Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Majör Depresyon, okb ve panik bozukluk için engelli raporu..?

albi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İlk olarak çocukluk yıllarımda okb ve panik bozukluk yaşamaya başladım sonraları bu panik ataklara döndü bir çok psikyatri doktoruna gittim çeşitli ilaçlar kullandım bunlar genelde hep özel doktordu.Hastanelere süre kısıtlılığı olması, randevu bulamamam ve çok ilgilenmemeleri sebebiyle pek gitmedim.15 yıldır bu saydığım hastlıklarla beraber majör depresyon yaşıyorum ilaçları bazen bırakmış olsamda uzun süreler ilaç kullandım bu hastalıklar tamamen geçmiyor bazen biraz daha iyi oluyorum ama sonra tekrar başa dönüyor kötü oluyorum ilaç kullandığım halde bir türlü iyileşemiyorum.Bu tarz hastalıkları yaşayanların engelli raporu aldığını bile daha yeni öğrendim.Benimde yıllardır bunu yaşadığım için ilaçlarla da bir türlü düzelmediğim için en azından yüzde 40 engelli raporu almam gerektiğini düşünüyorum yaşadığım şeyleri de tam olarak anlatıp aktaramıyorum bu arada bu da bir sorun bende.Şuan 29 yaşındayım liseden ve üniversiteden bu tarz sorunlarım yüzünden geç mezun oldum henüz askerlikte yapmadım bu raporu askerlik için ve e kpss'ye girebilmek için kullanmak istiyorum.Böyle tecrübeleri olanlar var mı bana rapor verirler mi yoksa özele gittiğim için hep vermezler mi ?

Düzenli OKB takibin olsaydı %40 alma şansınız var derdim.. takibin hep özel hastane de olmuş ve anladığım kadar pek düzenlide olmamış.

Şuan tedavi alıyorsanız..en az 6 ay devlet Hastanesi'nde düzenli takibiniz olsun.

Tedavi aldığın özel hastaneden epikiriz raporu alıp başvuru yapabilirsin.. bana göre olumsuz..ama isterseniz şansınızı deneyin.

@albi,

Anladım..o daha olumsuz😔

Engelli raporları için...özellikle psikiyatri alanında devlet Hastanesi'de takibiniz olmalı..başvuru yapsanız da 6 aylık takip önerip yollayacaklardır.

Tabi siz yine de özel muayenehanede sizi gören hocadan epikiriz alıp başvuru yapın biz mani olmayalım.🙋

@albi,

• Beğen
Reaksiyonlar: albi
@OğuzHan112,
O kadar senedir devlette takip edilmemekle eşeklik etmişim :/ bunca şey yaşarken ispatlayamayacağım demek ama gidip bir yerden başlayayım takibe o zaman.
Peki ne kadar süre takipte kalmam lazım rapor almak için ?

Estağfurullah.

Genel olarak..özel hastane, klinik veya özel muayenehane.

Özellikle psikiyatri..Burada ki takipler kabul edilmiyor...paralı olduğu için her türlü şeyler dönüyor...o yüzden devlet bunu kabul etmiyor..yetki verilen özel veya ünv hastaneleri hariç.

Diğer.

Devlet Hastanesi'nde en az 6 ay düzenli kontrollerin olmalı..

Yine söylüyorum.. isterseniz epikiriz alıp başvuru yapın..olumsuz çıkacak biliyorum ama en azından bir yerden başlamış olursunuz.

@albi,

• Beğen
Reaksiyonlar: albi
Üst Alt