Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye'ye hangi raporumu vermeliyim?

zeydtalha

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Hayırlı günler. Ben maliyeye vergi indirimi için raporumu göndereceğim ama siz değerli dostarin bilgilerinden yararlanmak istedim acaba nasıl iyi olur.

Ben Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve araştırma Hastanesinden rapor almak için başvurdum. Raporda hastalıklar bulgular yazılmış ama herhangi bir oran belirtilmeden direk tam teşekküllü bir hastaneye sevk etmişler. Bende sağlık müdürlüğüne başvurdum.

Sağlık Müdürlüğü beni hakem hastane olan Gaziantep Dr. Ersin ARSLAN EĞİTİM ARAŞTIRMA Hastanesine sevk etti. Gittim heyet girdim çıktım sonuç sağlık müdürlüğüne geldi. Sevk ettikleri raporu bel fıtığı amaliyati rahatsızlığı hariç diğerleri aynı yazılmış ve yüzde 46 Sürekli rapor verildi.

Benim sorum maliyeye basvurdugumda acaba iki raporumu da teslim edeyim mi adiyaman dan aldigim sevkli raporu ve antepten aldigim sürekli raporumu. Sonuçta en azından hakem hastaneye tekrar sevk etmezler olduğu gibi onaylanir diye düşünüyorum.

Siz değerli abilerimin görüşleri nedir ne yapmam gerek. İki raporu maliyeye gönderirsem bir sıkıntı olur mu ve Maliye iki raporu da kabul eder mi. Hem aldığım rapor hem sevkli raporum.

Yardımlarınızı Bekliyorum

raporun konusu nedir ne amaçla alıyorsunuz ? bu raporu erkenemeklilik için mi?

zeydtalha Hakem hastanenin vermiş olduğu raporla müracaat edin.Çünki geçerli olan rapor,yazdıklarınıza göre hakem hastanenin verdiği rapor.İş yerinden alacağınız çalıştığınıza dair belge ile Maliyeye müracaat edip,işleminizi başlatabilirsiniz.Hakem hastanenin verdiği raporu Maliye onaylayarak vergi indirimi kararı verecektir.

Başgedikli abicigim zaten hakem hastaneden aldigim rapor ile başvuracam. Zaten ilk aldigim raporda oran yok hastalıklar yazıyor ve sevk yazıyor. Benim demek istediğim hem adiyamanin verdiği raporu sevk yazmışlar sonuçta hemde g.antepde aldığım sürekli raporu bir mi gondersem. Em azından maliye hastane zaten hakem hastaneye sevk etmiş ve raporu ordan almış gibi bir tespit yapar gibime geliyor. Bilmiyorum siz nasıl dusunuyorsunuz

Geçerli olan sevk edildiğiniz hastanenin verdiği yüzdesi belirlenmiş olan hakem hastanesi raporudur.Diğerini eklemeye gerek yok.

Sizin zaten geçerli bir raporunuz var ve o da Antep'ten aldığınız %46 oranında rapor, diğerine gerek yok.
Maliye, zaten bunu hakem hastaneye sevk etmişler aynen onaylayım diye birşey düşünmez.
Maliye merkez sağlık kurulunun tereddüte düştüğü bir konu olursa raporu nereden almış olursanız olun, tereddüte düştüğü konuda ilave tetkikler ister.

Anladım dediğiniz gibi sadece geçerli raporumu yollayayım ben çok teşekkürler Ufukalp abicigim

Üst Alt