Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye rapor oranımı yine düşürürse ne yapmalıyım?

Zeyniş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar herkese tam olarak nereye ve kime yazacağımı bilmiyorum ilk defa böyle bi yere üye oluyorum vede çok sorum var.

2016 dan beri uğraşıyorum ilk aldığım engelli raporum düşük oldu itiraz ederek tekrar başladım devletin gönderdiği hastanelere gittim ve sonuç %48 lik raporumu aldım hakem heyetinden ama ankara oranı 34 de düşürdü
tekrar başvurdum yine düşürdü şimdi tekrar aldığım %50 lik. sürekli raporum ankaraya gitti 1 ayı geçti şimdi sonuç bekliyorum ve hiç umudum kalmadı yine düşerek geliceğini düşündügüm için mahkemeye başvurmak istiyorum
yada nasıl bi yol izleyeyim bana bilgi verin lütfen şaşırdım artık engelli oldum ama emekli olamıyorum...

Ankara neden düşürüyor oranları??

Merhabalar şuan 4cü raporum ankarada diğerleri hep düşerek geri geldi engelli oldum ama emekli olamıyorum %50 lik sürekli raporum 1ayı geçti göndereli şuan sonuç bekliyorum olmayacağını düşündüğüm için mahkemeye başvurmak istiyorum yada nasıl bi yol izleyeyim bana bilgi verin lütfen artık çok yoruldum.

Zeyniş

Resmi karar size tebliğ edilir edilmez, Vergi ile ilgili olduğu için Vergi Mahkemesine başvurabilirsiniz. 30 günlük dava hakkı süreniz önemli. Bunun dışında Kamu Denetçiliği Kurumu gibi kurumlar özellikle vergi kararlarında yetkisiz kalıp sizi mahkemeye yönlendiriyor. Bu yüzden en kesin ve hızlı çözümü bu şekilde alırsınız.

Ortalama bir vergi davası da 6-8 ay sürebiliyor. Ankara'nın engelliyi görmeden oran düşürmesinin iptali ile ilgili emsal yargı kararları vardı, yanlış hatırlamıyorsam. Onları da bir araştırabilirsiniz.

Ankara oranları düşüremez bununla ilgili Yargıtay karar var.

Aykuttb

Türkiye'de yaşıyoruz. Düşürmez diye bir şey yok maalesef. Hala düşürüyormuş.

Teşekkür ederim ama yıllardır uğraşıyorum aylarcada uğraşırım sanki bakkaldan rapor alıp gönderiyorum hiç acımadan düşürüyorlar bi çok işlemi tekrar tekrar yaptılar 1 tane raporu almak için 2 ay uğraştım burdaki aldığım %58i %50 olarak aldım ankara ne yapar bilmiyorum ?

Ankara nın halen düşürme yetkisi varmı bilmiyorum gerçekten 2018 12ci ayda gönderdim 3ay 2019 düşerek geri geldi şimdi gönderdiğim rapor mayıs ayında gitti umutsuzca bekliyorum .

Mahkemeye gitse mahkeme yine hastaneye sevk edecek bildiğim kadarıyla ve süreç de epey uzun sürecek.

Bugün sonucumu öğrendim malesef yine oranı düşürmüş ankara 34de. Ben şimdi vergi mahkemesine başvurucam ama fazla bilgim yok bu konuda bilgisi olanın bana yardımcı olmasını istiyorum ? 4 kere heyete girdim artık mahkemeye başvuracağım..

Gerçekten bu karar varmı? Dün aldığım raporum 50den 34de düşürüldü mahkemeye başvurucam bana bilgiverin lütfen..

Merhaba, geçmiş olsun. Bu konuya benzer geçen hafta ıstanbulda bir mahkeme davayı kabul etti, bilginiz olsun,

Umarım bende kazanırım vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli avukat olamalımı yoksa kendim başarabilirmiyim ? Hiç bilgim yok bu konuda.?

Yalnız mahkemeye başvurmak için gelecek cevabı beklemeniz gerek. Cevap gelmeden dava açamazsınız. Cevap geldikten sonra 30 gün içerisinde dava açmalısınız.

Cvp geldi cuma günü 50 olan raporum 34 de düştü 3 ayrı rahatsızlıklarım var ama maalesef yine düşürdüler bu gönderdiğim rapor 4uncu oldu artık mahkemeye vermeye karar verdim ama bilgim yok fazla.

Zeyniş

Davanızı avukatla açma zorunluluğunuz yok, kendiniz de açabilirsiniz. Eğer davanızı avukatla açmak ve takip etmek istiyorsanız numaramı arayabilir ya da özel mesaj atabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim şimdiden herhangi bi dilekçe vb. Bişey yapmama gerek varmı sadece gönderdikleri sonuçla başvurmam yeterli olurmu ?

Üst Alt