Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye sevki ile gittiğim hastane düşük oran vermiş! Ne yapabilirim?

bıckın06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
forum üye olmadan önce bana faydalı olacağını düşündüğüm bütün yazıları okudum. bunun için herkese teşekkür ederim. Benim sorunum bundan sonra başladı...

sizlerden edindiğim bilgiler dayanarak rapor almaya çalıştım sonuçta %39 değer vermişler ve gelirler idaresine göndermişler. ben raporu görmedim kayıt daki bayan söyledi.
maliyeye gittim evrak gelmedi tel numarası verdiler bir kopyasını verebileceklerini söylediler.
bu safadan sonra ben nasıl bir yol izlemem gerekir bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
Raporun yüzde 40'ın altında ise sana bir faydası olmaz.Hastane direk evrakı maliyeye göndermez benim bildiğim ayrıca tarafınıza 1 asıl suret vermek zorundalar. Eğer yüzde 40 üstünde alırsan ; Maliyeye çalışıyor isen almış olduğun engelli raporunu ve işyerinden bir dilekçe ile iş yerinin bağlı bulunduğu vergi dairesinde giderek vergi indirimi talebinde bulunacaksın. Daha sonra vergi dairesi evrakları ankaraya iletiyor sonuçun gelmesi 2-3 ayı buluyor.

Özcan mrb
Senin sağlık kurulu raporun surelimi vergi indirimin sureklimi

slm kardeşler benim rapopru almak istememim sebebi erken emekllik maliye ssk dış kapı hastanesine sevk etti muayeneden 15 gün sonra hastaneye gittigimde raporun gelirler genel müdürlügüne yollandıgını söylediler kayıttada gösterdi bayan .bu arada benim işe başlangıç 1989 prim 8200 gün

Aleyküm Selam bıckın06 senin açından üzücü bir durum kardeş.Yani %39 raporla maalesef vergi indirimi alamazsın.Tam sınırda kalmışsın.%40 ve üzeri olsaydı raporun,vergi indirimi alarak,hemen emeklilik için müracaat edebilirdin.

başgedikli kardeş işte ben evrak elime geçince nasıl bir yol izleyecem oonu bilmiyorum itirazmı yoksa yediden maliyeye baş vurmakmı ve sonrası mesajın için teşekkürler

Raporun eline geçer geçmez il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edip seni başka hastaneye sevk edecekler.

Tamda burda banada bilgi lazım bede sağlık raporunu düşük olduğu öğrendim ankaradan.

Raporun eline geçer geçmez il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edip seni başka hastaneye sevk edecekler.

bende sağlık raporu bekliyorum durumu %28 de kalmışım evrak ankaradan gelcek diyabet2 ve sol dizden girmiştim.

sorum şu: her iki hastalığında ilerledi insilün4 lü ye geçtim sol dizden protez olcam
rapor gelince itirazmıetcem etsem yoksa yeniden başvurumu yapıcam bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Bu sitenin var oluşundan hepimize büyük kazanç biz birlikte daha güçlüyüz emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Konuyu örnek olması açısından da önemli veya bu örnek varda ben mi göremedim yazarsanız sevinirim tlf:5426445774(oturan boğa abim bana bilgi verir inşallah)

@Bıçkın06 irtibatı kopartmayalım. Sitede hep okuyucu olmuştum yazmakta güzelmiş inşallah iyi haberler paylaşırız benimde amacım emekli olmak 1970 doğumlu 1982 de sigorta girişim var 8.800prim günüm var.az kaldı ama dizden artık gitmiyor..
Huseyinoskay1970@gmail.com

inşaallah kardeş birbirimize bilgi verelim hayırlı günler

Hüseyin Oskay
il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edip seni başka hastaneye sevk edecekler kendin gidip yeni rapor almaya kalkarsan sistem üzerinden rapor aldıklarını gördükleri için sana tekrar rapor cikartmazlar ancak uzun bir süre geçer sağlık problemlerim arti dersin ancak yeni rapor için randevu verirler ama en sağlıklısi eline rapor geçer geçmez il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz etmek.

