Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Major depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu ile askerlik durumum ne olur?

lost_in_nowhere

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,

Uzun süredir bakayayım, bugünde istifa ettim ve yarın askerlik şubesine gidip hastaneye sevk isteyeceğim.

2014'den beri okb, major depresyon ve yaygın anksiyete bozukluğu teşhislerine sahibim ve tedavi görüyorum. sizce muafiyet ya da erteleme alabilir miyim? süreç nasıl işler?

lütfen git yap demeyin, gidebilecek psikolojim olsa bunca zamandır bakaya kalmazdım.

Öyle bir şey demeyeceğim.
Özellikle okb. Psikiyatride inatçı ve tedaviye dirençli olarak bilinir,ancak tedavisi mümkün.

Şubeye gidin, muhtemel erteleme verilecek,sonrası muafiyet.

Keşke uzatmadan biran önce bu durumu halletmiş olsaydınız,
lost_in_nowhere

OğuzHan112 oğuzhan bey. ben bipolarım. geçen yıl 1 sene erteleme verdi. tecilim 30 kasım 2022de bitiyor. Yapmam gereken 30 kasımdan sonra mı önce mi hastahaneye sevk almalıyım? Bunu edevletten mi sevk alacağım yoksa askerlik şubesinden mi? zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Gelişmeleri bildirmek açısından konuyu güncelleyeyim.

Bugün hastaneye sevkimi alıp gittim. Askerlik işlemleri ile ilgilinen doktor bugün yokmuş. Pazartesi tekrar gelmemi söylediler.

Elimdeki belgede "aynı gün içerisinde" diye bir ibare var. Umarım sorun olmaz.

Edit: OğuzHan112 hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Açıkcası bugün diğer doktorun asistanı baya korkuttu beni, ben şikayetlerimi sayınca bu kadar mı falan dedi, bir çocuk vardı okb li onu bile gönderdik biz askere iyileşti geldi dedi. Umarım erteleme alırım pazartesi günü.

Son düzenleme:
Asistanla ne işiniz var sizin?
Üniversite hastanesi yada araştırma Hastanesi'ne mi gittiniz?

Okb.halen düzenli tedavi alıyorsanız erteleme verilecektir,
Ancak buna tabiki muayene eden hekim karar verecek, stabil yada remisyon da iseniz yollayabilirler,

Düzenli tedaviniz varsa ve halen devam ediyorsa erteleme verilecektir.

lost_in_nowhere

dreamfail
30 kasımdan 15 gün önce şubeye gidiniz,

Eğitim araştırma hastanesine sevk verdiler, hasta kayıttan doktorun asistanına yönlendirdiler. Doktorun asistanı da bugün kendisi burada değil pazartesi gelin dedi. Niye geldiğimi sorunca da baya korkuttu beni.

dreamfail

Askerlik şubesi önce aile hekimime gitmemi söyledi, aile hekimi "hastaneye sevki uygundur" şeklinde yazıp imzaladı, o şekilde hastaneye gittim.

Herkese merhabalar,

Geçen sene aldığım ertelemem 2 gün sonra doluyor. Bu yüzden bende 2-3 aydır aşırı anksiyete durumu tekrardan oluştu ve bu sefer işitsel ve görsel sanrılarım da var. Xanax ile ayakta durup işlerimi yapabiliyorum. Ki xanax kullandığım halde bile anksiyetem aşırı miktarda fazla.

Çok korkuyorum elverişli kararı çıkar diye, bu mesajı bile neden yazdığımı bilmiyorum şu anda.

ben barışta ve savaşta askerliğe elverişli değildir raporu aldım hastalığım paranoid şizofreni

OğuzHan112 abi merhaba, bu sene 2. muayeneye gittim askerlik için, geçen sene eylülde ilk ertelememi almıştım. mart ayında doktor ilaç raporu çıkartıp 6 ay sonra gel dediği için ağustosda muayeneye gitmiştim. bugün ise niye her ay gelmedin, son bir yılda eczaneden aldığın ilaçların listesi bir işe yaramaz dedi. halüsilasyon gördüğümü söylediğim halde bunu da epikirize yazmamış, numara yaptığımı mı düşündü acaba diye düşünüyorum ama konuşurken bile zorlanır duruma geldim. Sadece epikiriz yazıp gönderdi, pazartesi günü diğer doktora (sanırım askerlik vs konusunda yetkili olan diğer doktor) göster dedi. anksiyeden artık bayılacak durumdayım, ayakta zor duruyorum. yorumun nedir?

Üst Alt