Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye Bakanlığı'nı eski raporumu düşürdüğü için dava edeceğim!?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Ben ve benim gibi bir çok arkadaşımın burda buna benzer sorunları olduğunu biliyorum. Bende bunu için sizinle paylaşmak ve bana yardımcı olmanızı ve yardımlarını almak için yazıyorum.

14 senedir özel bir şirkette çalışıyorum. % 40 engelli raporum var. Vergi indirim Muaffakiyeti almak için Maliye Bakanlığı defterdarlığına başvurduğumda 2016 yılında rapor ölçüt oranları değiştini söyleyerek eski raporumu kabul etmeyip yeni rapor almam için başka hastaneye yönlendirildim.
2 kez farklı hastanelerden farklı oranlar alarak %40 olan raporumu bozdular. ve düşük oran aldığım için de vergi indiriminden yararlanamadım. Şimdi 3. kez denicem. Maliye Bakanlığı tekrar benden başka bir hastaneye gidip rapor almamı isteyecek eskisinde olduğu gibi. Ama ben bu sefer gitmicem çünkü raporum SÜREKLİDİR. Değişmesi veya düşmesi gibi birşey imkansız.

Mahkemeye başvurmayı düşünüyorum. Çünkü pirim günüm ve yılım dolduğu için şuan emeklilik hakkım doğuyor. Ama sırf bunlar raporumu onaylamadığı için beni buna zorluyorlar.
Benim gibi raporu bozulup mahkemeye giden ve kazanan arkadaşlarım varmı. Nasıl bir yol çizdiniz. Bana yardımcı olurmusunuz. ve mahkeme kararlarınız elinizde ise benimle paylaşırmısınız. Elimde örnekler olmalı ki davayı kazanmam açısından önemli bir kaynak olsun.

Tüm arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

songulsevinc

Allah kolaylık versin kardeşim

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

100 de 40 raporu kaca düşürmüşler arkadaşım

Engelin nedir?2010 bazı oranlar düşmüşü!Böyle bir durumda ağır psikolojik durum geçirebilirsin!Oradan %25 gelir.

Oran inanılmaz derecede düşmüş hastalıgınızı engelli puan cetveliyle karşılaşdırdınızmı engelli puan cetvelinde oran neyse mecbur o puanı vermek zorundalar

yomaz

Merhaba arkadas bende ayni konudan muzdaribim dava actim 1yil oldu henuz dosya acilmamis acaba sizin davaniz nekadar surede bitti

Ömer hafta sonu bakamadım cevaplara. Şimdi gördüm cevabınızı . Çok teşekkür ederim. Çıktılarını alıp inceleyeceğim. Sizin mahkeme kararınız nasıl ve ne kadar sürdü. Ve sizin durumunuz nasıldı. Benim ki gibi mi ?

Çok teşekkür ederim şimdiden.

Polio sekeli. Sol bacağımdan. Ortopedik engel sınıfına giriyor. Ama inanın bana doktorlar sizi muayane ederken sizi dinlemiyor bile. 5 yıldır her iki elimden çok şikayetçiyim. Çok zor kullanıyorum. Buna bile bakmadılar. Belimde düzleşme oldu onu da göz önünde bulundurmadılar. Fıtık var yok yok yani. Hangi birini sayayım. Ayağımdaki yürüyüş bozukluğu birçok rahatsızlığıma neden oldu ama sağolsun doktorlar bunları göz önünde bulundurmyorlar arkadaşlar.

Ömer Bey bir şey daha sorucam. Bir avukat tuttunuzmu. Yoksa direk adliyeye gidip dilekçemi verdiniz. bilgilendirirseniz çok sevinirim. Bu konuya çok yabancıyım. ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.