Düşük rapor

Hüseyin Oskay
il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edip seni başka hastaneye sevk edecekler kendin gidip yeni rapor almaya kalkarsan sistem üzerinden rapor aldıklarını gördükleri için sana tekrar rapor cikartmazlar ancak uzun bir süre geçer sağlık problemlerim arti dersin ancak yeni rapor için randevu verirler ama en sağlıklısi eline rapor geçer geçmez il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz etmek.
Teşekkür ederim Bedriatak
2017 Şubat 16 daemekliliği hak ediyorum.soldiz protez olacak 2 ayda senelik iznim duruyor. L.burgazda zentiva ilaçta çalışıyorum. İşverene teşvikle bırakmak istiyorum dedim cevap alamadım.istirahatla kapamayı düşünüyorum. Siz nedeniniz tekrar heyete girmeyi zorlayayımmı.Allah C.C acil şifalar versin. Emeklilik kadar sonuçlanır. Mı?yada işten çıkmam raporu almamı nasıl etkiler bilen varmı? (sendikaların bize hiç yardımı olmuyor....) artık çalışmak istemiyorum....

"Teşekkür ederim Bedriatak
2017 Şubat 16 daemekliliği hak ediyorum.soldiz protez olacak 2 ayda senelik iznim duruyor. L.burgazda zentiva ilaçta çalışıyorum. İşverene teşvikle bırakmak istiyorum dedim cevap alamadım.istirahatla kapamayı düşünüyorum. Siz nedeniniz tekrar heyete girmeyi zorlayayımmı.Allah C.C acil şifalar versin. Emeklilik kadar sonuçlanır. Mı?yada işten çıkmam raporu almamı nasıl etkiler bilen varmı? (sendikaların bize hiç yardımı olmuyor....) artık çalışmak istemiyorum...."
kardeş bence işlerin yoluna girmeden ayrılma %28 olan raporun %40 a çıkacagına emin misin birde 12 yaşında başlıyan sigorta emeklilige faydası varmı ? görüşürüz

bıckın06

cevap yazmakta geciktim diyabeytten ins.geçtim.tb.26 vermişlerdi dizden protez olcam %40 geçer diyorum.sğk sistemde. Emeklilik tarihim öyle gözüküyor. Konuda daha tecrübeli abilerimiz de yazarsa sevinirim günde4 defa insülin olcam. Bizde bu şekilde heyete giren arkadaş.sadece diyabeytten %46 aldı ve emekli oldu.

Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin

arkadaşlar bu gün raporumu aldım
kardioloji: %20
üroloji %5
endokkrin %20
gögüs 42 yaş erkek hasta bilinen hastalıgı yok osas+kbb opere olmuş cpap yok öks+sigara 20 yıl nd:eforla fm sskaba ek ses yok pa ac grf: kto aktif ing yok akg: po2:64,3 pc02:34 s02:93,2 ph:7,45 sft:fvc %117 fev % 127 fev/fvc %89,6 gögüs oran %0
radyoloji: iki yönlü ac gr: hew iki ac de bronkovasküler izlerde belirginleşme mevcuttur. oran belirtilmemiş
raporum da yazan sonuçlar kısacası bunlar ben itiraz ettim ankara da başka bir hastaneye sevk ettiler yukarıdaki sonucu yorumluyacak arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür

Totalde%45 yapmıyormuş? Nasıl yorumlanan. Benimde bilgim yok inşallah lehine sonuçlanır. Hayırlısını versin....
Amin

Yapmıyor mu? Olacaktı.

kardeş bir hesaplama sistemi varmış onunla hesaplandıgında %39 yapıyor

amin. Allah hakkımız olmayan hiç bir şeyi nasip etmesin. duan için Allah razı olsun

arkadaşlar ilçemdeki vergi dairesinin sevkiyle hastaneye gittim.heyetten sonra raporun bir nushasını vermediler vergi dairesinden alırsın dediler doğrumudur.vergi dairesi gönderecekmi?

yanlizkurt06

Evet şimdiden sonra bekleme süresi var rapor il vergi dairesi daha sonra Ankara onay sonra vergi dairesi size dönmek en az 2_3 ay sürer diyorlar. Biz heyete girmeden bir dilekçeyle adımıza bir adet istemek zorunda imişiz bendebeceremedim.ayrıca ben ilden tanıdık vasıtasıyla raporun düşük çıktığını öğrendim.tanıdık varsa öğrenebilirsin...kolaylıklar dilerim...

@bıckın06
Birden çok hastalık söz konusu olduğunda hastalıklara verilen oranlar balthazard formülü ile hesaplanarak rapor oranı belirlenir.
20+20+5 = %39 yapıyor.

