Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Makul bir mazeretle 5 yılı dolmayan aracı 1 kereye mahsus satabilmek!?

Swain

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
2
Evet arkadaşlar başlıktanda anlaşılacağı üzere böyle bir şeye ihtiyacımız var. Hayatın ne olacağı belli olmuyor araç alıyosun aradan zaman geçiyor bir anda ev almak zorunda kalıyorsun planlarında yokken , e ekonomide malum engelliysen zaten ekstra masrafın çok . Bence her engellinin aldığı aracı 1 defaya mahsus olmak üzere 5 yılı dolmadan satma hakkı olmalıydı . Kendimden örnek vereyim şuan aracımı engelliden engelliye satsam ev alamıyorum , ev alabilmek için ise aracı normal piyasasına göre satmam lazım . Gerçi böyle bir şeyi nasıl istersin diyenlerde olacaktır elbet ama ne yapalım ayakta olsak bir şey istemezdik bir şekilde destek bulmamız lazım

Eksik ifade olmasın mesela şöyle bir şey yapılamazmı. Arabanı sattıktan sonra sadece ev alabil yada iş kurabil yani ispatlı olsun . Aldığın evi satama gibi yada 1 kereye mahsus 5 yıl süre yarıya insin

Swain aracınızı alırken ödemediğiniz ötv'yi ödeyin, normal piyasa değerinden satın.. benzer durumdayım şuan 2020 yılı 3. ayda aldığım aracı ilana koydum ve vergi dairesine gittim ötv tutarımı öğrenmek için alırken kesilen ötv'den bin lira az fiyat çıktı, şuan için izlenebilecek yol bu

jonjon

Hocam bunuda düşündüm ama sıkıntı şöyle . Ben aracı aldığımda aracın fiyatı 170 bin liraydı ben 125 bine aldım . 3 yıl geçti aradan yani aracım üç yıllık ve şuan fiyatı 500 bin civarında .. herkes 180 bin civarı vergi ödersin diyor bu durumda bir anlamı kalmıyor gene. Yada eğer bana yanlış bilgi verildiyse doğrusunu söylermisiniz sizde nasıl oldu durum

Swain milletin söylediklerine öncelik vermeyin, ankarada ötv konusuna yeğenbey vergi dairesi bakıyormuş sadece o da yenimahallede, yakınınızı gönderin aracın faturasıyla beraber hesaplatsın öğrensin.. memur plaka ve ad-soyad soruyor o kadar..

Swain

arkadaşım sanırım size söylenen bilgi yanlış ben 1 temmuzda araç aldım 190 bin tl aracı ötv indirimli 130 bin tl aldım .şu anda aracımın fiyatı bayide 330 bine çıktı aracımı satarsam ne kadar ötv öderim diye vergi dairesine bilgi aldım aracın alış faturası ve plakasını sordu bana söylenen rakam 68 bin tl ötv çıktı o nedenle yapacağınız en iyisi aracınınızın plakası kayıtlı olduğu vergi dairesinden basitçe öğrenmek

Sağ olun arkadaşlar doğru banada 58 civarı bir şey çıktı ama keşke bi kanunla satamasak bile evle takasa sokabilseydik

Şimdi bu vergiyi ödeyerek aracı sattığınız takdirde tekrar ÖTV istisnalı araç alabilmek için ilk aracı aldığınız tarihten itibaren 5 yılın dolmasını mı beklemeniz gerekiyor?

Üst Alt