Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye %60 olan raporu %36'ya düşürdü. Ne yapabilirim?

nisa ceren

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
25 Temmuz 2011 Güncel:

azmin zaferimi desek artık bilemiyorum.aradım maliye sağlık kurulunu sizin derdiniz ne diye sordum.ordan oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin gelip muayene edin o zaman kızımı diye çıkıştım. bu sefer çark ettiler.%60 raporuma 36 ya düşüren,hakem hastanenin verdiği %64 raporu beğenmeyen kurul telefon görüşmelerim sonucu 64 lük raporu %68 olarak kabul etti.

memurum.s akatlık indirimi için müracaat ettim. maliye göz için aldığım ` raporumu 6 ya düşürdü ne yapmalıyım

Maliyeye başka bir hastaneye sevk etmeleri için itiraz edin.
Sizi başka bir hastaneye sevk ederler. Oradan alacağınız rapora göre işleminiz yürütülür...

bu nasıl bi iştir.kim bu merkez sağlık kuruluna dur diyecek

vergi dairesinde memurum. kızıma ait %60 özürlü raporuyla vergi indirimden faydalanıyordum maliye süre koymuştu. süre bitince tekrar %60 rapor aldım .maliye %36 ya düşürdü.
itirazım sonucu hakem hastaneye sevkedildim ve şubat 2011 de %64 rapor aldım.
kızımın doğuştan bir gözü hiç görmüyor.diğeri %10-15 görüyor ve açık kalp ameliyatı geçirdi. kalbiyle ilgili özür oranı %10. netice olarak hakem hastaneden %64 rapor aldım.
bu kez maliyedeki çok bilmiş doktorlar benden kızımın katarakt ameliyatından fayda görüp görmeyeceğinin ve her iki gözün gmrme keskinliğini hastaneye tekrar giderek almamı istediler.
ben de 16.aralık 2010 da yayınlanan özürlü raporları ile ilgili yönetmeliğe göre hakam hastanenin raporunun aynen kabul edilmesi gerektiğini ifade eden bi dilekçe yazdım.

bugün öğrendim ki beni yeniden hastaneye sevketmişler.
bu kurulu nereye şikayet edebilirim. bimere yazdım ama bişey çıkacağını sanmıyorum. ağustos 2010 dan beri bu iş için uğraşıyorum .o tarihten beri alamadığım vergi indirimlerim ne olacak.

bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Bimer'e yaz ilgileniyorlar. Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi benden özür diledi
hastahanelere önem verirler. sen aynen bu şekil bimer'e gönder hastanenin ismini yaz. hangi kurumu şikayet ediyorsan ilgilenirler....

benim şikayetim hastaneyle ilgili değil.maliyenin merkez sağlık kuruluyla ilgili. bir türlü rapor beğenmdiremedik onlara.bu nasıl bi cunta. bu kurulun astığı astık kestiği kestikmi.

Kızınızın gercekten görme umudu varsa vardır bundan daha güzel ne olabilirki, umut yoksa zaten raporu verirler.Her gün yeni tetkik yöntemleri cıkıyor kestirip atmayın bencede.

teşekkürler.şimdiye kadar baya hastane gezdim.görme umudu şu andaki tıbba göre yok.keşke görebilse.neleri feda etmezdimki.doğuştan gözü oluşmamış.tııbın çözeceği bişey değil şimdilik.Ama Allahtan ümit kesilmez.

Slm arkadaşım aynı durum benim başıma geldi %62 raporum vardı maliye bakanlığına vergi indiriminden yararlanmak için baş vurdum altı ay sonra çalıştıgım yere yazı geldi çalışma iş gücü kaydı % 36 engelli oldugun için vergi indiriminden yararlanamazsın diye hatta iş yeri yazıyı yanlış anladı beni engelli kadrosundan çıkartaçaklardı sonra iş kur böyle bir şey olamıycağnı söyledi. Neyse gelen yazıya Sayın Oturanboğa arkadaşımızın bize gösterdiği şekilde itiraz ettim iş yerime telefon geldi tekrar hastaneye sevk edildim muayene oldum Vs Vs maliye bakanlığından dün cvp geldi % 51 engelli oldugunuzdan dolayı sakatlıkindiriminden yaralana bilirsiniz diye .Ancak çok ilginçtir hastanenin bakanlıga gönderdiği raporda % 42 yazıyor %62 rapurum vardı şimdi aynı hastane %42 vermiş %62 lik raporla sakatlık indiriminden faydalanamadım %36 düşürmüşlerdi %42 lik rapor %51 çıkarılmış sanırım şu Baltazar hesaplama şablonu kullanılmış veya bir yanlışlık var bilemiyorum .Benim yaşadıklarım örnek alınırsa itiraz etmeniz gerekiyor saygılar.