@Hüseyin oskay
Net bir fikir edinmeden fazlaca güvenip işinizden ayrılmayın derim.
Bir arkadaşınızın sadece diyabetten %46 aldığını belirtmişsiniz ki bu mümkün değil.
Tip2 diyabet için %20
Komplikasyon yapmamış tip1 diyabet için %30
Kompliksyon yapmış tip1 diyabet için %40 oranında rapor verilebilmektedir.
Birden fazla hastalıkta ise oranlar doğrudan toplanmaz, balthazard formulüyle hesaplanır ve aritmatiksel toplamdan çok daha az çıkar sonuç.

Ufukalp

Açıklamalar için teşekkür ederim. Ufuk bey benim emeklilik için 9 ay kaldı. Bunun2 ayı iznim duruyor iş veren çıkışını verse ki istedim 8 aylık teşvik vermek zorunda vermedi.istediği kadar rapor alsın demiş bende diz protezleri bu süreyi geçirmek istiyorum. Yapcak başka bir şey yok. Rapor sonucu ortaya çıkar çıkmaz itiraz edip şansımı denicem

Gelirler idaresin den %39 ile red yazım geldi

Gelirler idaresin den %39 ile red yazım geldi bu işlem den sonra yeniden ne zaman aynı hastaneye sağlık raporu için başvurabilirim. Cevabınız için şimdiden tşk.

bıckın06

İl sağlık müdürlüğüne gidip rapor itiraz ederek başka hastaneye sevk isteyebilirsiniz. Bunun için bir süre geçmesine gerek yok.

teşekkür ederim uyku apnesi testti sonucu ne kadar sürede belli olur

Yukarıda belirtiğim gibi uyku testti için hastaneye başvurdum. testin sonucu belli oldu aşağıda
polisomnografi raporu

sonuç rem uykusu ve supin pozisyonda ağırlaşan obstrüktif uyku apne sendromu varlığını göstermektedir.
bu sonuca göre bana bir oran verirlermi
şimdiden cevabınıza teşekkür ederim

bıckın06 Polisomnografi raporunuzda Ahi(apne-hipopne indeksi)oranı yazar.Bu oran nedir?Ayrıca sonuç bölümünde,uyku apnesinin durumu(hafif-orta-ağır)ve titresyon testine girip,girmeyeceğiniz hususları yazar.Şayet titresyon testi istenmediyse,cihaz kullanmayı gerektirecek seviyede Ahi oranı yoktur.Bu durumda Osas tan herhangi bir oran verilmeyebilir.

uyku süresince 182 adet solunumsal olayın oluştugu solunumsal olayların 24 tanesinin obstrük apne 3 tanesinin santral apne ve 155 tanesinin tanesinin hipopne oldugu izlendi. apne hipopne indeksi 26.7 (orta derecede 15-30 arası) solunum sıkıntısı indeksi 26.7 bulundu.en uzun apne süresi 21.5 saniye olarak saplandı.
solunumsal olayların süpin pozisyonda belirgin derecede artığı dikkat çekilmiştir. (AHİ SÜPİN: 31.8 AHİ SAĞ YAN 6.0) SOLUNUMSAL OLAYLARIN REM evresinde belirgin derecede artıgı dikkat çekmiştir AHİ rem 74.3 AHİ nonrem 20.6
uyanıklık oksihemoglobin satürasyonu %92 olanhastanın gece boyunca ortalam oksihemoglobin %91 minimum oksihemoglobin satürasyonu ise %82 olarak bulundu oksijen desaturasyon indeksi 31.1
sonuç
rem uykusu ve supin pozisyonda ağırlaşan obstrüktif uyku apne sendromu varlığını göstermektedir.

3 temmuz günü cihazla yatacam cihaz vermek içinmiş herhalde

Sonunda hakem hastane kagıdım geldi

Sonunda hakem hastane kagıdım geldi arkadaşlar bu üçüncü hastaneden sonra rapor herhalde bana verilecekmiş, ben son hastanenin raporundan sonra yapmam gereken nelerdir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevirim şimdiden teşekkür.

hakem hastaneden rapor %55 bundan sonraki işlem

Bu sitedeki bütün arkadaşlara teşekkür etmek isterim. Hakem hastaneden %55 oran aldım raporu elden bana verdiler bu dakikadan sonra yapmam gerekenler yardım ederseniz sevinirim

Üst Alt