Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Majör depresyon ve gözden aldığım oran Ankara'da düşürülür mü?

murat391973

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SLM;
Arkadaşlar üniversite hastanesinden majör.depresyon ve göz için heyete girdim

M.depresyon % 40 tedaviye kısmen cevap veren yazıyor
göz % 13

olarak rapor verildi bu rapor oranlarının ankaradan dönme ihitmali varmı 5 yıldır ilaç kullanıyorum ve 1 defa ekt yaptırdım 2 yıllık ilaçlarımı eczaneden çıkarttım rapora iliştirdim bu durumda şansım ne olur vergi indirimi için raporum şu an ankarada
ayrıca yüksek tansiyon ilacı kullanıyorum ama onu yazmadım daha iki ay oldu ilaç kullanmaya başlayalı

Raporunuz için belli bir süre sonra kontrol muayenesi istendi mi? Ankara'dan hangi oranla döner bilinmez, düşürülenlerde var, düşürülmeyenlerde, bekleyip göreceğiz.. Hipertansiyonuzun olduğunuda belirtip, raporunuza ekletseydiniz iyi olurdu. Raporunuzun oranı düşürülürse itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz. Bu aşamada hipertansiyonunuzun olduğunuda belirtin mutlaka..

Tansiyon için alabileceğiniz oranlar;

Hipertansiyon:

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler: % 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa: % 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa: % 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Genellikle psikolojik hastalıkların eklendiği raporların oranı düşürülüyor. Gerçi hastalık ne olursa olsun oranı düşürülmeyen çok nadir de.. Hayırlısıyla bir sonuç gelsin. Siz süreci buradan paylaşın. Bir çözüm yolu ararız hep birlikte, inşallah uğraşmak zorunda kalmazsınız..:)

Peki %40 olan benimki daha önceleriki tecrübelerinize göre kaça düşer

Ankara oranı düşürdüğünde açıklama yapıyormu neden düşürdüğüne istinaden

Rapor oranı yüzde kaça kaçar düşürülür bilinmez. Kimisinin ki düşer % 35'e, kimisinin ki düşer % 20'ye, kimisinin ki gider yüzde 40, döner % 50, misalen..:) Nadirde olsa rapor oranı yükseltilenlerde var.. Ama genellikle düşürülüyor.. Düşersede zaten yeniden rapor işlemleri için uğraşmanızı gerektirecek bir orana yani işinize yaramayacak bir orana düşürülür..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...or-oranlarini-neden-dusuruyor.html#post707436

M.depresyon %40 göz %13 ankara piskiyatri raporlarını düşürüyormu süreli rapormu veriyor tşk

yoksa oranı düşürüp gönderiyorlarmı cetvelin dışına çıkıp

AŞAĞIDAKİ RAPORU HEYETTEN ALDIM ANKARAYA GÖNDERDİM ANKARA BU ORANI DÜŞÜRYORMU BÖYLE BİR YETKİSİ VARMI YOKSA KONTROLLU OLARAK ONAYLIYORMU
C- Duygudurum Bozuklukları a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70

M.depresyon yazıyor raporumda

kısmen tedaviye yanıt veren diye % 40 verdi heyet

m.depresyonun anlamı ne demek özürlü cetvelinde ben bulamadım böyle bir tanı ltf yardımcı olurmusunuz
ANKARA DOĞRU TANI KONULSUN DİYE BİLİRMİ

Psikolojik rahatsizliklar da sureli rapor verilir. Kronik olanlar icin 3 defa sureli rapor aldikdan sonra "tedaviye cevap vermeyen" olarak belirtilerek surekli rapor duzenlenir.

Muhtemelen raporunuz onansa da "1 yillik sureli" olarak belirtilecektir.

Soru ; Aldiginiz Ozur raporunda sure yokmu ? Muhtemelen o raporda "sureli" olmasi lazim.

Peki m.depresyon diye bir hastalık yok özürlü cetvelinde bunu açıklayabilirmisiniz birde onaylanma ihtimali varmı

Süre varmı yokmu dikkat etmedim sanki yoktu

Cetvelde tam olarak major deprasyon olarak gecmiyor. Depresyon olarak geciyor. Major demek (yuksek) demek.

Sizde yuksek depresyon varmis. Depresyon 3 turlu. Akut (gecici) , yineleyici ve kronik.

Sizdekine kismen kronik demis. Tedaviye kismen cevap verdigini belirtmis.

Kismen cevap vermis olmasi , tedavi edilme ihtimaliniz var demek. Kronik depresyondaki adam zati ne forumlarla ilgisi olur , ne vergi indirimi ile ne dunya ile.

