Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Maliye Özelge talebimize ne kadar zamanda cevap vermeli? Takip edebilir miyiz?
değerli arkadaşlar özelge talebimin üzerinden 5 ay geçti. sonuç çıkmadı. Ankarada değerlendiriliyormuş. Bu özelgenin ne aşamada olduğunu öğrenmek için ne yapmalıyız. Bunun için ulaşılabilecek bir yer veya numara var mı?
Merhaba,
Özelge niçin ? Araç için ise Raporununuzu şahsen ankara yeğenbey vergi dairesine götürün sorun.Benim bulunduğum vergi dairesi farklı bir yorum getiriyordu bende şahsen merkezine giderek raporumu gösterdim sorunun çözüldü.Hemen aracımı oradan aldım geldim.
Bence sende öyle yap 3 yıl cevap alamadığını söyleyen var.
Ortalama kaç günde cevap alabildiniz.Cevap internette yayınlanıyormu yoksa sizemi tebliğ ediliyor. 5 gün önce internetten talepte bulundum
-inceleme aşamasında
-yazım aşamasında
-vergi dairesi/defterdarlık onay aşamasında
en son
-Gelir idaresi başkanlığında onya aşamasında
kaç yerden daha onay beklenir ne kadar sürer bilgisi olan var mı acaba.
Şu an son safhadasınız, bundan sonra (ki bugün yarın olur) cevaplandı diye göreceksiniz o kısmı ve tıkladığınızda özelgenizin cevabi yazısı çıkacak karşınıza.
2 haftaya kadar gelsinde. baksanıza 7 aydan falan bahsediyorlar. Allahım ya telefon ettin gelir idaresi başkanlığına dedim inceleme yazım vergi dairesi onayı 2 gunde tamamlandı 3 gundur başkanlık onayı bekliyorum siz nereden takip ediyorsunuz nasıl görüyorsunuz diye bana sordu bayan.
rüyalarıma giriyor rüyamda cevap gelmil hiçbir acıkalama yok özelge talebiniz uygun görülmemiştir diyor.
Arkadaşlar dua edin ne olur. Arabanın siparişini verdim kredimi cektim. eşimle papaz olucam vallahi.
ŞİMDİ Maliye yi aradım. Özelge talebimin başvurduğum vergi dairesince cevaplandığı söylendi. Ben bu işden hiç bişey anlamadım. Şimdi bu cevabı bana alamazsın diyen bayan mı verecek. Nasıl olacak bu iş.
444 0 189 ile görüştüm onlar göremiyor sanırım. 1 yıl sürmez dediler zaten 21 iş günde cevap vermeleri gerekirmiş. İsterseniz Konak başkanlığa gidin onayı orası yapacak dedi.
başkanın mail ini buldum olmazsa mail atayım sevgili başkanıma. En büyük başkan bizim başkan
Kutgaru
Arkadaşım sizide rahatsız ediyorum ama psikolojim bozuldu. Halen başkanlık onayı olmadı. Her gün kabus görerek uyanıyorum. Bu başkanlık bağlı bulunduğumuz başkanlık mı yoksa Ankara mı onu bile öğrenemedim. Ben ne yapayım şimdi. Özelgeleri inceledeim raporda açık açık sadece sol dizde olması gerekir diyor. Raporumda sadece ve açık açık bu yazıyor ehliyetimdeki kodlar da 78 ve 102 daha ne istiyorlar ben anlamadım özelge talep edilmesi bile çok saçma.
Sanırım İzmir'de yaşıyorsunuz. Özelge taleplerine her ilin vergi dairesi başkanlığı onay veriyor. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ÖTV servisini arayın birde.
Kutgaru eeee oraya ilk gittiğimde ordaki bayan bana Ankara ya soracaz dedi. Vallahi bu bana yapğılan zulüm dür. Neyse gece 04:30 başkan a mail attım birde bakalım ne olacak. 1 yıl beklemek nedir yahu yuh yani. incelendi yazıldı vergi dairesi onayladı 2 günde başkanlık onayı 12. gün yok halen
bende ankaraya ötv için özelge gönderdim istanbul vergi dairesine 1 şubatta verdim 27 şubatta istanbul ankaraya gönderdi bu ayın 27 sine iki ay olucak ses seda yok ankarayı aradığımda imzada daha komisyondan geçicek türkiyenin her yerinden buraya geliyor raporlar o yüzden hemen yakın zamana beklemeyin diyorlar
yok benimki ankarada istanbula ben verdim kararsız kalıp ankaraya gönderdi burdaki memur direk ankarayı arıyorum 0312 li numara ve açtıklarında ankara vergi dairesi diyerek açıyorlar
uun araştırmalar sonunda imir dediki seninkini görüş almak için Ankara ya yolladık. Dün Ankara yı aradım interaktifden başvuru yapmıştım oradaki bayan özelge numaramı ve ilgilenen arkadaşın adını ve telefonunu verdi ancak ulaşamadım. Yakın zamanda beklemeyin ne demek yahu bence bakanlığa bildirelim.
Merhaba
ben 27 04 2017 tarihinde başvurdum ve hala imzada gibi birşey söylüyorlar. Topunun canı cehenneme. (Tek dileğim bu işi savsaklayanlara ALLAH CC. ayın acıları yaşatsın). sorduğumda da özelgelere uzun sürer bir yıldan fazla da sürdüğü olur vb. sözler söylüyorlar.
iyi ve sağlıklı günler.
Ben ilgilenen kişiye birebir ulaşamadım. Başbakanlığa maliye ye herşeyere yazacağım böyle saçmalık olmaz. Bu nedir yahu. Siz İnteraktif verdi dairesinde mi başvuru yaptınız.
araç bayileride ilgileniyor isteyen elden kendi almak iztiyor vergi dairelerine başvuruyor vergi dairesi verirse veriyo vermesse ankaraya yolluyor ama genel olarak fotokopi alıyorlar raporun aslı sizde kalıyor