Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliyeden düşürülen rapor için yapılan itiraza yeniden rapor isteniyor..?

ali kendir

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Tüm arkadaşlara günaydın. Ben bir arkadışma yardım etmek için çabalıyorum. Bir sorum olacak ilgili arkadaşlarımdan yardım bekliyoruz.

Sorum : Arkadaşımızın işkur aracılığı ile aldığı %40 raporu mevcut idi. Vergi indirimi için başvurduğunda maliye yeni rapor için hastaneye sevk etti ve hastane %45 rapor vererek maliyeye gönderdi. Maliyede raporu %25 olarak düşürdü ve vergi indirimini kabul etmedi.
Bizde emsal davaların sonuçlarını örnek göstererek raporun kabul edilmesi için itiraz ettik. şimdi bugün gelen yazıda aynen şöyle diyorlar ;
dilekçeniz üzerine, sakatlığınızı tam ve açık olarak belirten bir rapor almak amacıyla yeniden hastaneye sevk edilmeniz hususu bugünkü yazımızla mersin vergi dairesi başkanlığına bildirilmiştir.​
Yani yeniden hastaneye sevk ettiler.
şimdi biz hastaneye gidelim mi yoksa almış olduğumuz maliyedeki raporun kabul edilmesinde ısrar mı edelim. Yoksa dava mı açalım.

Tüm yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederiz.

slm benimde %44 raporum %30 düşürdüler bende itiraz dilekçesi gönderdim il saglık müdürlügüne bugun cvp bekliyorum

Olması gereken, yeni rapor talep edilmeden önce, beyan ettiğiniz raporda eksik bulunan her ne ise, onun tamamlanması için hastaneye sevk edilmenizdir.
Önce bunun için diretin. Baktınız ki adamlar inat ve siz sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor almak konusunda sorun yaşamayacaksınız, gidip yeni bir rapor alın...

Sn bülent bey cevap rica ederim..

Bülent bey dediğiz gibi yaptık. şimdi yeniden hastaneye rapor için gidecek arkadaşım. Eğer bu raporda ankaradan düşürülerek red gelirse bu kez dava mı açmamız gerekiyor acaba. Cevap yazarsanız sevinirim...

Maliyeden 2. Kez rapor isteniyor. Direk dava açsam olurmu???özellikle bülent bey dikk

Arkadaşlar bir arkadaşım için uğraşıyorum. Allah rızası için yardımlarınızı esirgemeyin.
Vergi indirimi için maliyeye başvurduk. Maliye %42 olan raporumuzu %20 ye düşürdü. İtiraz ettik yeniden rapor istedi. Hastanede tanıdık ortopedi uzmanı dr. Yasa değişti rapor oranın düşük çıkar hastaneden dedi. şimdi iki sorum olacak.
1- ben daha önce 2 defa %42 rapor almışım sonuncusu geçen yıldı. şimdi hastane bana eski yasaya göre rapor vermek zorunda değilmi. Eğer öyleyse yasal bir yazı varsa bildirirseniz sevinirim.
2- maliye yeni rapor istiyor ama ben hastaneye gitmeden, eski raporum geçerlidir diyerek direk dava açamazmıyım??

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

2006 yılından sonra alınan tüm raporlar sakatlık oranı cetveli'ne dayanır. Geçen yıl alınan rapor da bundan sonra alınacak raporlar da bu cetvele göre verildi/verilecek.
Geçen sene hastanenin verdiği %45 rapor bu cetvele uygunsa ve/fakat maliye bu oranı cetvele aykırı olarak düşürmüşse, itirazınıza rağmen bu kararında diretmişse, evet, konu dava sürecine taşınabilir. Ama dediğim gibi, cetvele göre %40 ve üzeri rapor alınabileceğinden, yani geçen sene hastanenin verdiği raporun sahihliğinden eminseniz bu yola girin. Aksi halde kazanmanız mümkün değil.
Maliye sağlık kurulunun cetvele uyması gerektiğini de söyleyen Danıştay kararı: http://www.engelliler.biz/forum/huk...kinda-yasal-duzenlemeler-hukuk.html#post47164

Üst Alt