Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye ile olan borç ilişkisi nedeniyle SGK emekli maaşını ödemiyor..?

UFUKATLAMAZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kusura bakmayın ber bir şey sormak istiyorum bilen varsa lütfen cevaplasın

benim babam 50 gün kadar önce vefat etti fakat vefat etmeden önce malulen maaş bağlanması için sgk ya başvurmuştu. babama maaş bağlandığına dair yazı geldi fakat iki gün sonra rahmetli oldu ve malulen bağlanan maaşını alamadı.
içerde birikmiş parasını varislerine ödenebilmesi için gerekli işlemleri yaptık. nisan ın 17 sinde postaneden ödeneceğine dair babam adına ödeme emri geldi. fakat postaneye gittiğimizde paranın gelmediğini söylediler. sgk ile yapılan görüşmede babamızın maliyeye borcu olmadığına dair bir yazı getirmemizi veraset ilişiğini kesmemizi istediler ondan sonra bu parayı alabileceğimizi beyan ettiler
burda sgk daki memurlar ile yaptığım görüşmede buna gerek olmadığını beyan ediyorlar kırklareli sgk il müdürlüğü böyle bir yazı istediğini ancak bu şekilde babama bağlanan maaşın varislerine ödenebileceğini beyan ediyorlar
iki sgk arasında farklı bir uygulama mı bulunuyor anlamış değilim maliyeye rahmetlinin borcu çıktı bu borcu yatıracak şu anda imkanımız yok zaten o parayı alsak maliyeyi zaten yatırmayı düşünüyoruz ama almadan nerden yatıracağız şaşırdık ..

Ufuk bey, bu konuda Ankara SGK'dan dilekçe ile görüş istediniz mi? Bence en doğrusu oradan bilgi almak.

Aklıma şöyle bir şey geliyor... Maliye'ye gidip borcu yapılandırın. Bunun ardından istenen yazıyı alıp SGK'ya teslim edin.. Olmaz mı?

Ben bir bankacıyım sgk da haliyle tanıdıklarım var onlara soruyorum onlar diyorki yaaa sgk nın böyle bir yazıyı talep etmesine gerek yok kişi yaşasaydı borcu var diye maaş mı bağlamayacaklardı diyor o yüzden kişinin hakkı olan parayı varislerine ödemesi gerekiyor onlar zaten varis olarak babalarının borcunu ödemekle yükümlü diyorlar.

Anladım. Usulen SGK'nın böyle bir şey istemeye hakkı yok diyorsunuz. Bunu bilmiyorum... Ama bizde kurumların inadını kırmak çok çok zordur! Onlarla uğraşmaktansa, istedikleri yazıyı -borcu yapılandırarak- alıp vermek daha kolay olabilir...

Üst Alt