Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye rapordaki EF değerini üzerinden rapor oranımı düşürdü!?

seraphim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar. 2019 eylülde %52 (%40 kalp %20 şeker) engelli raporu aldım ve akabinde vergi dairesine başvurdum. Mart ayında internet sayfasında tekrar vergi dairesine başvurmam gerektiği yazılmıştı. Salgından dolayı daha yeni vergi dairesinden aldığım kağıdı raporumu aldığım hastaneye verdim fakat aldığım evrakta bakanlığın isteği üzerine raporumun yenileneceği söylendi ve tekrar muayene oldum, fakat kardiyolojiden aldığım %40 olan oranın %30 düşürüldüğünü gördüm. Şekerle birlikte % 44 ortalaması olacağı söylendi. Muayeneyi yapan doktora danıştığımda EF oranlarının düşürüldüğünü söyledi.
Biliyorsunuz vergi dairesi de başvuru sırasında rapor oranını düşürdüğü söyleniyor.
Benim bu konuda yapabileceğim birşey var mıdır? Teşekkürler.

EF degerinden %40 diye bir oran yok 30-50 ve 100 olarak belirlenmiştir. Listede bı değişiklik yok. Büyük ihtimalle başka birşey vardı onu kabul etmedi.

EVRE II:
Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve tedaviye
rağmen semptomatik olan hastalar 100

KALP YETMEZLİĞİ
EVRE I:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf-I hastalar
10
EVRE II:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60
olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf-II hastalar 30
EVRE III:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50
olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf-III hastalar 50
EVRE VI:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30'un
altında olan veya NYHA sınıf-III-IV hastalar 100

Cevaplarınız için teşekkür ederim. 2018 de hastaneden taburcu olurken verilen raporda
hafif mitral yetersizliği ve ef'si %40 olarak belirtilmiş. Buna göre %50 olması gerekmiyor mu?
Beni muayene eden doktor sadece ekg me baktı ve %30 değerini verdi.
Zamanla EF değerinde iyileşme olabilir mi?
Bana sanki doktor biraz sallama muayene yaptı gibi geldi.
Bu konuda itiraz edebileceğim yerler nereleridir? Raporu aldığım hastane başhekimliği yardımcı olur mu veya farklı bir yere mi başvurmalıyım?

EF değeri genellikle Ekografi ile tesbit edilir . Keşke iyileşme olsa.

Arkadşalar 3 aydir aldigim aracin taksidini kaskosunu trafik sogortasini oduyom arac bayide.once rapor olur dediler 1 ay sonra olmaz dediler.otv icin aldığım raporumda açıklama kısmına bir şey yazmamislardi sağ ayak%18 raporum vardı yeni ehliyetimide aldım otv için aldığım raporla uğraşıyom zorla sistemden sildiler pandemi nedeniyele çok ileri tarihine gün veriyorlar .eski raporum var 2007de araç alırken bu raporda süreli süreksiz diye bir açıklama yok sadece otomatik vitesli aparatlı araç kullanır yazıyor.size soracağım konu bu raporla başvurabilirmiyim vergidairesine. Birde bu istanbulda bizlere yardımcı olacak yerler yokmu

Bugün tekrar hastaneye gittim. Sağlık kurulundan sorumlu başhekim yardımcısı dünya sağlık örgütünün zaman zaman oranları değiştirdiğini ve EKG den de EF oranı tesbiti yapldığını söyledi. Mecburen inandık. Yarın heyete gireceğim.
Rapor çıktıktan sonra başka hastaneden tekrar rapor çıkartıp birdaha vergi dairesine başvuru yapılabiliyor mu?
Veyahut başka nasıl bir yol izlemeliyim?

Taxı seraphim hipertrofik kardiyomiyopati ile mitral yetmezlik farklı konular.

OturanBoğa nın paylaştığı cetvelden size teşhisi koyulmuş hastalığı aratarak hangi oranlar alabileceğinize bakabilirsiniz.

Evet zamanda EF de iyilişme kötüleşme olabilir, EKG ile EF yi ilk defa duydum. Doktor arkadaşlar belki daha net bilgi verebilir. Yıllarca eko (ekokardiyografi) üzerinde gördük EF değerlerimizi.

Üst Alt