Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye raporumdan bir şey anlamamış ve yeniden başvurmamı istiyor..?

holosko

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşalr %51 raporum vardı gönderdim ilk defa ankaraya vergi indirimi için
cevap geldi ve şöyle der :
yapılan incelemeler sonucunda raporda sakatlıkla ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılmadığından ... bu indirrimden yararlanabilemniz için tekrar maliye bakanlığımıza yeni rapor almak için 3 adet resimle başvurun

ne yapmalıyım itiraz etmeli miyim nasıl bir yol izlemeliyim..
bu dielkçenin analamı nedir lütfen acil veap ........

Yeniden başvurmak değil de, raporda eksik görülen yerlerin hastane tarafından yeniden doldurulması için defterdarlığa gidip sevk almanız gerek diye düşünüyorum.

%51 olan gözde sakat raporumu ankara %37 ye düşürdü

arkadaşalr forumlarda okuyorum 3.kezde anca kabul gördü diyenler var ben 1 kez gönderdim sürekli itiraz etmenin ve tekrar raporu göndermenin bie yararı varmı yada başka yol varmı lütfen bilgisi olan arkadaşalr acil cevap rica ediyorum

İtiraz etmek en doğru yoldur her zaman... Bu düşürmenin yanlış olduğunu belirtip Maliye Sağlık yüksek kurulu tarafından yeniden değerlendirilmesi talebiyle sonuca itiraz edin:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış %XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporumun Kurum sağlık kurulu tarafından %XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).
Konuyu düzenleyen yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen maddesi gereğince bu işlemin yeniden değerlendirilmesini ve %XX raporumun onaylanarak 3. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

Yine olumsuz olursa konuyu mahkemeye taşıma hakkınız da var: Vergi indiriminde hastanenin verdiği rapor geçerlidir (Mahkeme kararı)

selam bülent abi öncelikle hayırlı olsun araç almayı düşünüyormuşsun seçtiğin araç gerçekten güzel ve kullanış bakımından iyi bir araç kazasız belasız alman dileği ile
bende 28/06/2011 tarihinde sağlık kuruluna girerek nöroloji uzmanının yazmış olduğu sol alt 1-2/5 dtr solda - sol bacakta atrofi emg:sol alt extremitelerde polio sekeli açıklaması ile % 40 oranında rapor vergi dairesinden ankaraya gönderild geçen hafta geri gelen yazıda kesin bir karara varılmadığından raporda klinik muayene bulguları sakatlık bulguları ile labratuvar bulgularını tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılamdığı bildirilerek hastanın fonksiyon kaybının tablo 3,4 göre bildirilmesi .
açıklaması ile geri gönderildi bu durumda yapmam gereken işlem hakkında yol göstermenizi rica ederim bu arada h sınıfı sürücü belgesi ve özel tertibatlı araç için kurulda aynı tanıya sağ bacakta 4/5 ibaresi yer almakta ( koltuk deyneği yada yürüme cihazı kullanmıyorum )

Sağol Hasan. :)

Hastaneye gidip tablo 3.4'e göre değerlendirilmesi için başvuru yapacaksın:

Tablo_3.4.png

Üst Alt