Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli biri babasından kalan emekli aylığını da (yetim olarak) alabilir mi?

santralci25

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben malulen emekliyi m babam emekli sandığından emekli ben yetim maasi alirmiyim alir isem malulen emekli maaşım kesilir mi saygilarimla

Yetim aylığı hakkın için bulunduğun ilçe de kaymakamlık binasında sosyal işler ve yardımlaşma bölümüne giderek muhtaçlık ve gelir testi yaptırman gerekir . Dosya verilir muhtarlık , tapu , hastane , tarım müdürlüğü ve vergi dairesine gelirin ve taşınmaz mal durumunu gösteren belgeler alman istenir . Emeklilik maaşın muhtaçlık sınırında ise yetim maaşı bağlanır.

Dün Sgk gittim rapor 77 verdim başka evrak istenediler

lkardeş malul maas ile yetim maaşını birlikte alabilirmiyim maas 1400 tl üstüme kayıtlı mülk yok ev lira nasıl bir işlem yapacağım malul emekli maas kesilirmi

Kardes

Bu konuyu anlayamadım bana tam acikla

Malulen maas 1400 lira babam dan ne kadar alırım malulen maas kesilirmi

Malulen emekli biri hangi şartlarda babasından kalan maaşi alabilir . Biraz detay verebilirmisiniz

Arkadaş ben malulen emekliyi babam emekli sandığından emekli şu an annem maas alıyor ben babamdan yetim maasi alirmiyim

Bu kanıda bana yardımcı olursanız memnun olurum malul masum kesilir mi

Yetim maasi hk

Ben şu an malulen emekliyi Sgk dan babam emekli sandığından su an annem maas alıyor bende yeri maasi alabilirim rapor 77

Maaşım asgari ücretten fazla olduğu için yetim aylığı başvurusu reddedildi!?

Malulen emeklilik babam emekli sandığından emekli yetim maaşına Ekim ayında baş vururyaptım red edildi nedeni ise maaşım asgari ücretten fazlaymis bende kaymakamlıktan malul belgesi aldım başvuru tekrar yaptım şimdi ise SGK kaymakamlıktan yeni malul belgesi istemiş kaymakamlık tekrar malul belgesi göndermiş şimdi sonuç ne olur arkadasla

Babanıza ait yetim aylığı alabilmeniz için yüksekokul okuyorsanız 25, lise okuyorsanız 18 yaşını doldurmamış olmanız gerekiyor.

Kardeş bugün 170 ogrendim aylık bağlama servisindeymiş maaş baglanmis mi

santralci25 Evrağın Ankara da yetkili memura ulaşmış ve maaşın bağlanıp , bağlanmayacağı konusunda dosyanı inceleyecekler .

Ben de babamdan ölüm aylığı alıyordum.İşe başlayınca kesilmesi için SGK ya dilekçe verdim. Dilekçe cevabında ise aylıklarımı çekebileceğimi ancak kendi çalışmamdan ötürü emekli olunca derhal kuruma bildirip yetim aylığımın kesilmesini söylediler. Ancak babam SSK lıydı ben ise Emekli Sandığından idim. Yani soru soran kişinin tam tersiydi durum.

Yakutiye kaymakamlığından malul belgesi istemişler kaymakamlık malul olduğuna dair belge göndermiş durum nasıl olur

2017 başvuru yaptım gelir asgari ücretten fazla diye red ettiler bende kaymakamlıktan malul belgesi aldım onlarda istemişler maaş bağlanıp baglanmadigini nasıl ogrenicem

Slm

Arkadaşlar benim yetim maaşı şu an aylık bağlama servisi değmiş ne zaman sonuç alırım nereden kontrol ederim

@santralci25 e devlet sitesinde SOSYAL GÜVENLİK KURUMU yazan kısımda 4C aylık bağlama bölümü var . Orada babanızın maaşı ile ilgili hak sahiplerinin dosya işlemleri gözükmektedir . 4 C maaş tablosunu incelerseniz dosyanızın nerelerde olduğu yazar .

Üst Alt