebilirim. :(

Forumdaşlar yazdığım konu hakkında bilgisi olan yok mu ? yukarıda yazdığım hastalıklara göre süresiz ve %70 üstü rapor alabilir miyim ?

yakamoz777
Kardeşim sana bişey söyleyimmi yukarda yazdığın ilaçların hepsini şu an kullanıyor olmanın imkanı yok.gerçi OğuzHan112 arkadaşımız daha iyi bilir ama bana göre hiç bir doktor o ilaçların hepsini aynı dönemde kullandırmaz.geçmiş olsun kardeşim

Rapor süren bitince süreli rapor çıkarsa il sağlık müdürlüğüne itaraz ede bilirsin farklı heyete girersin.Orani mı %70 yükseltme değilde %57 olan oranini sürekli ye çevire bilirsin en azından.Her yıl heyete girmezsin çünkü uzun yıllardır tedavi görüyor muşsun

yakamoz777

"Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen major depresyon
genel anksiyete bozukluğu
yaygın anksiyete bozukluğu
panik bozukluğu (5-6 kez panik atak geçirdim )
sosyal fobi
Travma sonrası stres bozukluğu
Çekingen kişilik bozukluğu"

Yukarıda saydığınız psikiyatrik tanılar genel olarak (Yaygın anksiyete bozukluk)olarak değerlendirilir...

Yaygın anksiyete bozukluk rapor oranı%70 olma şansı imkansız..

Bir diğer soru, iki farklı psikiyatrik hastalıktan ayrı ayrı %de alabilirmiyim? Evet alabilirsiniz ama anksiyete yelpazesinden değil.Okb+psikoz gibi;bunlar ayrı ayrı değerlendirilir. Zaten hekimler yönetmelik neyse onu uygular.

Ayrıca saydığınız bu ilacları,

DYLOXIA 60 mg x2
BRINTELLIX 20 MG x1
WELLBUTRIN XL 150 MG x2
LYRICA 300 MG x1

Benzodiazepin türü ilaçlar bitince diğerine başlıyorum
( RIVOTRIL 2 MG x2
DIAZEM 10 MG x2
ATIVAN EXPIDET 2.5 MG x2
XANAX 1 MG x2 )

MODIWAKE 100 MG x2
REDEPRA 45 mg x1
OZAPRIN 20 MG x1
RISPERDAL 3 MG x1
DESYREL 100 MG x1

Hepsini şuan düzenli şekilde kullanıyormusun? Yada hastalık öykünle beraber kullandığın ilacların tümü mü? Hiç bir hekim bu kadar ilacı aynı anda reçete etmez. Zaten bir çoğu tedavi edici değil geçici kısa süreli atakların baskılanmasında kullanılıyor.
Eğer kullanıyorsan çok fazla böbrek karaciğer yazık bence.

Buna rağmen bir düzelme olmuyorsa, hekimini değiş tedavini yeniden düzenlesinler.

Altta yatan Anksiyete dışında farklı bir psikolojik hastalık olabilir...

Sağlıcakla...

Arkadaşlar kimseye yalan borcum yok. ilçemiz'de bayan bir doktor vardı Paroksetin 60 mg günde 3x20,remeron 30 mg ve zyprexa 10 mg üçlüsünü kullandım uzun bir süre.İlaçların fayda sağlamadığını , sağlığımda herhangi bir düzelme olmadığını defalarca söylememe rağmen başka ilaç eklemedi , özellikle benim istediğim yeşil reçeteli Benzodiazepin grubu ilaçlara karşıydı kesinlikle olmaz diyordu. ama neyse ki tayini çıktı kurtuldum.şansıma ,anlayışlı,hastanın isteklerine önem veren Erkek bir doktor yerine geldi.Durumu anlattım önceki doktorun verdiği ilaçların hiç bir etkisini hissedemiyorum,sosyal hayatım sıfır,dışarıya çıkmıyorum dedim. Bu arada dediğiniz doğru yeşil reçeteli ilaç yazan doktor bulmak çok zor.doktorum bir ara tatildeydi , yerine idareten il dışından gelen doktor benzodiazepin yazmadı , eğer istiyorsan seni AMATEM e yatıralım dedi sanki AMATEM e yatıp ilaçları bırakınca her şey düzelecek. neyse onun haricinde il araştırma hastanesine gittim raporlarımı gösterip 4-5 doktor ile münakaşa ettim yine de hiç biri yeşil reçeteli ilaç yazmadı. neyse en sonunda üniversite hastanesinde anlayışlı bir doktora denk geldim, bu ilaçları atmazsam panik atak,anksiyete krizleri geçireceğimi söyledim öyle yazdı.

