Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Makat Apsesi - Perianal Fistül rahatsızlığına muafiyet verilir mi?

cocomal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben şubat ayında askere gideceğim belki aranızda benimle aynı hastalığa sahip arkadaşlar ve ya tanıdığı biri vardır veya askerde bu hastalığa yakalanan
benim makat bölgemde sürekli 2 haftada bir apse oluşuyor ve bunu ameliyat ortamında drenaj yapılması gerekiyor ve sürekli bir akıntım oluyor o bölgemde hijyene çok önem vermem gerekiyor her lavabo çıkışımda yarım saatlik bir oturma banyosu yapmam ve batikonla silmem gerekiyor o bölgemi
bunun ameliyatı var ve ben 2 kez oldum sürekli nüks(tekrar) ediyor bunun kesin tedavisi yok tekrar oranı yüzde 50

bu tarz bir sorunumla nasıl bir işleme mağruz kalırım elverişsiz verilir mi nasıl olur bu konu hakkında yardımcı olup yol gösterir misiniz ? Birde bu lanet hastalığı geçiren var mı aranızda

@cocomal

benim bir tanıdığımdada aynı sorun vardı. istanbulda avrupa cerrahi merkezinde lazerle 15 dk lık bir operasyonla iyileşti. hiçbir sıkıntısı kalmadı. sadece 5.000 tl ye yapıyorlar. sıkıntısı bu sadece.
internetten araştırabilirsin.

@ozgurmeric74 hocam oraya gittim ve başımdan geçen olayı anlatayım benim MR ıma felan bakmadan sende fistül var dedilr anlattılar şey yaptılar gerçekten tecrübeli proktologlar buna diyeceğim hiçbirşey yok . Ama aklıma birşey takıldı ertesi günü gittim bir özel hastanede pelvik mr çektirdim ve MR sonucumda kesinlikle fistül yoktur çıktı raporumda ,

şimdi ben o zaman onların amaeliyat için söyledikleri 5.000 tl yi verseydim sadece oluşan apsemi dranej yapıcaklardı ve dranej ücreti max 1.ooo tl yani fistülüm olmadan neyin ameliyatını yapacaklardı bunları gördükden sonra açıkçası soğudum oradan ne kadar işinde ehli doktorlar olsada yani bana fistül tanısı koyuyolar 5.ooo tl ameliyat ücreti diyolar MR felan bakmadan ardından MR çekiyorum MR ımda fistül yoktur tanısı çıkıyo. ilginç değil mi

@ozgurmeric74 birde hocam o tanıdığınızla iletişim kurma şansım var mı aynı hastalıktan müzdaripmişiz ikimiz birbirimizi daha iyi anlama babında konuşma şansım var mı

cocomal

valla bizim mr da fistül vardı.iltahapta vardı.2 kere devlet hastanesinde iltahabı akıttılar. ama geçmedi.. şuan iyi maşallah. onunda görüşemezsin çünkü yeni askere gitti. bu oprerasyonu yazın olmuştu.

Geçmiş olsun, bende 4 kez ameliyat oldum, sizinki kadar sık olmasada tekrar etti ama şu anda bir sorunum kalmadı çok şükür. Hep aynı dr. a ameliyat oldum. Gültepe Avicenna Başhekimi Op.Dr. İsmail Özkabakçı yaptı. Reklam gibi olmasında diğer bir çok özele göre biraz daha insaflılar gibi paragöz bir DR ve hastane değil. (1000 tl verdim 1 sene evvel) Umarım olmasz ama eğer yine tekrar ederse internette de herkesin çok övdüğü ve bizzat ameliyat olan işyerimden bir arkadaşmında tavsiyesi üzerine Ankarada Mevlüt Topbaş isimli Dr. a giderim diye düşünüyorum. Bu arada puan verilmedi hiç.

Hocam 4 kez ameliyat oldunuz ne kadar siklikla oldunuz hep ayni yerden ameliyat mi oldunuz o zaman 4.ooo lira felan verdiniz simdiye kadar nasil gecti hocam ben yaklasik 7 8 ay olucak hayattan soğudum ya psikolojim çökmüş durumda tam iyileşti diyorum tak 2 3 gun sonra yine rahatsiz ediyo

Birde arkadasiniz ne kadar ücret ödedi Mevlut hocaya rexart

Ben yılda bir ameliyat oldum hep aynı noktadan her sene tekrar etti, 4 kez anal apse drenajı yapıldı 3 ü genel sonuncusu epidural anestezi ile oldu. sonrasında daha çok dikkat ettim. acı, turşu, kızartma, mayalı içecekler ve pasif yaşam şekli bu hastalığı tetikliyor. Ameliyattan sonra sizinde cok dikkat etmeniz gerekiyor, kesinlikle kabız olmamanız gerekli

mesela, beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeslisiniz kısacası, insanın en iyi dr u kendisi bir yerden sonra dr ların yapacakları kısıtlı. Ama çok zor işlemler cidden, dikkat edin, geçmiş olsun. Ben yılda bir ameliyat oldugum için fiyat ilk başlarda düşüktü ve sonrasında da aynı yerde olduğum için indirim yaptılar sağolsunlar. İstanbuldaysanız tavsiye ederim gittiğim dr.u. Mevlüt hocaya ameliyat olan tanıdığım 7 sene kadar önce ameliyat olmuştu. O dr hala bu işe devam ediyormudur güncel fiyatı nedir bilmek zor.

Başına gelen bilir öyle 15 dk da ameliyatı olursun ama ne kadar düzelirsin ne çekersin onu olan kişi bilir bende o ameliyata yakın bir ameliyat oldum evet 15 dk sürdü ama haftalarca anam ağladı azalarak aylarca çektim sonuç olası komplikasyon makat darlığı oluştu ama bu ve bu tür hastalıklar ne engelli oranı verir ne de muaf ettirir. Hassas bölge olduğu için çektiğin işkenceyle kalırsın öldürmeyip süründüren hastalıklardır makat hastalıkları... Özellikle ileride derece olanlar... Allah tüm hastalara şifa versin.

acaba bıtkısel tedavı deneyen oldumu? ısırgan lapası dıyorlar

bu işin çaresi ameliyat olup kurtulmak,yıllarca krem kullandım,sıcak banyo uygulaması yaptım.sonuç sıfır,bende anüs fistül makat çatlağı vardı büyük abdest sonrası ağrısı dayanılmazdı..şimid 1 sene olacak ameliyat olalı gayet iyiyim.ağrım sızım kalmadı allaha şükür.istanbul Anadolu yakası Maltepe ünv..genel cerrahi profösörüne teşekkür ederim.allah herkese şifa versin.bitki falan filan hikaye.

Bende hemoroitten lazerle ameliyat oldum. Sonra makatta darlık oluştu. Makat darlığı için ameliyat oldum. Sonrasında da hem makat darlığı hemde sıvı dışkı kaçırma hastalığı oluştu. Keşke sol kolum olmasaydı da sağlıklı olsaydım. Bu arada engelliyim. Allah bela verdi mi gribi bile ölüme çeviriyor.

Merhaba 8 defa ameliyat oldum seton taktılar hep. Engel oranı için başvurmuştum. Diğer bölümlerden toplam 87 vermişler.sadece genel cerrahi vermemiş fistül apse ameliyatlarından.Ötv faydalanmak için 90 lazımdı

Üst Alt