Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen aylığımızı kestiler!?

baktas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıda anlatacağım durum ile ilgili bilgilerinize ihtiyacım var.
Babama 2014 yılında akciğer kanseri teşhisi konmuştu ve ameliyat sonrası sol akciğeri tamamen alındı.Kemoterapi ve onkoloji sürecimiz devam etmekte iken Malulen emeklilik için başvurduk ve malulen emekli oldu(Nisan 2014 ).
2015 ocak ayında tekrar muayeneye çağırdılar, muayene tekrarına gittiğimizde onkoloji süreci devam etmiyor (onkoloji sürecinde sağ böbrekte de sıkıntılar çıktığı ve ameliyat olacağı için onkoloji süreci durmuştu) gerekçesi ile aylığını kestiler.
Babamda başka hastalıklar da var olduğu için itiraz etmeden önce başka bir hastaneden sağlık kurulundan rapor almaya çalışıyorum. Sağlık kurulu için hastalık olan polikliniklerden gerekli hastalık % yüzdelerini aldık, Şuan sağlık kurulun randevu verdiği günü bekliyoruz.
Göğüs hastalıkları (Astım&koah): % vermedi (kurula bıraktı)
Göğüs cerrahi (sol akciğer tamamen yok): % vermedi (kurula bıraktı)
Onkoloji : %20
Kulab burun boğaz (kulak tam duymuyor):%42
Dahiliye : %32
Üroloji (böbrekten ameliyat günü beklemesine rağmen):%10 verdiler.

Sağlık kurulunun randevu gününü bekliyoruz.

Bu durumda ne yapsam en doğru olur (raporun sonucu bekleyip ki ihtimalle %60 ın üzerindedir. itiraz mı etsem (nereye nasıl)) yoksa sonuçtan sonra mahkemeye falan mı başvurduktan sonra itiraz etsem (hangi mahkeme)
Belki de yanlış yapıyorumdur, bilmediğimden aklıma böyle çözümler geldi.

Acil yardım ve bilgilerinizi rica ederim.

Arkadaşlar,

Bugün raporun sonucunu aldım,

Göğüs hastalıkları (Astım&koah): % vermedi (kurula bıraktı)
Göğüs cerrahi (sol akciğer tamamen yok): % vermedi (kurula bıraktı)

Sonuç %72 ile sürekli engellilik raporu verdiler. Akciğerin birinin olmamasını ve astım koah ı hiç hesaba katmamışlar biler. Balhazart ile hesapladım, sadece yüzde veren bölümleri hesaplamışlar.

Rapora itiraz etmek istiyorum, nereye ve nasıl itiraz edebilirim.
Malulen emeklilik için neler yapmam gerekir.

Sayın baktas, (sol akciğer tamamen yok): % vermedi, derken, bir yanlışlık olmasın olurmu öyle şey

GÖĞÜS HASTALIKLARI VE CERRAHİSİGÖĞÜS HASTALIKLARI VE CERRAHİSİ
Özür durumuna göreçalışma gücü kaybıoranı %
------------------
A- Solunum fonksiyonlarına göre:
a- Az etkilenme varsa %20
b- Orta derecede etkilenme varsa %40
c- Ağır derecede etkilenme varsa %80

B- Doku kaybına göre
a- 1 akciğerin tamamen kaybı %50
b- 1 lobun çıkarılması %20
c- Birden fazla lob alınmış ise solunum fonksiyonlarındaki azalmaya
göre değerlendirilir.
baktas Kardeş bu işler benim ilgi alanım girer. 25 senedir göğüs hastalığıyla boğuşuyorum adeta bu işte bir yanlışlık var !!!

Emeklilik iptal edildiğinde sigorta müdürlüğüne gidip bu duruma itiraz ettiniz mi? Bu itiraz da reddedilirse, o zaman red kararına karşı dava açabilirsiniz.
Mahkeme aşamasında elinizdeki rapor vs. ne varsa dosyaya koyarsınız. Ama büyük olasılıkla hakim de kendisi hastaneye sevk eder. Süreç 2-3 yıl sürer mutlaka.

Üstadım ( OturanBoğa )

İtirazımızı yaptık, bekliyoruz bakalım sonuç ne yönde çıkar. Birden fazla hastalık olduğu için verirler vermezler bilemiyorum. Red gelirse üzülerek (insana verilen değere) mahkemeye taşıyacağız olayı.

Size sormak istediğim birşey olacak.

Hastaneden almış olduğum özürlülük raporunun yüzdesini hesaplarken.

Göğüs hastalıkları (Astım&koah): % vermedi (kurula bırakmıştı)
Göğüs cerrahi (sol akciğer tamamen yok): % vermedi (kurula bırakmıştı)

Sonuç %72 ile sürekli engellilik raporu verdiler. Akciğerin birinin olmamasını ve astım koah ı hiç hesaba katmamışlar biler. Balhazart ile hesapladım, sadece yüzde veren bölümleri hesaplamışlar.

Göğüs hastalıkları ve Göğüs cerrahinin vermediği ve hesaplamaya dahil edilmeyen yüzdeler için ne yapabilirim. Raporu aldığım hastaneye gidip "bakın bunları hesaplamaya dahil etmemişsiniz" mi diyeyim. Yoksa başka bir merciye itiraz etmeliyim bilemiyorum.

Malulen emeklilik olmasa dahi bu yüzdelerle ne gibi haklarımız olacaktır.

Bilgileriniz bize yol gösterecektir.
Şimdiden teşekkürler.

Doğum tarihi?
İlk sigortalı olunan tarih?
Toplam ödenmiş prim gün sayısı? Primler hangi tarihte hangi statüde ödendi?

Emeklilik açısından bu bilgiler sonucu ancak değerlendirme yapılabilir.

Üst Alt