Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye raporda detaylı bilgiye ulaşılamadığı için yeniden rapor istedi!?

Hakandeha

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bana böyle bir yazı geldi

İlgide kayıtlı engelli indirimi talebi dilekçeniz ile ilgili olarak İstanbul 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu tarafından düzenlenen 09.04.2021 tarih ve a35f0 sayılı Sağlık Kurulu Raporunun Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu'nca incelenmesi neticesinde alınan kararda; raporda engellilikle ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılamadığı, karar verilebilmesi için klinik muayene bulguları, engelli bulguları, laboratuar bulguları ile Merkez Sağlık Kurulu Kararında açıklanması istenilen hususların tam ve açık bir şekilde belirtilip hastane baştabipliğine onaylatılarak anılan raporun veya söz konusu hususlara da yer verilmek suretiyle yeniden düzenlenecek bir raporun kurullarınca incelenmek üzere Gelir İdaresi Başkanlığı'na gönderilmesi istenilmektedir.

Bu nedenle, Başkanlığımız Merkez Sağlık Kurulu Kararında açıklanması yada tamamlanması istenilen hususların açık bir şekilde belirtilip anılan raporun hastane baştabipliğine onaylattırılmak suretiyle veya bu hususlara da yer verilecek şekilde yeniden düzenlenecek rapor için hastaneye sevk edilmek üzere Başkanlığımıza müracaat etmeniz gerekmektedir.

Bana böyle bir yazı geldi oranlarımda
lomber spondiloz tablo 1.7 %7
torakal spondiloz tablo 1.7 %3
esansiyel hipertansiyon 10
insülin bağımlı olmayan diyabetes mellitus 20
hiperlipidemi 10

buna benzer 15 gün önce banada geldi maliyenin verdiği yazıyla aynı hastaneye baş vurup sağlık kuruluna tekrar girip yeni raporla vergi dairesine göndereceksiniz fakat benim ilk oranım %62 iken şimdi %40 düştü vergi dairesi inceleme dediğinden dr lar varsada yok yazıp ömür boyu kronik hastalığım azalmış gibi düzenlediler bilginiz olsun

joker66

İlk defa maliyeye gönderince mi böyle yazi geldi yoksa emekledi oldunuz veya olmadan çalışırken mi böyle yazi geldi yani mecvutta vergi indirimi iz varmiydi?

Bende oranı düşürecek birşey olmadığını düşünüyorum ,en düşük puanlar zaten

42inin üzerine bipolar ekleyip 60in üzerine çıkıp emekli olabilirmiyim

1.derece yüzde 83 vergi indirimi aldım 2015 de fakat kullanmadım malğl emekli oldum şimdi 3. konrol muayenesine girdim ölumsuz çıkarsa 2015 de aldıgım vergi indirimiyle sürekli yüzde 83 le erken emeklili olabilirmiyim

haydar33

Sizin konuyla benim konum biraz farklı .ben ilk defa basvurdum ve geri çevirdiler

samedo99

ilk defa rapor aldım maliyeye gönderdim maliye hastanenin raporunda eksikler var düzelt gönder dedi hastaneye izah ettim onlarda tekrar heyete gönderdi heyet 60 dan 42 düşürüp tekrar maliyeye gönderdim halen çalışıyorum emekli değilim

Rapor suresizken 1 yıla dusurmusler

Arkadaşlar öncelikle merhabalar ben Nisan ayında süresiz %42 rapor almıştım bu süreçte Ankara bana tekrar hastaneye sevk olmamı evraklarımı tekrar tamamlanma mı istediler bu süreci de tamamladım şu anda mesaj geldi süresiz olan raporum bir yıla düşürülmüş sizce bu ne anlama geliyor

Hakandeha

Rapora süreyi hastane mi koymuş yoksa rapor süresiz olmasına karşın Maliye mi süre koymuş?

Doğrusu bu rahatsızlıklara çoğu zaman süre koyarlar. Hastane de koyar Maliye de.

Üst Alt