Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye raporumu inceleyip düşürürse diğer haklarım zarar görür mü?

savurat78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
2019 haziran ayında gelir idiaresi başkanlığına vergi indirimi için gönderdiğim engelli raporuna bu gün gelir idaresi başkanlığından yazı geldi.yazıda ''Adı geçen hakkında karar verilebilmesi için merkez sağlık kurulu tarafından verilen kararda istenilen klinik muayene bulguları,sakatlık bulguları,laboratuvar bulguları ve açıklanması istenilen (AYRINTILI NÖROLOJİK BULGULARIN İNCELENMESİ) tam ve açık bir şekilde yer verilmesi ile düzenlenecek raporun gönderilmesi denilmiş.

Bu raporun düzenlenmesi benim engelli sağlık raporumu etkiler mi?

savurat78

Hayır. Maliye sadece kendi değerlendirmesini yapar. Onun vereceği karar hastaneden aldığınız rapora (ve onunla elde ettiğiniz diğer haklara) etki etmez.

sayın oturanboğa maliyenin bunu istemeye yasal olarak yetkisi var mı? beni yeniden heyete filan sokarlar mı karar verilmesi için

savurat78
Sizi heyete sokmak değil de, ikna olmadıklarında eksik evrak denilerek ek tetkik ya da tetkik tekrarı isteyebilirler.

Şimdi benim anladığım o zaman raporu veren doktora diyorlar ki bana engel oranı vermene neden olan muayene bulgularını verir misin

savurat78
Aynen o mantık işliyor.
Rapordaki tanı, teşhis ve verilen oran ile engel oran cetveli arasında uyum aranıyor.
Cetvelle uyumsuz oran tespitinde düşürme ya da yükseltme yapılabiliyor.
Ancak maliyenin tasarrufu sadece kendi işlemleri için geçerlidir.

Üst Alt