hakem hastanenin verdiği rapor geçerlidir eğer onaylamazlarsa dava edin .

Benim anlamadığım da şu konuda war şubat 2011 de vergi indirimii için bi rapor aldım kalça çıkığından dolayı %20 verdiler raporu olduğu gibi vergi dairesine verdim ankaraya gitti sonucundada %36 oranla geri döndü ...ya doktorlarda sorun war yada ankarada

Bayram bey,
Siz rapor için kişisel mi başvurdunuz yoksa işyerinizden mi başvurdunuz.Bende kendim engelli kadrosundan ise girebilmak icin 2011 de %38 rapor aldım.Ama almış olduğum rapor hiçbir işime yaramadı.Ortada kaldım.Siz raporu vergi dairesine hangi gerekçeyle verdiniz.Bende raporumu Ankaraya gondersem gelen rapor %40 in uzerinde olursa bu raporla is basvurusunda bulunabilirmiyim.Bu arada siz tek taraflimi cift taraflimi kalca cikigisiniz.

sayın mervece ;
bende bileteral çift taraflı kalça çıkığı var 2008 yılında maaş almak için rapor almıştım %45 di.daha sonra 2009da vergi indirimi için şahsen başvuru yaptım hastaneye gittim oranı %19 verdiler götürdüm verdim ilgili kuruma oda direk ankaraya göndermiş geriye dönen sonucta vergi indirmimi kabul etmemişlerdi fakat %?? kaç bi oranla döndüğünü bilmiom daha sonrrada bimere şikayette bulundum.bimer vasıtasıyla tekrar hastaneye sevk ettiler..bu defa doktor %20 oran verdi gene aynı şekilde vergi dairesinde gelir müd.bölümüne verdim raporu ankaradan sonuçta 1 ay önce geldi %36 olarak görmüşler..ortada saçma sapan şeyler dönüyor yani..sizin için ankaradan gelen oran ne kadar etkiler onu bende bilemiyorum.

SGK'Nın ve Maliye'nin kutsal sağlık kurulları var! Onlar ne derse o. Ve onların en sevdiği şey, rapor alacak kişilerin analarından emdikleri sütü burunlarından getirmek. Bu da onları işi!

benim de başımda böyle bir bela var bende vergi indirimi için 2008 de müracaat ettim hastane bana %55 rapor verdi bunu ankara maliye beğenmedi %30 düşürdü gönderdi bende itiraz ettim tekrar beni hakem hastanesine zevk etti 2011 de yine hakem hastanesi bana %56 rapor verdi şimi yine maliye bakanlığı bu oranı %34 düşürdü gönderdi bende hemen idare mahkemesine dava açtım

pes...
soylenecek laf kalmamışş..hakem hastaneyıde duşurdulerse..
kımı kıme şikayet edecez...
demek amac kader vurmuş bıde bız vurak..
amac surunsunler vaz gecsın emeklı olmasınlar...
hakımı helal etmıyorum...

kardeşim pes etme hemen idare mahkemeye taşı ben taşıdım danıştay emsal karar var ekle ver mahkemeye

pes derken pes anlamında değil..
işkence ve usulsuzluk konusunda kendilerini aşmişlar anlamında..
saygılar..

azmin zaferimi desek artık bilemiyorum.aradım maliye sağlık kurulunu sizin derdiniz ne diye sordum.ordan oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin gelip muayene edin o zaman kızımı diye çıkıştım.bu sefer çark ettiler.%60 raporuma 36 ya düşüren,hakem hastanenin verdiği %64 raporu beğenmeyen kurul telefon görüşmelerim sonucu 64 lük raporu %68 olarak kabul etti.

Üst Alt