Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye vergi indirimi için süresiz rapor oranımı düşürürse..?

yildirim79

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm can dostlarım ve değerli üstatlarım 1997 sgk girişli 7200 net pirimim var inanın artık çalışmak ağır geliyor insanlarla uğraşmak istemiyorum ve emekli olup toprakla uğraşmak istiyorum

8 senedir düzenli olarak kullandığım ilaç
ve tedavimin olduğu psikiyatrik hastalığım neticesinde %52 süresiz sağlık raporumu aldım

Size sormak istediğim konu şu:

Raporumu Ankaraya vergi indirimi ile emekli olmak için göndereceğim fakat burada oran düşürülürmü yada psikiyatri olduğu için süreli verilir mi ve tekrardan rapor isterse usulune uygun olarak aldığım raporumun aynısını tekrar kullanabilirmiyim çünkü süresiz verilen raporlar ulusal engelli sistemine kayıt ediliyor

Yada süreli verilirse süre bitiminde almış olduğum süresiz raporumu tekrar kullanabilirmiyim

Cevaplarınız için bilgi şimdiden tüm değerli üstatlarım teşekkür ederim

OturanBoğa ercan 34 OğuzHan112 Bilgi Hazinedir

Son düzenleme:
yildirim79
Merhaba öncelikle geçmis olsun;
Psikiyatri hastalıklarında Ankara maliye okuduklarım kadarıyla oran düşürülme ve süreli vergi indirimi veriyor diye biliyorum ama Sgk 4a lı çalışan iseniz Emekli olmak için mecbur alınması gereken belgedir
Bu arada raporu nezaman aldınız vergi dairesi raporu eski tarihli bulursa tekrar yeni rapor isterse almış olduğun yeni rapor eski süresiz raporu hükümsüz kılar anlayacağın aldığın son rapor geçerlidir

ercan 34 üstadım merhaba öncelikle vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim
ben raporumu 6 Ekim 2022 de heyete girerek aldım 10 Ekim 2022 itibariyle raporum %52 süresiz onaylanmış yani raporum daha yeni formda araştırmalarım neticesinde zaten yeni alınan engelli heyet raporlarına doktor arkadaşlar en alt puandan veriyor ve dediğiniz gibi Ankara maliye psikiyatri hastalarına bazen süreli verebiliyor diye bilgi aldım ne kadar doğru bilmiyorum
Çekindiğim konu şu vergi indirimi için %40 altına düşürürse farklı hastaneye gönderirse yada süreli verirse tekrar aynı raporla müracaat edebilirmiyim hali hazırda raporum yeni tarihli çünkü ortada verilmiş bir hak var buna itiraz edebilirmiyim
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla

yildirim79

Ankara sağlık kurulu vergi indiriminde %40 altına düşerse aynı raporu vergi indirimi için maliyeye tekrar veremezsin bilgin olsun.
Ama süresiz raporun geçerliliğini devam ettirir Engellilik hakların da kayıp yaşamazsın sadece Emeklilik hakkı kazanamazsın

ercan 34 cevabın için teşekkür ederim üstadım

bu gün evrakları teslim ettim hayırlısı olur inşallah süresiz ve oran düşmeden gelir
Gelişmeleri ve olayları buradan yazacağım

yildirim79

Hocam hakkınızda hayırlısı olsun, sonuçlandığı zaman buradan bildirirseniz seviniriz.

Biraz önce saat 9 gibi Ankara maliyeyi aradım çok güzel ve iyi davrandılar bir memura yakışır şekilde raporumun kurulda olduğunu kurulun yalnızca salı ve perşembe günü toplandığını 10 15 gün gibi bir zaman da çıkabileceğini fakat ne zaman istersem arayabileceğimi sorularıma cevaplayacağını söyledi hayırlısı bakalım bekliyorum

isteyen olursa numarayı direkt olarak vereyim 0312 4153124 Ebru hanım

Selamünaleyküm dostlarım biraz önce beni maliyeden aradılar raporum olduğu gibi %52 ve süresiz olarak onaylanmış şimdi sıra emeklilikte tüm cevap bekleyen arkadaşlarımıza sabırlar diliyorum inşallah her şey gönlünüzce olur

Üst Alt