Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malül emeklilikten erken emeklilige geçebilir miyim?

onlwolf

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
mrb. arkadaşlar ben suan malül emekliyim sgk başlangıcım 01/01/1999 oldugu için 01/01/2014 tarihi itarıyle 15yılımı tamamladım raporum ise 2010 mayıs da80....temmuzda ise81 agır özürlü ömürboyu raporlarımla malül emekli olmuştum ...01/02/2011 tarihinde 1800gün piririm +9ay askerlik borclanması = 2070 günle emekli olmuştum önümüzdeki 1subatta 3yıl emekliligim olacak +9aylık kalan askerlik borclanmasınıda yaparak .. toplamda 9yıl 6ay oluyor hesabımda busartlarda .. 6aydaha bekleyerek veya emklilikten cıkıp herhangi bir iste calısıyor görünerek ,,, erken emeklilige başvura bilirmiyim YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

olacağını sanmıyorum emekli olmuşsun artık.. maaş ne alıyorsun malülen olduğun için

neden malülden erkene gecmek istiyorum 1/ aldıgım maaş 450tl 2/ ikametgahım nedeni ile buranın gelirleri tarım ve hayvancılık. onlarıda yapa bilmek için resmi kayda gecmem gerekiyor gectigim anda MALÜLlügüm bitiyor ...eşimin üzerinden yapsam anında tarım bagkuruna alıyolar ve her ay 250tl. pirim ödemesi yapmamgerekiyor 3/ sürekli malüllügün ve salık rapor yenilemesi ANKARA salık kurul kararı vs. bürokrasinin eziyeti+... EGERKİ OLABİLİRSEM MALÜLLÜKTEN erken emeklilige gecmek istiyorum ,,,,,,,,, deneyimli arkadaşlar ,,, yardımcı olurmusunuz

malül emeklilikten erken emeklilige gecen arkadaşlar ,,, veya malül emekliligini kaybetmiş arkadaşlar varmı

malülen emekli iseniz normal emekliye nasıl geçebilirsiniz ki olmaz. malulen olmuşsunuz.bunun geri dönüşümü olmaz ki bence

malül emeklilik kesin daimi digil tekrar kontrolleri var ayrıca ekgelir elde edemiyosun TAMAMEN elini kolunu balıyo DENEYİMLİ ARKADAŞLAR ..............

1 emekli aylığını kestirip yeniden çalıçacaksın 2 kaçak çalışacaksın başka seçenek yok erken emekliliğe geçiş yok malül çalışamaz raporu almadan önce sadece englli raporu alıp vergi indirimi alıp prim ve yılını doldurmuş olsaydın erken emekli ola bilirdin ve hem yüksek emekli aylığı alırdın hemde tekrar çalışa bilirdin anlata bildimmi onlwolf

yani 3yıllık emeklilik sürem önceki2070 sigota pirim süremin üzerine katılmıyor öylemi... birazdaha acarsanız sevinirim tşk.

Teorik olarak evet, malulen emekliliği iptal ettirip ssk'LI çalışan olarak sigortalı olabilir ve aşağıdaki tabloya göre şartlar tamamlandığında da erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsin

Emeklilik süresi prim günü olarak kabul edilmez.

Erken Yaşlılık emekliliği için raporunuza karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı da elde etmiş olmanız şart: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2008_oncesi.PNG

ssk başlangıcım 01/01/1999
raaporlarım ise 2010 dakiler 80 ve 81 idi .
sigorta başlangıcından sonra 15 yılı tamamlamısım
pirim günüm ise 2070 ile emekli olmuştum + 9ay askerlik borç. --- 3600günden kalan 1260gün...
yani 1260gündaha ssk lı calışmam gerkiyor

YANLIŞIM VARSA LÜTFEN DÜZELTİN

bişiydaha sora bilirmiyim ... bu 3yıllık emeklilik süremin ssk pirimlerini borçlanıp ödeme olasılıgıM var mı ........ bunu da muhtarların istege baglı ssk pirimini borçlana bilme ödemeyapma sını kabul ediyolarmış BANA DA OLABİLİR Mİ

tşkler

arkadaşım oturan boğa arkadaşımın tablosuna bakarak kalan günlerini hesaplıya bilirsin erken emekli ola bilmen için 1 dereceden vergi indirimi alman lazım emekli olduğun günleri ödeyerek prim kazanma şansın yok askerlik borçlanması dışında çalışmadan prim ekleme şansın yok yani çalışmadan prim elde etme yok 1260 gün daha çalışıp 1 .dereceden vergi indirimi almadıktan sonra erken emekliliği unut başka çaren yok anlata bildimmi

malül emekliligini kapatarak veya kontrolünden kaybeden arkadaşlar 1- emeklilik süreniz sigorta pirim gününe eklendimi ,,,2-veya emeklilik sürenizin sgk borçlanması yapılarak pirim gün üzerine sayılabilirmi

Üst Alt