Merhaba arkadaşlar 14 yaşından beridir Psikiyatri hastasıyım , lise yi bitirmek eziyet oldu benim için , okul zili çalınca hemen eve koşar evden çıkmazdım.şu anda 35 yaşındayım 10 yılı aşkın süredir çok ağır Psikiyatri ilaçları kullanıyorum.ne yazık ki Rapor almayı hiç akıl edemedim ta ki 35 yaşına kadar.14 yaşından beridir evden çıkmıyorum.2 yıldan beridir de beni Tedavi etmeye çalışan bir doktor var.birlikte bir çok kombine tedavi denedik ama hiç bir ilaç tedavisi sağlığımda düzelmeye neden olmadı şu an 12 çeşit ilaç kullanıyorum , intihar düşüncesi ile Elazığ Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 15 gün yattım.geçen yıl Askeri heyetten Askerlikten muafiyet aldım.hastalıklarıma hiç bir doktor çare olamıyor, şu ana kadar doktorlarımın koyduğu teşhisler altta yazıyorum.
Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen major depresyon
genel anksiyete bozukluğu
yaygın anksiyete bozukluğu
panik bozukluğu (5-6 kez panik atak geçirdim )
sosyal fobi
Travma sonrası stres bozukluğu
Çekingen kişilik bozukluğu
-------------------------
bu kadar çok fazla hastalığım olmasına rağmen doktorum
sakatlık oran cetvelindeki 2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %40 rapor verdi , tüm ısrarlarıma rağmen 3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %70 raporu vermedi eğer rapora bunu yazsa raporum süresiz olacak ve her yıl uğraşmak zorunda kalmayacağım.ama o kadar uğraşmama rağmen, talebimi reddediyor , sadece ben değil Türkiye'de ki hiç bir doktor Kronik major depresyon tanısı koymaz , yani %70 raporu vermez diyor.bildiğim kadarıyla bir kaç yıl önce engelli oranları cetveli değişti , araştırmalarıma göre eskiden 2 yıllık ,3 yıllık ,5 yıllık raporlar alan kişiler olmuş , şu an da güncel durum hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.benim sınırsız ve %70 üzeri rapor almam için ne yapmam gerekiyor.bilmiyorum belki de süresiz bir Psikiyatrik hastalığım var ama detaylı inceleme yapılmadığı için sadece üstteki tanıları koyuyorlar.internette okuduklarıma göre kimisi diyor bir yıldan sonra iyileşmede herhangi bir gelişme olmadığı zaman rapor süresiz oluyor , kimisi diyor 3 yıl üst üste , kimisi diyor 1 yıldan sonra 2 yıl rapor veriyor.kimisi diyor bir kilinkte isterse 5 tane hastalığın olsun sadece en yüksek oran olan bir hastalık rapora yazılmak zorunda
kafam çok karışık lütfen beni aydınlatın.aşağıda raporum
YİNELEYEN MAJÖR DEPRESİF BOZUKLUK (TEDAVİ İLE İŞLEVSELLİĞİ KISMEN
DÜZELEN)+(BİR YIL SÜRELİ) %40
ESANSİYEL TREMOR %10
Göz hastalığı : VO:SAĞ GÖZ -9.0 (-2.5 & 165) SOL GÖZ (-4.50(-4.75 & 175) F: BİLATERAL NORMAL.
VO: SAĞ / SOL GÖZ 0.4 BİO: BİLATERAL NORMAL. % 20
Toplam engel oranım %57 ve bir yıl süreli
Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen major depresyon
genel anksiyete bozukluğu
yaygın anksiyete bozukluğu
panik bozukluğu (5-6 kez panik atak geçirdim )
sosyal fobi
Travma sonrası stres bozukluğu
Çekingen kişilik bozukluğu
-------------------------
bu kadar çok fazla hastalığım olmasına rağmen doktorum
sakatlık oran cetvelindeki 2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %40 rapor verdi , tüm ısrarlarıma rağmen 3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %70 raporu vermedi eğer rapora bunu yazsa raporum süresiz olacak ve her yıl uğraşmak zorunda kalmayacağım.ama o kadar uğraşmama rağmen, talebimi reddediyor , sadece ben değil Türkiye'de ki hiç bir doktor Kronik major depresyon tanısı koymaz , yani %70 raporu vermez diyor.bildiğim kadarıyla bir kaç yıl önce engelli oranları cetveli değişti , araştırmalarıma göre eskiden 2 yıllık ,3 yıllık ,5 yıllık raporlar alan kişiler olmuş , şu an da güncel durum hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.benim sınırsız ve %70 üzeri rapor almam için ne yapmam gerekiyor.bilmiyorum belki de süresiz bir Psikiyatrik hastalığım var ama detaylı inceleme yapılmadığı için sadece üstteki tanıları koyuyorlar.internette okuduklarıma göre kimisi diyor bir yıldan sonra iyileşmede herhangi bir gelişme olmadığı zaman rapor süresiz oluyor , kimisi diyor 3 yıl üst üste , kimisi diyor 1 yıldan sonra 2 yıl rapor veriyor.kimisi diyor bir kilinkte isterse 5 tane hastalığın olsun sadece en yüksek oran olan bir hastalık rapora yazılmak zorunda
kafam çok karışık lütfen beni aydınlatın.aşağıda raporum
YİNELEYEN MAJÖR DEPRESİF BOZUKLUK (TEDAVİ İLE İŞLEVSELLİĞİ KISMEN
DÜZELEN)+(BİR YIL SÜRELİ) %40
ESANSİYEL TREMOR %10
Göz hastalığı : VO:SAĞ GÖZ -9.0 (-2.5 & 165) SOL GÖZ (-4.50(-4.75 & 175) F: BİLATERAL NORMAL.
VO: SAĞ / SOL GÖZ 0.4 BİO: BİLATERAL NORMAL. % 20
Toplam engel oranım %57 ve bir yıl süreli