Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye Bakanlığı %62 sürekli raporumu 1 yıllık olarak değerlendirmiş! Emeklilik..?

isoduzce

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar bu maliye bakanlığı sağlık kurulu benimde %62 sürekli ağır özürlü raporumu beni görmeden 1 yıllık olarak geri göndermiş yani rted etmemiş ama sürekli raporumu süreliye çevirmiş böylece emekli olma şansını 1 senelik yitirmiş oldum.sonuçta vergi indirimine girdim bu rapora itiraz etme şansım varmı

Reddetmek değil de, raporu kabul edip, vergi indirim hakkını verip, 1 yıl sonra kontrol muayenesi şartı koymuş olmasın?
Kurumun kontrol muayenesine çağırma hakkı var. Eğer sağlık durumunuzun 1 yıl içinde değişebileceğine dair bir şüphe algılamışlarsa, onun için 1 yıl sonra kontrol muayenesine çağırmış olabilirler. Sizin rahatsızlığınız nedir?

Siz emeklilik için mi başvurmuştunuz? Kontrol muayenesine çağrılmanız emekli olmanıza engel olmaz ki. 1 yıl sonra kontrol muayenesine gidip, emekliliğinizin devamını sağlamanız mümkün.

1 yıl sonra konturolde belki hastalıgın düzelmeyacegini görürse belki sürekliye çevire bilir benimde 1 yıl süreli ama hastalıgım devamlı degişme yok sonuç itibariyle kazanılmış hakkınıza bakın kazanılmış hak bakidir

ne ararsanız var

sayın oturan boğa benim
1; sağ böbreğim doğuştan yok
2; sağ testisim askerde ameliyatla alındı (orşeoktomi)
3;her iki dizimde kondromalazi, patella%20 boyun fıtıkları ve kireçlenme %63; clas ıı hipertansiyon (gunarazı mevcut) %20
4; görmeler sağda 0.8 solda 0.1 %14 sol gözde kayma ve solda göz tembelliği mevcut
5; psikiyatri %25

bu heyet raporunda böbrek ve testisimi raporlar olduğu ve ürolejiye göründüğüm halde derece olarak girmemiş. aslında her ikisi %10-%10 yapıyor tabi bu raporlar maliye bak. sağlık kuruluna da gidiyor, onlar da kale almamışlar. %62 sürekli raporu ellllllememişler ama 1 seneliğe düşürmüşler.
benim özürlülükten dolayı şartları taşıyorum fakat sizin yukarda belirtmiş olduğunuz gibi emekli olma şansım var mı ve nereye başvurmalıyım?

ayrıca benim özür oranlarım değişebilir fakat azalmaz, tersine yükselir. çünkü çalıştığım yerde yılın üçte birini raporlu olarak geçiriyorum. şu an özürlü kadrosuna geçtim ve vergi indirimi alıyorum .ne yapmalıyım.

saygılarımla

Bence prim şartlarınız tutuyorsa hemen emeklilik talebinde bulunabilirsiniz. Kurum süreli raporu bir sorun olarak görüyorsa, bu onların sorunu! Sizi yeniden hastaneye sevk etsinler vs. vs.
Bence en kötğ olaslıkta dahi emekliliğiniz gerçekleşir. Ve en kötü olasılıkla Kontrol Muayenesine gidersiniz zamanı gelince, o zaman raporunuzu sürekli şekilde onarlar.
Ben olsam emekli olmak istiyorsam, başvururum.

bugün sgk kurumuna gidip emeklilik için dilekçemi verdim bakalım sonucu ne çıkacak.inşaalah emekli olöurum.çünkü problemler devam ediyor 4 gün önce sağ dizimden amaliyat oldum.yani işe gitmemeye devam.

emeklilik o kadar kolay olmuyor çünkü sgk kurumu dilekçeyi ordan oraya gönderiyor en son sizin adresinize yanıt geliyor.ne kadar sürer tahminen 3 ay içinde olabilir

bugün daha önce danıştığım avukat beni aradı ve skg il müdürüyle durumumu konuşmuşlar il müdürü benim şartları taşıdığımı ve emekli olbileceğimi söylemiş hadi hayırlısı

