Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malül emekli başvurusunda sgk askerlik raporu olanları tekrar hastaneye sevkeder mi?

osman41

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben 2009 yılında barışta ve seferde askerliğe elverişli değil raporu aldım kronik psikotik bozukluk tanısıyla. sigorta başlangıç tarihi 29.12.2006 1951 prim günüm var başvuru yapsam sgk beni hastaneye sevk edermi yoksa askerlik raporu bulguları üzerinden mi karar verir? eğer böyle yaparsa yüzde kaç gibi oran verir acaba askerlik raporumda şunlar yazıyor

ruhsal muayene: ayakta, yaşında görünümde, çevreye ilgisi azalmış, giyiniş ve tuvaletine özeni vasat, mizacı durgun şüpheci, sosyabilitesi sınırlı, konuşma soru-cevap tarzında, ses tonu normal, mimik ve jestleri monoton, hareketleri sakin, uyku azalmış, iştah normal, yönelim tam, algı tabii, bilinç açık, fikir akış hız ve ritmi yavaşlamış amaca geç varıyor, fikir içeriği referans fikirler paranoid hezeyanlar tarzında bozulmuş, dikkat normal, bellek normal, yargılama ve iç görü bozuk, duygulanım durgunluk tarzında azalmış, davranışları gözleme göre: psikomotor aktivitesi retarde - sosyal ilişkilerinde kısıtlı, öyküsüne göre 15 yaşlarında durgunluk, sosyal içe çekilme, insanlarda korku, sesler duyma gibi şikayetler nedeniyle ailesi tarafından doktora götürüldüğünü ifade eden hastanın bu döneme kadar tedavi gördüğü ve hastalığının kronik nitelik kazandığı anlaşılmaktadır. tıbbi belgelerinde kocaeli üniversitesi a.b.d başkanlığının 13.11.2008 tarih ve 10200 sayılı raporunda paranoid şizofreni tanısıyla tedavi edildiği belirtilmektedir. hastanın sağlık kuruluna çıkarılması uygundur

evet derince askeri hastanesi verdi
D15 F-1 Barışta ve Seferde askerliğe elverişli değil yazıyor

Askeri hastahane raporu hic bir yerde gecerli degildir sizin siz sgk gideceksiniz malul olarak emekli olacaginizi belirtin onlar sizi sgk hastahanesine sevk edecek %60 rapor alabilirseniz emekli olursunuz giderken askeriyeden aldiginiz raporunuzuda yaninizda bulundurun psikiyatri dr na gosteririseniz

Evet devlet hastahanesi

Ama once sgk mudurlugune gidip malulen emeklilik icin sevk alin

Sayın osman41
Şuan bu hastalıktan dolayı tedavi görüyormusunuz??
veya ne kadar tedavi gördünüz??
Herhangibir hastanede veya devlet hastanesinde
bu hastalık yüzünden yatışınız oldumu??
Veya herhangibir RUH ve SİNİR HASTANESİNDE yatışınız oldumu hiç??

Askerde alınan raporlar tek başına bir yarar sağlamazlar doğrusu.

DEVLET HASTANESİNDEN BU HASTALIKTAN DOLAYI
HİÇ ENGELLİ RAPORU ALDINIZMI??
ENGELLİ RAPORU ALDI İSENİZ % KAÇ ALDINIZ..??

Bu sorulara cevabınız EVET ise
bağlı bulunduğunuz SGK müdürlüğünden
hastaneye sevk alarak malülen emeklilik işlemlerini
başlatabilirsiniz.

Son düzenleme:
evet 10 senedir ilaç kullanıyorum geçen yıl engelli raporu aldım ama kullandığım ilaçların dozu gittikçe azaltıldığı için düşük yüzde verdiler. np istanbulda yatarak tedavi gördüm e.k.t yapıldı. numune hastanesi yüzde 45 verdi, heralde sgk nın göndereceği devlet hastaneside bu rapora bakar yüzde 60 vermez diye düşünüyorum

Raporu geçen yıl almış isen vede % 45 iken
aynı hastahanenin daha yüksek oran % 80
vermesi beklenemez.
Doktorlar yakın zamanda alınmış engelli raporlarına bakarlar.

Raporu yatmış oldugun hastaneden mi aldın.

Bundan başka hastalığın yok sanırım.

Raporu adana numune hastanesinden aldım oradaki doktor karar veremedi ruhsağlığına sevketti ayaktan sağlık kuruluna çıkarıldım yatış yapmadım yüzde 45 verdiler sonra numuneye gittim orada yüzde 45 verdi. bundan başka hastalığım yok

Aldığın engelli raporlarında hastalığın adı
tam olarak ne geçiyor.

raporda atipik psikoz yazıyor. her gittiğim hastane farklı bir tanı koydu kocaeli üniversitesi paranoid şizofren dedi np istanbul şizoafektif bozukluk dedi kronik psikoz bta psikoz paranoid psikoz koymadıkları tanı kalmadı bende anlamadım yani

abi birde yüzde 45 rapor aldım ama sgk 60 verir mi? ne dersin
sonuçta devlet hastanesi sadece muayene sonuçlarını yazıyormuş rapor yüzdesini sgk yetkilileri veriyormuş

Geçmiş olsun kader arkadaşım bende benzer yollardan geçtim seninle aynı süreci yaşadık diyebilirim. .bana da Atipik psikoz teşhisi koydular. Şu anda Devlet memuruyum..

osman41

SGK NIN SEVK ETTİĞİ HASTAHANE tedaviyle çalışabilir İBARESİ
YAZARSA EĞER ORAN % 60 IN ALTINDA KALDIĞI İÇİN EMEKLİLİK TALEBİN
RED OLUR KABUL EDİLMEZ.

EGER SGK NIN SEVK ETTİĞİ HASTAHANE tedaviyle çalışamaz İBARESİ
YAZARSA ORAN % 60 IN ÜSTÜNDE OLDUĞU İÇİN SGK RAPORU KABUL EDER VE HASTAYI İKİNCİ BİR HASTANEYE SEVK YAPAR.

BÜYÜK İHTİMALLE SGK İLK HASTANENİN VERDİĞİ RAPORU YETERLİ GÖRMEZ.
BİR HASTANEYE DAHA SEVK YAPABİLİR.

Son düzenleme:
Üst Alt