Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye'nin verdigi %61 raporla sgk'dan emeklilik..?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşın biri ile tanıştım, kalp ameliyatı sonrası şeker hastalıgınıda ekletip maliyeye başvurmuş, maliye hastaneye sevketmiş, doktor sormuş ne için alıyosun bunu diye iş için demiş, doktorda %61 vermiş raporu. Raporu elden almış birini maliyeye vermiş, digerinide sgk ya götürüp ameliyat epikrizleriyle bir emeklilik dilekçesini vermiş, toplam 4500 primi vardı. Dosyası ankaraya gönderildi ve emekli oldu 5 sene önce. Anlamadıgım vergi indirimi ile alınan %61 raporla nasıl emekli olabildi? Sgk ya gittim sordum, memur biz maliyenin raporlarına karışmıyoruz dedi. Ama adam emekli oldu sizden dedim, bu adam sgk lıydı.

5 sene önce demişsin, oran cetveli 16 Aralık 2010'da değişti ya, bundan önceyse eğer o cetvele göre bakmak lazım şuan arasındaki düşüşlere-değişmelere.
Eğer bu tarihten sonra almışsa kalp için EF değeri, şeker içinde komplikasyon ve açlık kan şekeri gibi şeyler oranlarda farklılık yapabilir, yani senin değerlerinle onunkiler bir olmayabilir eğer bunun kıyaslamasını yapıyorsan.
Bunun dışında 2. derece vergi indirimi ile şartlarını doldurmuştur olmuştur sigorta başlangıcı, borçlanmaları, primine göre..

Üst Alt