Siz burda haklariniz konusunda fikir sorabiliyorsaniz , cok cok kotu durumda olmadiginiz anlamina gelir.

Forumdaki hemen-hemen herkes Psikiyatra girsin Major depresyon tanisi alir. Herkesin yasami zor geciyor. Kronik deprsyonu olanlar cok ciddi hastalardir ve dunya ile iliskileri nerde ise kalmamistir.

bende aynı drumdan muzdaripim sosyal anskiyete ,obsesis kom. bozukluk ve ağız depresyonum var ilaç vs kullanıyorum ama nafile bu rahatsızlıklar yaşamım boyunca benimle var olacak .

sag gözde görme kaybı %32 psikologdan duygudurum bozuklugu %25 aldım rapor şuan sürekli. ankaraya yollamadım? ben p.tesi iş başı yapacagım. ankaraya yollamadan 18 yılda emekli olma şansım yokmu?

Hayır ankaraya yollamadan olmaz belkide ankara onaylamayacak bellimi olur

peki şuan yollamam mı gerekli? işe başlıcagım yollamasam 5 10 sene sonra yollasam ?

ömss girmeye hakkım felan yokmu benim şimdi ankaraya yollamadan ? ankaraya şimdi yollamaz isem ileride yollama şansım yokmu ? şuan 6 ay sigortam var hani 5 10 yıl sonra yollasam ankaraya bişi degişirmi ?

Süreli rapor

Arkadaşlar emekliliğime 15 yıl var fakat pirim gün sayım 6000 başlangıcım 1994 şimdi sormak istediğim gözümde görme bozukluğu var %13 özürlü raporu verdiler birde piskiyatri m.depresyon teşhisi ile %40 verdi bu oranları ankaraya gönderdim ankara büyük ihtimalle süreli olarak onaylar bu durumda emekli olummu özel şirkette çalışıyorum sonradan aynı oranda alamam diye korkuyorum piskiyatriden böyle 10-15 aynı şekilde kontrollu şekilde ankara onaylıyormu ha ayrıca tansiyon raporum var ama onu belirtip ankaraya göndermedim daha 6 ay olmamıştı.

Sizden kısaca fikriniz almak istiyorum siz olsanız emekli olurmuydunuz

tşk

Bu çok kişisel bir karar. SGK kontrol muayenesi ister ve o zaman % 40'ın altında kalırsa oran, emekli maaşı keislir... O dönemde yeniden çalışma hayatına dönmeyi göze almak lazım. Karar sizin...

bugun itibariyle raporum H olarak 1 yıl süreli olarak onaylandı şimdi sormak istediğim ben 1 yıl sonra kontrol muanesine gittiğimde doktorum %40 rapor verirse ankara tekrar onaylamak zorundamı

ayrıca ben 2013 deki özürlü memur alımına sınava direbilirmiyim olaki devlet memuru oldum 1 yıl sonra rapor oranım düştü memurluğum tehlikeye giriyormu

bende heyete girdim.yineleyici depresyon psikotik özellikli %40 ve bronşektazi hafif etkilenme %20 aldım. toplamda % 52 yapıyor. şimdi evraklar Ankara ya gidecek.acaba rapor oranımı düşürürler mi? ne kadar sürede cevap geliyor.

1 yıl süreli rapor

1 yıl süreli rapor aldım (vergi indirimi için ankara %48 olarak onayladı ) piskiyatri ve göz ssk başlangıcım 04.10.1995 6090 gün prim ödemem var şimdi bir yıl sonra gitsem aynı oranı alsam tekrar ankarayamı gidecek yoksa ssk il müdürlüğünemi bildirilecek emekliliğin devamı için

tşk

Ne yazık ki yine karar Ankara'nın yeniden onaylaması gerekiyor

Süreli rapor

Slm;
majör depresyon ve gözden %48 olarak ankaradan onaylanmış (1 yıl süreli) raporum var pirimimm ve 17 yılı doldurdum fakat süreli olduğundan emekliliğimi istiyemiyorum bu süreli raporu kaç defa gönderince süresiz olarak onaylanıyor yoksa yıllarca sürüyormu

Majör deprosyon ilaç tedavisi ile zamanla düzeldigi için 1 yıl sureli vergi indirimi vermiş sana . 10 ay sonra tekrar heyete gir ve doktora ilaç tedavisi ile duzelmeyen kalıcı bir rahatsızlık yazmasını rica et.

Üst Alt