Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malul sayılmadım ve malulen emeklilik başvurum reddedildi..?

asisyan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba,

bende başvuru yaptım. kalça protezim var. doğuştan kalça çıkıklığım vardı ancak 2 sene öncesine kadar hiç bir problemim yoktu. sonrasında ameliyatlar olmak zorunda kaldım ve en son protez takıldı. protezden %48, konuşmadan %20, nörolojiden %5, kulaktan %5 aldım. 17 yıl çalışmam 5400 prim günüm var. sgk den bugün gelen cevap 5510 kanun 25. maddesine göre malul sayılmazsınız şeklinde. itiraz edebilir miyim? yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler,

Yok yok boşa itiraz etmeyin, sgk malulen emeklilik için birden fazla hastalığı toplayıp oran vermiyor en büyük rahatsızlığı değerlendiriyor sadece.
17 yıllık sigortam var sözünüzden 1998 girişli olduğunuzu var sayıyor ve ona göre cevap veriyorum.
Malulen emekliliği bir kenara bırakın.
Verdiğiniz rakamların karşılığında oranınız %62 çıkıyor. Bu oran ile 2.derecede vergi indirimi hakkı elde ederseniz 17 yıl 3840 gün şartlarıyla erken emekli olabilirsiniz.

cevap için teşekkür ederim. 2. derece vergi indirimi hakkı elde edebilmek için ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

teşekkürler

İşyerinizden alacağınız çalıştığınıza dair belge ve raporunuzla beraber vergi dairesine başvuru yapın.

öncelikle çalışıyor görünmelisiniz işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine elinizdeki rapor ile gidiniz durumunuzu anlatınız gerisi gelir bu şartlarda hemen emekli olursunuz malüliyete gerek yok

şu anda çalışmıyorum işe girdiğimde vergi dairesine girsem aynı dosya ile tekrar müracaat edebilir miyim? yoksa yeniden hastaneye gitmem gerekir mi? yardımlarınız için teşekkür ederim.

asisyan

Raporunuz yeni ise tekrar hastaneye gitmenize gerek yok.
İşe girince,çalıştığınıza dair alacağınız belge ve raporunuzla beraber vergi dairesine başvurabilirsiniz.

Üst Alt