Merhabalar,
bende 2012 Aralık ayında %80 raporum ile vergi indirimi aldım.2008 öncesi sigorta girişim ve prim gün sayım çoktan dolduğu için emekli oldum.19.08.2016 tarihinde hastaneden raporum %20 olarak geldi.İl sağlık müdürlüğüne itiraz ettim bir ay sonra Başka hastaneye gidip rapor almamı söylediler.Ne yapmam gerek acaba bilgisi olan varmı?

yüzde 80 raporunuzu nasıl olurda yüzde yirmiye düşürürler. kusura bakmayın ya aldığınız rapor normal değil başka yollarla alınmış yada bu işte saçmalık var
benim kifoz skolyoz kol kısalığı vs vs bir sürü hastalığım var iki hastaneye gittim ikisi de hep aynı oranları verdi yani kitapta ne yazıyorsa ona bakıp verdiler
hadi düşsün yüzde 60 a düşsün anlarız ama sizin işte bir terslik var arkadaşım

Normal yollarla ve 2009 da geçirdiğim mide kanserinden midemin tamamının alındığı rapor ile alındı.bu raporu veren hastene ve şimdiki %20 'yi veren hastane aynı.

Bende şaşkınlık içindeyin fakat durum bu ne yapacağımı bilmiyorum.

necmisalgin

Abi sen emekli olmuşsun zaten şimdi yüksek oranlı rapora niye ihtiyaç duydun

necmisalgin

çok çok geçmiş olsun, saçmalık mı yoksa engellilere yapılan haksızlıkmı ne desek az olur. umarım her şey yolunda gider sizin için

Kontrol muayenesi istendi,onda çıkan oran bu

Yüksek oran istemiyorum,prim gün sayım fazlasıyla tamam.kontrol muayenesinde oran düşük gelince emekliliğim kesildi.

15 yildir çalıştıgınızı söylemişssiniz öncelikle ilk işe girdiğiniz yıllarda bu vergi indiriminden yararlanmak için başvursaydınız bu sorunlarla karşılaşmazdınız aldıgınız %40 rapor vergii indirimi içinde uygulanırdı ancak her geçen yıl rapor almak zorlaştırıldıgı için ve yeni engeller çıkartıldıgı için şimdi çok daha zor ,2013 den sonra artık sürekli rapor almak istediginiz kuruma gidip hastaneye sevk edilip gidip rapor alamıyorsunuz bir kere gidip aldıgınız rapora ancak itiraz edip ikinci raporu alabiliyor iki rapor farklıysa üçüncü bir hastaneye gidebiliyor ve başkada bir hakkınız kalmıyor , enson olarak mahkemeye gidebiliyor orasıda sizi adli tıbba gönderiyormus, sizin durumunuz farklı % 40 engelli haklarına kavuşmussunuz onda sıkıntı olmaz kazanılmış hak geri alınmaz ancek vergi indirimin başvurup o hakkı elde etmediginiz için onu alabilirmisiniz bilemiyorum ama mahkemeye giderseniz kazanmanız kuvvetle muhtemel

necmisalgin

Abi mesajını kontrol ettim " %80 engel ile vergi indirimi aldım" demissin. Aldığın vergi indirimi 4 yıl surelimi idi?

Arkadaşlar kendi elinizle kendinizi yakıyorsunuz ne gerek var yeni rapora yok agır engelli maaşı yok ötv raporu bu işler tehlikeli eldeki bulgurdan olmayın

Necmi bey bende durumunuzu takip ediyorum 2016 yılı nisan ayında benimde mide kanseri nedeni ile midem alindi çok sukur erken evre 1 olduğu için herhangi bir ek tedavi olmadan sürecim devam ediyor engelli konusunda su ana kadar hiç bir yere başvurmadım toplamda 5500 gün sgk günüm var başvursam engel orani alabilirmiyim acaba konu hakkında durumunuzla ilgili sonuç çıkınca aydınlatırsanız sevinirim...tesekkurker..

Öncelikle geçmiş olsun.kanser teşhisi koyulduktan sonra %80 oran cikiyor büyük ihtimalle.

Üst Alt