Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliyeden raporumu aldım. Emeklilik için ne yapmalıyım?

bıckın06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Maliyeden raporumu aldım şirkete %55 olarak kabul edilen raporumu bildirdim onlarda sgk dan emekli olabilir yazısı istediler bu aşadan sonra yapmam gerekenler hakkında bilgi veren olursa memnun olurum şimdiden yardımlarınız için tşk

bıckın06

SGK'dan emekli olabilir yazısını alıp işyerine verdiğinde kıdem tazminatını öderler ve işten çıkışını verirler. Sonra maliye'den elde edilmiş sakatlık indirimine istinaden sigorta müdürlüğüne gidip emeklilik başvurusu yapabilirsin. Sigortalılık süresi ve prim gün şartını da tamamlamışsan, emekli maaşın 2 ay içerisinde bağlanır.

Levent bey prim gun satiniz ve seneniz fazlasiyla yetiyor bile simdi sizin yapmaniz gereken emeklilik yazisini yazip basvurmaniz simdiden hayirli olsun

oturanboga masterzek
Arkadaşlar hakkınızı helal edin bu gün sgk dan emeklilik kağıdımı aldım bu aşamadan sonra yapmam gerekenler.

bıckın06

Öncelikle hayırlı olsun.Varsa hakkım helal olsun tabii.:)

Yukarıdaki yazışmalardan anladığım kadarıyla SGK'dan emekli olabilir yazısını yeni elde ettiniz? Bayağı süre geçmiş.O kadar sürmemesi gerekirdi aslında?

Bu aşama sonrası evrağı şirketinize verip kıdem tazminatınızı ödeyerek çıkışınızı vermelerini sağlayın, ardından aysonu gelmeden hemen SGK'ya emeklilik başvurusunda bulunun ve emeklilik süreciniz başlasın.

Aysonundan önce başvurunuzu yapabilirseniz maaşınız ( ne zaman işlem sonuçlanır ve maaş bağlanırsa bağlansın ) 01.02.2017'den itibaren işlemeye başlar.Ay geçirirseniz ve şubat ayında başvurursanız bu seferde 01.03.2017'den itibaren işlemeye başlar.

Bu arada şartlarınız, işyerinizle ilişkileriniz ne durumda bilmiyorum ancak emeklilik sonrası çalışma imkanlarınızı araştırın. Emekli maaşı işlerken çalışmaya devam etme imkanı bulursanız çok avantajlı olursunuz.

Allah tan bir degişiklik olmazsa pazartesi çıkışıı alıp sgk ya başvuracam inşaallah herkese hayırlı ile nasip olur
OturanBoğa masterzek
Arkadaşlar hakkınızı helal edin bu gün sgk dan emeklilik kağıdımı aldım bu aşamadan sonra yapmam gerekenler.

bıckın06
O kagitla işyerinden çıkışını yapacaklar (tazminat hakkında vererek)çıkışın ardından emeklilik için vergi indirimi belgenle sgk ya başvurup tahsis talep belgesi dolduracaksin inşallah 20 25 güne de maaş bağlanır hayırlı olsun

herkese selam bu gün itibari ile tekrardan aynı iş yerinde çalışmaya başladım

bıckın06
hayırlı olsun ama geri girişini sgdp li olarak yapsın muhasebe özellikle sorgula yoksa maaşın kesilir ve tekrar uğraşırsın aman kardeşim

Üst Alt