Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye rapor oranımı yükseltirse malulen emeklilik için başvurabilir miyim?

Bio

Aktif Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
14
1999 işçi bulma kurumunun devlet hastanesine sevki ile aldığım heyet raporum yüzde 40 ilk raporumda teşhis spinal epindimom th11 th12 l1 l2 l3 l4 total lamirextomi denilio ve 2005 11 ayda çalışmaya başladım sigortalı olarak sigortam yatmadan önce malül aylığı alıyordum sigortam yatmaya başlayınca malüllük aylığım kesildi ogünden bugüne sigortam yatıyor eksiksik ve şuan maliye vergi indirimi için tekrar hastaneye sevk etti raporum yükselirse sigortalı olarak malül emekli olabilirmiyim....

şuanda 1647 iş günüm gözüküyor yatırılan...

Maliyenin vereceği rapor SGK'yı bağlamaz teorik olarak. Ama eğer şu anda maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olduğunuz raporla belgelenebilirse, evet, tabii ki malulen emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

tşkr ederim peki sgk nın malüllük derecesi nedir benim aynı rahatsızlıkdan ilk raporum yüde 40 ama şuan rapora ilk olarak nörojenik mesaneyi yazdırdım bağırsak felcini yazmadılar
ancak mersin tıp fakültesindeki doktorum itiraz et biz yazarız onu dedi mersinde hakem hastahane bizi dedi o da eklenirse raporun yüzdesi sizce ne olur
elbette ayakdaiki sinirsel uyuşukluklar sağ ayağı sol ayağa göre ince olması parmakların büzüşmesi eklenecek somut olarak nöorjenik mesane ve bağırsak yazılırsa ne olur?

saygılar teşekür ederim....

İnanın bunu en iyi doktorlar değerlendirir. Onlar maluliyet cetveli'ne göre malul sayılıp sayılmayacağınızı çok net olarak söyleyebilirler...

İbrahim kardeş benimde omurilikte tümör (opendimom) cıktı.Şikayetlerimizde birebir aynı.Benim sol ayak bileğinde hareket yok, sağ ayak bileği kuvvetsiz uyuşuk bazen uzun süre oturursam uyuşma oluyor, nörojen mesane bendede var, ben bu rahatsızlıklardan %60 vergi indirimi alıp emekli oldum.Gideceğiniz bölümlerden alacağınız oranlar muhtemelen ;
Tümör cıktığı için onkoloji:%10 verecektir, ayaklar icin nöroloji tablo 4.1 göre %19, nörojen mesane :%30, kronik depresyon :%10 aldım .
%60 alırsanız işe girişten itibaren 15 sene geçmesi lazım gün olarakta 3680, malulen emekli olmak için tek hastalıktan %60 almanız lazım.

Anladım kader arkadaşım seninde bağırsak problemlerin varmı varsa ne gibi rahatsızlıkların oluyor ...

işe başlama tarihim 17,11,2005 sigorta pirim günüm 1875 vergi indirim hakkı yüzde 90 la ankaraya gitti formülle büyük ihtimal yüzde 72 gelecek buna göre emeklilik tarihi ne olur ?

18 yıl 4000 gün olur 17-11.2023 de emeklisiniz 2ci derece indirimle
eger raporunuz aynen onaylanirsa 15 yıl 3600 günle olur oda

peki şöyle söylüyeyim omurilik ameliyatı geçirdim nörojenik mesane yüzde 60 ameliyatım ayaklardaki his kayıpları ve uyuşukluk artı bağırsaklardaki problemlerde bunlarada yüzde 30 iki rahatsızlık tek hastalık sayılabilirmi sonuçda omurilikden ameliyat oldukdan sonra ileri gelen rahatsızlıklar yoksa 2 ayrı rahatsızlık olarak değerledirilip formül işlermi sizce ?

sizin raporunuzda oran neyse odur arkadaşim ona göre hesaplanir maliyede düşücekse ona göre düşer kalicaksa ona göre kalir

bugün ankarayı aradım rapor oranım yüzde 88 le onaylanmış olduğunu söylediler buna göre 15 yıl 3600 primlemi emekli olacağım ? 17.11.2020 ölmezde yaşarsak emekli olacağız sanırım :)

İbo;
Senin hastalık tek rahatsızlık mı ?
Tek hastalık/rahatsızlık ise Sen 2015 yılında malulen de emekli olursun ..

evet ilker nörojenik mesane yüzde 60 diğer rahatsızlıklarda var ben malülen emekli olmak istemiyorum bugün rapor onaylanmış ankaradan toplamda yüzde 88 dediler ...

Üst Alt