Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Maliyece düşürülen rapor oranıma itiraz edebilmek için hangi yolu izlemeliyim?
beni duyan işiten bilgilerinipaylaşacak kimse yokmu 5051günüm /43 raporum var vergidairesi önce22ye tekrarında ise 18e indirdi nasıl biryol izlenmeli bilen yokmu arkadaşlar lütfen bilenler benimle paylaşsın
gülizar çok teşekkür ederim ben konuyu daha detaylı anlatayım
işkur aracılığı ile 2005yılında bir textil şirketinem işbaşı yaptım. raporum %43 idi. tek böbrek ve hafif iştme kaybı
2007 yılında 3600 günümü doldurup vergi muafiyetine baş vurdum beni hastaneye yönlendirdiler hastanenin ne verdiğini bilmiyorum zaten bize göstermiyorlar ankaradan 22 olarak geri geldi
2008 yılında tekrar başvurdum 19 a indirdiler
2010 yılında tekrar başvurdum 18 olarak döndü
ilk aldığım rapor sürekliyazıyor özürlü kimliğim var aynı sürekli yazıyor ama şu anda %18e düştüğü için vergi muafiyeti alamıyorum
dolayısı ile emeklide olmıyorum ben şimdi kimi nasıl mahkemeye vereyim
Rica ederim benzer şekilde benimde başımdan geçti gerçi ben vergi muafiyeti hakkı kazansamda emekliliğime çok var Çalıştığım işyeri beni vergi dairesine gönderdi raporum Ankara'ya gitti geldi % 44 lük raporu %30 a düşürdüler ben buna itiraz dilekçesi yazıp gönderdim Ankara'ya itiraz dilekçemede olumsuz yanıt verince bende [FONT=Times New Roman]ANKARA NÖBETÇİ İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA [/FONT][FONT=Times New Roman]GÖNDERİLMEK ÜZERE [/FONT][FONT=Times New Roman]İSTANBUL NÖBETÇİ BÖLGE İDARE MAHMEKESİ BAŞKANLIĞINA maliye bakanlığına [/FONT]dava açtım dava sonucu eylül gibi belli olurmuş.
gülizar hanım çok teşekkür ederim allah yardımcınolsun bir ricam daha olacak mahkeme masrafları nekadar tutuyor şu ankidurumum pek müsait değil barodan ücretsiz avukat istemek üzreyim birde bu mahkemenin kazanılma oranı hakkında bir fikriniz varmı yani bizimde yümüzgülermi tekrarteşekkür ederim esenkalın
erkan kardeş alakana çok teşekkür ederim benim durumum şöyleki işkur aracılığı ile 2005yılında bir textil şirketinem işbaşı yaptım. raporum %43 idi. tek böbrek ve hafif iştme kaybı
2007 yılında 3600 günümü doldurup vergi muafiyetine baş vurdum beni hastaneye yönlendirdiler hastanenin ne verdiğini bilmiyorum zaten bize göstermiyorlar ankaradan 22 olarak geri geldi
2008 yılında tekrar başvurdum 19 a indirdiler
2010 yılında tekrar başvurdum 18 olarak döndü
ilk aldığım rapor sürekliyazıyor özürlü kimliğim var aynı sürekli yazıyor ama şu anda %18e düştüğü için vergi muafiyeti alamıyorum
dolayısı ile emeklide olmıyorum kardeşim sende maliyeile olan yazışmalarını biraz daha ayrıntılı anlatırmısın şuan ne durumdasın benimle paylaşısan memnun olurum allah yardımcın olsun
Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun. Mahkeme masrafları yaklaşık 70 tl tuttu. Valla ben avukat tutmadım avukat tutmak şart mı? Kazanılma oranı hakkında bilgim yok hayırlısı olsun inşallah yüzümüz güler
gülizar kardeşim dileklerine aynen katılıyorum allah hepimizin yardımcısı olsun ben nasip olursa pazartesi baroya gidip evrakları teslim edeceğim inşallah bu düğüm çözülür 2006 öncesi sen özürlüsün diyenler şimdi hayır sen sağlamsın diyor bu bukadar kolay olmamalı bir gelişme olursa yazarım
erkan kardeşim alakana çok teşekkür ederim takip ediyorum bende bir gelişme olursa yazarım allah kolaylık versin
Bu konuda belirleyici olan sakatlık oranı cetveli'dir. O cetvele göre %40 ve üzeri rapor verilmesi gerek ama hastane vermemişse; ya da hastane vermiş ama maliye bu oranı düşürmüşse, itiraz edip hakkınızı alabilirsiniz. Ama yok, sakatlık oranı cetveli zaten durumunuz için %40'ın altında bir işgücü kaybı oranı öngörüyorsa, maalesef itirazınızın sonuç vermesi mümkün değil. Davalarda da mahkemeler güncel rapor istiyor ve ona göre karar veriyor...