Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye %71 oranlı raporumu %40'a düşürdü. İtiraz etmek istiyorum!?

cemrem01

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Benim de bu konuda bir sorum olacak. Yrdımcı olursanız sevinirim.

aralık ayında vergi indirimi için başvurdum ve hastane bana % 71 oranını verdi. ankaraya gönderildi ve bugün sonuç geldi ankara oaranı % 40 a düşürmüş.
ancak ben bunun bu kadar düşürülmesine çok şaşırdım ve sinirlendim. şimdi bu % 40 oranla hak ettim ama ben % 60 olarak yükseltilmesini istiyorum. Böylece emeklilik yılım değişecek.

bunun için itiraz dilekçesini göndereyim mi yoksa biraz bekleyip tekrar mı başvuruda bulunayım. Bana bir yol gösterin arkadaşlar. kafam çok karışık. ne yapayım hangi yollara başvurayım

yardımcı olursanız sevinirim.

cemrem01;

bu nasıl iştir anlamadım hem bu sitede ifade edilenlere göre bundan sonra Maliye, devlet hastanelerinde verilen oranlar yeni yasaya göre hani düşürümiyecekti?]

raporunuz sürekli'mi yoksa süreli'mi

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve 3. derece sakatlık indiriminden yararlanabileceğim tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Bilindiği üzere 30.03.2013 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28603) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."

İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak 2. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

teşekkür ederim açıklamalarınız için.bu dilekçe örneği hakkında bilgim var benim.benim kafamı karıştıran buna itiraz etsem daha da düşürme şansları var mı yada şimdikinden daha mı kötü olur.etmesem ileriki zaman aşımında tekrar almak için başvursam engelli oranım arttı gerekçesiyle.(sayın oturan boğa sizin yukarda verdiğiniz dilekçe örneğini il sağlık müdürlüğüne mi yoksa vergi dairesi müdürlüğüne mi aynı raporumla vermem gerekiyor?)bu arada raporum sürekli..

itiraz ettiğiniz zaman raporunuz ya %40 olarak tekrar onaylanır yada durumu tekrar inceletip yükseltilebilir.verilmiş bir hak var ve sizden geri alamazlar.sayın oturan boğanın verdiği dilekçe örneğini aynısını yazın ve itiraz ediniz.korkmayınız raporunuz %40 altına artık düşüremzler

e arkadaşım,sonuç ne oldu?Bâri sen de bizi bilgilendir...

şimdilik itiraz etmedim.bir kaç ay sonra özür oranı arttı diyerek tekrar başvuruda bulunacağim.

Üst Alt