Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malul emeklilik başvurum ne kadar zamanda neticelenir?

Usakli00

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba lar ben tolga uşak lıyim malul emeklilik için başvuru yaptım yaklaşık 3 hafta oldu cevap gelmedi hastanede onkoloji %80 verdi acaba cevap ne zaman gelir bilgileri onlan arkadaşlar cevap verirmisiniz
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Usakli00

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumdaysanız, rapor işlemleri tamamlandıktan sonra 45 gün içerisinde maaş belli olur ve 60. güne doğru maaşınızı alabilirsiniz.

Artık hastaneler oran vermiyor.

Hastane raporu hazırlayıp sgk'ya gönderiyor ve sgk kendi doktorlarına baktırıp öyle oran veriyor.

Yani, hastanenin verdiği oranın bir anlamı yok artık.

Ben mart ayından beri uğraşıyorum ve en ez birkaç ay daha sonuç yazısının gelmesini bekleyeceğim gibi. Malüliyeti kolay vermiyorlar. Adeta işkence ediyorlar bizlere.

Mart'ta Nisan 13'e kadar Bozyaka'dan rapor almak için 11 ayrı doktoro girdim.

Nisan 13'te sağlık kuruluna teslim ettim ve 2 ay sonraya Haziran 13'e Heyet görüşmesi için gün verdiler.

Haziran 13'ten sonra Eylül 12'de sgk'dan ARA KARAR cevabı geldi.

Kurban bayramından sonra da Ege üniversitesinden ara kararın nedeni olan raporu aldım. O da 15 gün falan sürdü. Ekim ilk haftasında onu da teslim ettim ve 1 ay sonra arayın evrakınızın akibetini öğrenin dediler.

10 gün sonra arayacağım.

Herhalde Ankara'ya sgk'ya gönderilmiştir.

Şimdi büyük ihtimal yine bir 2 ay asıl cevabın gelmesini bekleyeceğim.

Yani... malüliyet için nerdeyse ortalama 1 yıla yakın engellileri ızdırap-işkence yaşatıyorlar.

Aklı olan asla malüliyet için başvurmasın.

Ben çok pişmanım.

Keşke erken emeklilik için başvursaymışım.

Boşuna bu kadar git-gel yapıp, hasta halimizle işkence çekmezdim. Çünkü kabul edileceği de kesin değil. Durumuma bakılsa %100 olmam lazım ama sgk'nın ve devletin umrunda bile değiliz.

"Lanet olsun bu çarpık sisteme." diyorum başka da bir şey demiyorum.

Cok uzuldum kardesim gecmis olsunaynen oyle cok zorlasti artik
Bende beyin sApi gliomu vartedavi edilemiyor konusmami yurumemi hareketlerimi kisitladi neyse iste heyete girdik falan onkolojide docent vardi direk %80dedi hastanenin orani onemli degil biliyorum teshisim gliom olarak yazildi ve ben atak yasadim hareketler ciddi derecede kisitlandi basvurduk bakalim herkes olur dedi bakalim nolacak sgkdan gelecek haberi bekliyoruz

Hayirlisi olsun

Sayin Bulent abi

Gunaydinlar benim hastaligim beyin sapi gliomu ekim ayinda maluliyet icin USAK sgk ya basvurdum USAK DEVLET hastanesine sevk edildim hastanede onkoloji bolimunden %80rapor aldim digger drlar kac Verdi bilmiyorum neyse evrak I teslim ettik Izmire gonderdiler kasim sonu ara karar geldi beyin sapi gliomu teshisinin nerde ve be zaman konuldugunu ogre men istediler

Ankara gatada 2012de koyuldu evraklari teslim ettik daha sonrada ege universitesi norofisursi bolimunden ve onkoloji den yazi istediler onlari da aldim hepsini tamamladim aralik 1 de verdik sonu ne zaman gelir ve spence nasil bir sonuc gelir.
Simdiden Tesekkurler

Sgk'nın ne karar vereceği hiç belli olmuyor ki.

Çoğu kişinin oranlarını düşürüp, emekli etmiyorlar.

Mahkemeler ile uğraştırıyorlar.

1 yıl da oralarda süründürüyorlar.

Ellerinden gelse hiç kimseyi ne malulen ne de özürlü emeklisi etmeyecek bunlar.

Özürlülerin hayatları zaten zor, bir de bunlar ellerinden geleni artlarına koymuyorlar.

O yüzden... ne kararı geleceğini asla bilemiyoruz.

Malül emeklilik onaylandı

Arkadaşlar merhaba salı günü malül emekliliğim yüksek sağlık kurulu tarafından onaylandı ilk sigorta girişim 1998 ssk prim günü 1284 Bağkur 4 yıl 1 ay 2 gün aralık 1inden itibaren maaşım çalışıyormuş şu anda maaş başlatılmadı ilk sigorta girişim başka bir ilde olduğu için sigorta giriş evrakı gelince emeklilik başlıycak 2020de kontrol muayenesi varmış maaş ne kadar evrak gelince belli olacakmış rahatsızlığım beyin sapı gliomu oranı yüzde 80 sorusu olana yardımcı olurum

HAYIRLI CUMALAR

Usakli00...öncelikle geçmiş olsun ve emekliliğinde hayırlı olsun...bende 7 ay önce beyin sapı kanaması geçirdim(intracerebral hemeroji)allah tan çok hasarlı olmadı konuşmam yürümem falan normal..ancak yüzümün sağ tarafı burnum dilim falan hepsi uyuşuk hissis,sağ kolumda da yanma batmalar var şu an ve doktor 1-1.5 sene sürer dedi...ama allahıma çok şükürki fazla hasar bırakmadı bende ölümcül veya kalıcı...bende erken emeklilik için vergi indirimine müracat ettim cevabı bekliyorum...sence bu hastalığa yüzde 40 ve üzeri verirlermi şu anki durumuma??..teşekkürler.

Çok geçmiş olsun kardeşim daha geçtiğimiz hafta atak geçirdim gerçekten çok zor bir hastalık benim tümörün tedavisi yok onkolojide doçent vardı malüllük için grdm mr larıma bakmış zaten 30saniye odada durmadım gliom yüzde 80 dedi yazdı çıktık bence sanada verirler yalnız şuda var o kadar cahil dr lar varki benim hastalığımı bana soruyo dr anlarsa mutlaka alırsın
TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN

Usakli00...teşekkürler iyi temennilerine sanada çok geçmiş olsun ve emekliliğinde hayırlı olsun:)

2 sene aradan ve arada bir de ARA KARAR verilip, yine muayene olduktan sonra Sgk önceki hastanelerdeki işlemlerim için ekipriz raporunu istedi. Geçen hafta teslim ettim ve emeklilik kararım ya RED ya da KABUL olarak 1-2 ay içinde gelecek artık.

2 sene sonra ancak bu noktaya ulaşabildik.

Aldığım rapor nerede ise "ZAMAN AŞIMINA" uğrayıp, iptal olacakmış. Kılpayı tekrar muayeneler olmaktan kurtuldum.

(Sağlık durumuma göre en azından kalp yetmezliği için %100 oran ile emekli edilmem gerekiyor ama kurum lanet olası SGK olunca temkinli olmakta fayda var).

Merhaba

Uşak lıyım malûl emekliyim bildiğim kadarıyla yardımcı olurum

Üst Alt