Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye kesin karara varamadığından yeniden inceleme istedi!?

hacklan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimi başvurusunda sağlık kurulu kesin karara varamamış...

Merhabalar,
Maliye bana da 07.03.2016 tarih ve *** sayılı raporun Merkez Sağlık Kurulunca incelenmesi sonucu kesin karara varılamamıştır. tarzında yazı gönderip tekrar hastanede işlem yapılmasını istemiş.
%42 olarak ağır uyku apnesi (aktif cpap kullanıyorum) ve hipertansiyonum var. Maliyeye gidip sordum, yeni rapor istemiyoruz detaylı belge istiyoruz dediler ama...

Bu durumda aklımdaki sorulara açıklık getirebilecek, yardımcı olacak var mı?

1. Yorumlarda hep okuyorum, bu şekilde tekrar hastaneye başvuran için engel oranı düşüyormuş (Ya da vergi dairesi düşük veriyormuş). tedirgin olmaya başladım. Benim de engel oranım düşerse, EKPSS memur olarak asaletim onaylanmadı. bu konuda sorun yaşar mıyım? Ya da vergi dairesi düşük oran veya süreli durumu verirse memurluk için sıkıntı çıkar mı?

2. İlk Sgk girişim 2010 sonrası olduğu için 5510 sayılı kanuna tabiymişim sanırım. 2008 sonrası giriş için Emeklilik için vergi indirimi almaya gerek var mıydı? Vergi indirimi almadan emeklilikte sorun yaşanır mı?

3. Kendimi (memurluğu) riske atmasam hiç işlem yapmasam cevap vermesem (vergi indiriminden vazgeçersem) problem yaşanır mı? Zaten %42 olduğundan maaşıma extra indirim sağlamıyor zaten.

Son düzenleme:
%42'lik raporunuzda bir sahtelik veya önemli bir hata olmadığı sürece memurluğunuz da vergi indiriminiz de risk altında değil. Maliye sağlık kurulunun bu işgüzarlıkları vergi mahkemelerinden geri dönüyor. Böyle bir durumda dava açarak tüm haklarınızı koruyabilirsiniz merak etmeyin.

Sahtelik v.s. yok, (keşke bu derdi çekmesem, makinasız rahat uyuyabilsem de [müthiş kapsamlı!...] engelli haklarından yararlanmasaydım) gereksiz iş yükü olacak. Şöyle ki;

Maliyeye gittim biz sadece raporu aldığın yerdeki uyku testi sonucunu istiyoruz, rapor istemiyoruz diyor.

Dün hastaneye gittim, doktor; "Eksik belgeni tamamlamam tekrardan rapor veririm ve tekrardan uyku labaratuvarına yatıracağım, pandemiden dolayı da burada ya da başka hastanede yatmana izin vermem, bekleyeceksin" dedi. Pandemi artık ne zaman bitecekse....

Sanırım 2008 sonrası ilk defa sigorta girişi olanlardan emeklilik için vergi indirimi istenmiyormuş. zaten %42 oranla maaşıma da ekstra bir katkı yok. Uğraşmak istemediğimden sordum.

Uğraşmasam, maliyeye belge göndermesem, vergi indiriminden vazgeçsem sıkıntı olur mu diye merak ettim. Bir de doktor zaten ters birisi iş güzarlığı tutar 5 puan eksik verir, sonra uğraş dur mahkemelerde hakem hastanelerde...

hacklan

Vergi indirim sürecini yarıda bırakabilirsiniz teknik olarak. Ama dosya orada hep açık kalır.

Üst Alt