5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun "Sigortalılığın başlangıcı" başlıklı 7. maddesinde,
Sigorta hak ve yükümlülükleri 4 üncü maddenin birinci fıkrasının;
a) (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için çalışmaya, meslekî eğitime veya zorunlu staja başladıkları tarihten, dendiğine göre sigorta başlangıç tarihiniz meslek lisesinden başlar.
bülent bey bu maddeye göre nasıl oluyor biz meslek lisesinde sigortalı olduk ama staj gördük 2 sene sanayi ve büyük bir şirkette
bülent bey okulda kalıp çalışmakla dışarda staj görmeyi kanun ayırıyor sanırım bende inceledim aynı şekilde sigortalı sayılmama ve sayılma maddeleri farklı yazıyor.
31.08.1974 Doğumluyum, meslek lisesinde okuduğum için 01.10.1990 tarihinde sigortalı oldum,yani sigorta başlangıç tarihim bu,fakat adıma emeklilik için prim yatırılmadı,sadece sağlık için prim yatırıldı,emeklilik için adıma ilk prim 01.02.1998 yılında yatırıldı,benim sormak istediğim bu durumda benim emeklilik aylığı hesaplamasında hangi tarih göz önünde bulundurulacak? Yani ben, sigortalılık başlangıç tarihi olan 01.10.1990 tarihinden yapılan hesaplamaya göre 2026 yılında 52 yaşında mı emekli aylığı almaya başlayacağım yoksa adıma yatırılan ilk prim günü olan 01.02.1998 tarihine göre mi hesaplanıp 2031 yılında 57 yaşında mı emekli aylığı almaya hak edeceğim?
Meslek liselerinde sigorta başlangıç tarihi
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun "Sigortalılığın başlangıcı" başlıklı 7. maddesinde,
Sigorta hak ve yükümlülükleri 4 üncü maddenin birinci fıkrasının;
a) (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için çalışmaya, meslekî eğitime veya zorunlu staja başladıkları tarihten, dendiğine göre sigorta başlangıç