Şu anda ki Psikiyatri doktorum dan çok memnunum, bana her zaman anlayışlı ve iyi davranıyor ,bir ara durumum çok kötüleşti, yoğun intihar düşünceleri dolaysıyla Ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk etti 15 gün yatılı kaldım pek bir faydası olmadı ama en azından elimde Epikriz raporu oldu ayrıca Askerlik problemi için özel rapor yazdı 10 yıldır tedavi olmasına rağmen klinik düzeyde bir iyileşme sağlanmadığına dair... Onun sayesinde askerlikten de kurtuldum muafiyet aldım. internette araştırdığım faydasını görebileceğimi düşündüğüm ilacı söylüyorum , çok fazla itiraz etmeden yazdı ve yazıyor, yaklaşık 2 yıldır beni tedavi etmeye çalışıyor , 4-5 çeşit ilaç kombinasyonu denedik ama elinde sihirli bir değnek yok sonuçta , benim durumum çok kötü hayatım evde bilgisayar başında geçiyor. hiç bir ilaç kombinasyonu , yeşil reçeteli olanlar dahil , LYRICA dahil beni normal bir hayata döndürmedi. Yukarılardaki mesajımda yazdığım hastalıklar devam ediyor ve ben ne yapabileceği mi bilmiyorum.

Şu anda güncel olarak kullandığım ilaçlar

LYRICA 300 MG x1 raporun süresi bitti şu anda il hastanesine gidip bu ilaç için raporla uğraşmak istemiyorum , zaten max 3 ay veriyorlar , ayrıca ben de pek bir etkisi olmadı.yani bıraktım bir daha kullanmayı düşünmüyorum
BRINTELLIX 20 MG x1 ishal yaptığı ve pek bir etkisini göremediğim için bıraktım.

WELLBUTRIN XL 150 MG x2
EFEXOR XR 150 MG x2

yaklaşık 1,5 yıldır her ay en az 4 kutu kullandığım Benzodiazepin türü ilaçlarda doktorumun tavsiyesiyle birlikte azaltmaya gittik.Tabi hepsini aynı anda kullanmıyorum Rivotril bitince Ativana geçiyorum.
RIVOTRIL 2 MG x2 bitince ATIVAN EXPIDET 2.5 MG x2
DIAZEM 10 MG 2 günde bir

XANAX 1 MG x2 bıraktım

MODIWAKE 100 MG x2 uyku açıcı, uyumak istemediğim zaman atıyorum 2 tablet
REDEPRA 45 mg x1 , uyutmazsa DESYREL 100 MG x1 atıyorum
OZAPRIN 20 MG x1 her gece uyumadan önce, bu aralar çok kilo aldığım için ara verdim belki bırakırım
RISPERDAL 3 MG x1

Bu arada her yıl Karaciğer fonksiyon testleri yapıyorum şu ana kadar bir sorunla kaşılaşmadım , hatta en son geçen hafta yaptım dahiliye doktorumun dediğine göre Karaciğerde biraz yağlanma varmış çokta önemli bir durum değilmiş.

Çok fazla ilaç yazan hekim iyi yada kötü gibi bir yorum yapmadık, saydığınız ilacların çoğu kısa süreli kullanımlar için geçici rahatlama sağlar tedavi edici özelliği yok.

Sizde bağımlılık oluşmuş,
ATIVAN
XANAX
RIVOTRIL
DIAZEM
LYRICA vs. Bunlar uzun süreli kullanımlarda bağımlılık oluşturur.

Düzenli almadığın takdirde ilaç geri cekilim ilaç yoksunluğu vs şikayetler en önemlisi de anksiyete çıkar ortaya.

Şikayetleri nin bir çoğu bu ilacların yan etkisinden veya düzenli almadığından kaynaklanıyor. belli bir süre birinden belli bir süre birinden böyle olmaz, düzelmez siniz de .

Size tavsiyem doktor kontrolünde bağımlılık yapan ilacları doz azaltarak bırakın.rahatlayacağınızı göreceksiniz...

Biz doğruları söyleyelim, siz alın yada almayın. sizin bileceğiniz bir iş...
Sağlıcakla...

Üst Alt