İsa, gelişmeleri bu başlığa yazmaya devam et lütfen. Sürecin olumlu sonuçlanacağından hiç kuşkum yok.
Güzel haberlerini bekliyoruz :)

benimde emeklilgi hak ettigim belgesi gelmişti süreli raporda kagıtta ssk mun degiştirilen 60 cı maddesine göre yaşlılık almaya hak kazan mışnız dır diyordu tabi ben çalıçmaya devam ediyorum nedenide koturolden sonra ya bıraktım nasıl olsa emekliligi hak etmişim

sevgili arkadaşlar şu anda duygularımı anlatamam.bugün sgk kurumuna gittim dilekçeyi yanlış tahsise verdiğimi söylediler.meğer malulen emeklilik servisine vermişim.sonra tabi dilekçeyi iptal ettik.sonra vergi ind. dolayı emekli olmak için ne yapacağımı sordum ne lazım belge fiilan dedim.bana 2 belge verdiler biri işten ayrıldığıma dair diğeri pirimler filan dedimki işten ayrılmadan başvuru yapılamıyormu hayır dediler.şimdi kara kara düşünüyorum işten ayrıldım emekliliğe başvurdum sonra sonrası karanlık ya emekliliğimde sorun çıkarırlarsa bana göre sorun yok fakat bu bürokratlara nasıl güvenebilirim benim %62 sürekli raporumu 1 sene süreli olarak değiştirdilerse bunada bir kılf uydurabilirler.içimden geçenleri burda yazmış olsam.yan 3 sene önce bu raporu almış olsam %99 üstünde vermek zorunda kalırlardı.biz haklarımızı geç öğrendik sonuçta bu oluyor.ne diyeyim bilmemki allahlarından bulsunlar

bu ülkeyi atanmışlar yönettikçe seçilmişler sadece kukla kalırlar

Malulen emeklilik için başvurmamanız gerekirdi...

İşgücü kaybınızın %40 ve üzerinde olacağını düşünüyorum. İlk sigortalı olduğunuz tarih? Doğum tarihiniz?

ilk sigortalı tarih:01/10/1987 doğum tarihi:1971 prim günü 4550 gün sigorta başlangıcı meslek lisesindendi bir sorun olabilirmi.prim başlangıcı 1994 şubat.

staj sayılmaz. ilk başlangıç Şubat 94 o zaman.

%60-80 arasında işgücü kaybı olursa (Şubat 94 +) 15 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3680 gün primle,
%40-59 olursa (Şubat 94 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekliliği hak edeceksiniz.

94 şubattan sonra 15 yılmı 16 yılmı yani 2010 şubattan sonra emeklilik olabilir o zaman %40 raporla. yanlış yazmadıysam.

teşekkürler bülent bey seneye allah ömür verirse emekli olabiliriz tabi aleyhimize yeni kanunlar çıkmazsa.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun "Sigortalılığın başlangıcı" başlıklı 7. maddesinde,

Sigorta hak ve yükümlülükleri 4 üncü maddenin birinci fıkrasının;

a) (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için çalışmaya, meslekî eğitime veya zorunlu staja başladıkları tarihten, dendiğine göre sigorta başlangıç tarihiniz meslek lisesinden başlar.

bülent bey bu maddeye göre nasıl oluyor biz meslek lisesinde sigortalı olduk ama staj gördük 2 sene sanayi ve büyük bir şirkette

bülent bey okulda kalıp çalışmakla dışarda staj görmeyi kanun ayırıyor sanırım bende inceledim aynı şekilde sigortalı sayılmama ve sayılma maddeleri farklı yazıyor.

31.08.1974 Doğumluyum, meslek lisesinde okuduğum için 01.10.1990 tarihinde sigortalı oldum,yani sigorta başlangıç tarihim bu,fakat adıma emeklilik için prim yatırılmadı,sadece sağlık için prim yatırıldı,emeklilik için adıma ilk prim 01.02.1998 yılında yatırıldı,benim sormak istediğim bu durumda benim emeklilik aylığı hesaplamasında hangi tarih göz önünde bulundurulacak? Yani ben, sigortalılık başlangıç tarihi olan 01.10.1990 tarihinden yapılan hesaplamaya göre 2026 yılında 52 yaşında mı emekli aylığı almaya başlayacağım yoksa adıma yatırılan ilk prim günü olan 01.02.1998 tarihine göre mi hesaplanıp 2031 yılında 57 yaşında mı emekli aylığı almaya hak edeceğim?

Meslek liselerinde sigorta başlangıç tarihi

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun "Sigortalılığın başlangıcı" başlıklı 7. maddesinde,

Sigorta hak ve yükümlülükleri 4 üncü maddenin birinci fıkrasının;

a) (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için çalışmaya, meslekî eğitime veya zorunlu staja başladıkları tarihten, dendiğine göre sigorta başlangıç

malesef sigortalı başlangıcında stajlar sayılmıyor nedeni adımıza sadece sağlık pirimleri yatırılıyormuş emeklilik,yaşlılık,malüllük primleri yatırılmıyormuş.bunları bilseydik 1 ay bile olsa prim öderdik.sonuçta öğretmenlerimiz ballandıra ballandıra bak sigortada yaptık sizlere demesi.ne acayip bir ülkede yaşıyoruz vesselam.ya kimse kanunları bilmiyo veya biliyormuş gibi davranıyor.yukarda anlattığım staj işi sigorta uzmanı ali tezelin yorumu.

Üst Alt