Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye yeni rapor istiyor, Hastane elindeki geçerli diyor!?

Concept

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
sakatlık indirimi için elimdeki raporla defterdarlığa müracaat ettim geçen hafta. ancak defterdarlık bana yeni rapor almam gerektiğini söyledi sevk edildim devlet hastahanesine devlet hastaneside sana yeni rapor veremeyiz dedi nedeni ise 2006 da çıkan yasaya göre eldeki rapor geçerli diyor maliye olmaz diyor. bürokrasi başladı.
şimdi benim yapmam gereken nedir

Devlet Hastanesinden raporun yasaya uygun olduğunu ve yeni rapor veremeyeceklerine dair başhekim onaylı belge al.Belgeyi Maliyeye götür.

Hastane savsaklamış. Hastanenin ne kadar, kaç adet rapor vereceği ile ilgili bir yasaklama yok ki. İstendiği/müracaat edildiği taktirde rapor vermekle yükümlüdür. Bir de "bu geçerli" diye görüş belirtmişler... Pes...

O sevk yazısına istinaden başhekim şöyle bir yazı yazıp kaşe/imza atarsa işin görülür:

"... Defterdarlığı'na,

... isimli şahsa ait ... tarihinde hastanemiz tarafından verilen sağlık kurlu raporu, 16 Temmuz 2006 tarihinde yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiştir.
Adı geçen yönetmeliğin aşağıda aktarılan maddeleri hükmünce şahsa yeniden rapor verilmesi mümkün değildir. Yine yönetmeliğe göre, hastanemiz sağlık kurulunca ... tarihinde verilmiş olan "sürekli" ibareli raporla şahsın kazanmış olduğu hakları yaşamı boyunca geçerlidir.

İş bu sebeple beyan edilen raporun işleme konulması gerekmektedir

Madde 12: [...]
(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez.

Kazanılmış Haklar
Madde 14: (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;
a) 18/3/1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,
b) 20/6/2006 tarihli ve 26204 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 6/1/1994 tarihli ve 21810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca verilen nihai raporlarda yer alan vücut iş görme gücü kaybı oranları,
c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.
(3) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önceki mevzuat hükümlerine göre başlatılmış olan Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ile ilgili işlemler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden evvel yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır.
Bu metni başhekime nasıl yazdırtacaksın, nasıl imzalatacaksın, onu bilemem :) Bence bu metnin birkaç çıktısını al ve başhekime çık. Durumu anlat, metni ver. Okusun... Sonra kafasına yatarsa metni yazdırır ve basar kaşeyi/imzayı...

devlet hastanesi raporumu defterdarlığa gönderdi. defterdarlıkla konuştuğumda bana raporumun ankaraya gönderildiğini % 99 ihtimalle raporumun olumsuz döneceğini söylediler. olumsuz sonuçlanması durumunda beni başka hastaneye gönderecekler oradan yeni bir rapor aldıracaklar yani yine bize eziyet.

başka konu aynı raporla ehliyet kursuna yazılayım dedim sürücü kursuda bana hastaneden araç kullanabilir raporu getirmemi istediler diyelimki sonuç ankaradan olumlu geldi bunun için extra yine rapor almam mı gerekecek yoksa elimdeki rapor yeterli olacak mı?

Merkez, vergi indirimi için elindeki raporunu olumlu onaylarsa, yeterli.

sakatlık ve vergi indirimi için mi? geçerli olur, o zaman ehliyet için yeni rapor mu almak gerekecek. gerekecekse nasıl olur yahu...

günaydın. serkan005 arkadaşımızın fatih çekirgenin yazısını alıntı yaparak bizleri bilgilendirmesi çok güzel varsa öle bişi harika olur hepimize güzel bir mutlu haber olur.
ancak aklıma takılan bu yazı ankarada yankı bulduysa ne zaman yürürlüğe girer.diğeride şu an almış olduğumuz raporlar ankaraya göndermemize gerek kalmaksızın olursa hem emekli hem v. indirimi v.s bütün işlemler için geçerli olacak mı

slm arkadaşlar. ben vergi ve sakatlık indirimi için maliyeye başvurdum. hastane bana 2006 yılında çıkan yeni yasaya göre alınmış olan raporlar geçerlidir yeni rapor veremeyiz dedi maliye ise biz kabul etmiyoruz dedi. hastane maliyeye rapor verilemeyeceğini yazıp maliyeyeye gönderdi ve maliyede ankaraya gönderdi.sonuç % 99.9 olumsuz gelir dedi bana maliye. yönetmenlik ne diyor bilen varmı acaba

Bence raporun yeni yönetmeliğe göre olduğu için %99,9 kabul edilecek! :) Etmezlerse, yaparız itirazımızı...

hocam işyerim beni vergi indirimli olarak gösteriyor ancak bana yansımıyor diye sorunca bu işyeri ve ssk arasında bir mesele cevap verdier. ama bu benim emekliliğimi etkiliyor diye söyleyince tekrar işyeri inisiyatifini kalan bişi diye cevap verdiler
bu işin doğrusu nedir

Defterdarlık vergi indirimini hak ettiğinize dair işyerinize bir yazı yazacak. O andan itibaren muhasebe maaş bordroonuza yansıtacak vergi indirimini.

Vergi indiriminden faydalandığınızı neye dayanarak söylüyorsunuz?

abi ben söylemiyorum muhasebe söylüyor ki benim elime geçen bordro olmadığı için neyin ne olduğunu bilemiyorum sadece bana anlatılanları sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.

sevgili oturan boğa raporumun ankaradan olumlu gelmesi durumunda ki ( olumlu gelir diye cvp verdiğinizde beni rahatlattın TŞK. ) o raporla ben h sınıfı ehliyet alabilecekmiyim? sürücü kursuna gösterdiğimde olumlu bile olsa yeniden heyet raporu almam gerektiğini söylediler çünkü raporda araç kullanabilir ibaresi yazmadığı için gerek var denildi bana?

Ankara'dan olumlu yanıt gelmeden vergi muafiyeti uygulamasından yararlanamazsın. Yani bordronda maaş farkı olamaz. Önce olumlu yanıt gelecek, ondan sonra maaşına/bordrona yansıyacak.

Hayır, Ankara'dan gelecek yazı ile ötv muafiyetli araç alamazsın. H sınıfı sürücü belgesi almak için de ÖTV muafiyetli araç almak için de yeni rapor alman gerek.

sevgili O.Boğa ank. olumlu sonuç gelirse ssk prim günüm dolduğunda emekli olabilrmiyim başka rapor almama gerek kalmadan

Vergi indirim hakkı elde ettiğinde emeklilik hakkını da elde etmiş olacaksın. Emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor istenmesi söz konusu olmayacak

Üst Alt