Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye'de raporu yükselen var mı?

ahci

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar maliye de raporu yükselen varmı?

maliyeden rapor bazılarının yukselir bazılarının düşer. bazılarınında aynısı gelir

Benim göz, ortopedi, nöroloji baltalarla 38 de kaldı ve fakat fizik ve dahiliye tetkiklerim var fakat raporda oran yok.Yüksek sağlık kurulunda bu şekilde raporu yükselen var mi aramızda?

Bazıları derken neye göre bu baltazar formülü oranları düşürüyo, sınırda kalan çok benim gibi hiç insiyatif ve bulgular ise yaramiyomu 3 buçuk ay dır, bekliyorum sonucu gelmedi de merak sardı acikcasi.

ahci 2013 sonrası alınan raporlarda verilen oranı maliye kabul edip onaylıyor ama daha eski raporlarda problem çıkarabiliyorlar , Bu konuda itiraz ve başkaca hastanelerden rapor yenileme ile çözülebiliyor

Umarım bu kadar beklemeye deyer biseyler çıkar evi as te hayırlısı eğer coook büyük bir supriz olurda 40 a çıkarsa hazır emekliyim bu yüzden sonuç önemli benim için hayırlısı kısmet tekrar denicem.

Vergi indirimi almak için erken emeklilik için.Yaş pirim ve sfk lilik koşullarım tamam ve göz kusurum var miniklerin.

Tek göz görme 0.

Kurulda insiyatif diye bir şey söz konusu değil, özür oranı cetveli ne diyorsa o.
Maliye merkez sağlık kurulunda raporların yükseltilme ye da düşürülme sebepleri, raporların cetvele tam uygun olmamasıdır.
Raporunuzda oranlar özür oran cetveline tam uygun verilmişse değişiklik olmaz ve vergi indirimi de onaylanmaz. Ancak belirtilen tanı, tetkik ve tahlillere göre oranın eksik verildiği tesbit edilirse yükseltilir.

evet ufukalpin dediği gibi maliyede böyle fakat malüllükte sgknın taktirine kalıyor

sarasota
Aslında maluliyette de tamamen keyfi bir insiyatif yok.
Maluliyetin daha zor kabul edilmesinin sebebi, maluliyet şartlarının oran şartını yerine getirmekle tamam olmamasıdır. Malul sayılmak için ilave kriterler vardır.
Oranın haricinde hastalığın maluliyete esas hastalıklar listesinde bulunması, en az %60 oranın tek tek hastalıktan sağlanması, ilk sigorta tarihinde malul olmayı gerektirecek derecede rahatsızlık bulunmaması gibi...

evet ufuk ilk sigortalılık durumu doğru ancak %100 oran alıpta tek hastalıktan malül sayılmayan arkadaşlarımız çok aynı hastalıktan kimi hemen malül sayılırken kimi sayılmıyor oysa yargıda bu tek hastalık durumunu kabul etmiyor sanırım sonuçta uzunda sürse birçok hastalıktan 60 ve üzeri alanları malül sayabiliyor tabi gerekli durumları taşıdığı sürece Ufukalp

En az %60 oranını birden çok hastalıktan sağladığı halde malul sayılma, ancak diğer hastalıkların bir hastalığın komplikasyonu olarak ortaya çıkmış olma şartına bağlıdır.
Örneğin tip 1 diabete %40 oran verilir, diabet bir çok durumda böbrek yetmezliği, görme kayıpları, uzuvlarda ampütasyona kadar varan komplikasyonlara yol açar. Bu durumda hepsinin toplamı tek hastalık gibi kabul edilerek maluliyet onaylanır.

anlıyorum fakat %100 olanlara ne dersin onu anlıyamadım adam yerinden kalkamıyor kabul edilmiyor

İşte dedim ya mevzuat engel oluyor, adamda şeker, tansiyon kalp, ortopedi, psikiyatri hepsi birden bulunabiliyor ve toplam oranı %100 olduğu halde tek hastalıktan %60 a ulaşamayınca maluliyeti de kabul edilmeyebiliyor.

Onlarda o zaman vergi indiriminden faydalanıp emekli olsunlar,Bu statüden emekli olamazlarmi.

kiyasettin
Tabi birden çok hastalık içeren raporla vergi indiriminden erken emeklili,k mümkün.
Ancak malulen emekliliğin prim ve süre şartları daha cazip olduğundan bu şartları tamamladığı halde vergi indirimiyle erken emeklilik şartlarını sağlayamayanlar bunlar.

Arkadaşlar benim raporum 48 idi ankara ya gitti 68 olarak vergi indirimi aldım

akromegali 35 osas 35 göz 20 hipertansiyon 10 sürekli toplamda 68

Benim raporum %60 maliyeden de %62 olarak döndü, emeklilik şartları yerine geldiğinde sgk benden tekrar rapor ister mi? Raporum sürekli ve maliyeden de gelen yazıda süre belirtilmemiş.

4A statüsünden emekli olacaksanız ve ilk sigorta girişiniz 1 ekim 2008 tarihinden önceyse hayır tekrar rapor istenmez.
Aksi halde istenir.

26.05.2000 sigorta girişim, bu şartlara göre 17 yıl 3840 gün sigortalılık süresi ile 26.05.2017 tarihinde emekliliği hak etmiş mi oluyorum?

abdullahdemirci

2. derece vergi indirim hakkınız varsa evet:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt