Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli edilmeyen babam ödenmiş SGK primlerini geri alabilir mi?

Ouzhanhanouz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhabalar. Ben size durumumuzu anlatmak istiyorum.

Babam 1956 dogumlu. 1979 yilindan sigorta girisi var tek bacagi kesik malulen emekli olamadi.
Malulen emekli olur diye 1551 gun olan hizmet suresini askerlik borclanmasi ile 1821 gune cikardik. Bu durumda malulen emekli olamadi.
Sgk primleri belli durumlarda toplu olarak geri alinabiliyormus. Babam bu durumda primlerini geri alabilir mi? Yardimci olursaniz sevinirim

Hocam babam zaten mart ayinda 61 oliyor. Bu primlerin hesaplamasi ve alim safhasi nasil oluyor acaba? Yani toplu odeme tahmini olarak ne kadar olur?

Valla bilmiyorum su an ayni hastaneden alınmıs yuzde 85 agir engelli raporu var fakat malulen emeklilik reddedildi

Bu konuda uzman olan arkadaşlar daha iyi cevaplar ama benim bildiğime göre ve verdiğiniz verilere göre emekli olması lazım.

Bilgisi olan birileri var mi acaba 1821 günün odemesi tahmini olarak ne kadar olur yardimci olun lütfen

[FONT=Arial]Ödenen primlerin geri alınabilmesi için yazılı olarak başvurulması şarttır. 4/a (Eski adıyla SSK) kapsamındaki sigortalılar, prim iadesi için işten ayrıldıktan sonra; 4/b (Eski adıyla Bağ-kur) kapsamındaki sigortalılar ise işyerini kapattıktan sonra, örneği SGK’ca hazırlanan tahsis talep ve beyan taahhüt belgesi ile kuruma başvurması gerekmektedir.[/FONT]

http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=2953

asgari ücretten hesap edersek ,5 yıl süre 3500 tl.alır.gibi.

asgari brüt ücret 1,777 tl.
5 yıl =60 ay
1777x%20=355,40 tl.ayda.
60 ay için 60x355,40=21.324 tl.alır gibi.

3500 ü yanlış yazmışım 21,324 tl.tahminen alır.

Hocam tahmini olarak 20 binden asagi cikmaz sanirim alacagi ucret. Cok tesekkur ederim sagolun

Malülen emeklilikte sakatlılık oranına bakılmaz maluliyet cetveline bakılır malüllük te orana bakılmaz arıza kusur yada hastalığın maluliyet cetvelinde olup olmadığına bakılır . Tek bacağı kesik diyorsunuz bu maluliyet gerektiren bir durumdur fakat aldığınız engelli yada vergi indirimi raporu ile malüllük tespiti yapılmaz yapmanız gereken en yakın SGK ya varıp malüllük için tahsis talep formu doldurup SGK nın sizi hastaneye muhtemelen üniversite hastanesine sevk edip oradan tarafınıza rapor verilmesini sağlamalısınız bu raporda oran asla yazmaz kararı SGK bölge sağlık kurulu verir

Hocam sgk icin heyete soktuk zaten dediklerinizi aynen yaptik sonuç ret geldi. Bunun uzerine engelli raporu cikardik. Tek bacagi diz alti kesik diger ayaginda bas parmagi kesik. Sgk icin heyete soktugumuzda bu hasta emekli oldu cikarabilirsiniz dedi hastanedeki doktorlar fakat sgkdan gelen cevap ret oldu itiraz hakkini kullandik samsundan bir ust kurula ordan da ret cevabi geldi. Maddi durumumuz yok diye engelli ayligina baglandik 2022den. Iki kere girdik yani heyete biri engelli ayligi digeri malulen emeklilik için

Malülen emeklilik için hangi hastaneye sevk ettiler

Kardeş öncelikle SGK ya başvuru yap malüllük için onlar sizi hastaneye sevk edecek senin rapor almanla olmaz SGK sizi sevk etmesi lazım

Hocam sanirim anlatamiyorum. Once malulen emeklilik icin sgkya basvuru yaptik onlar da samsun egitim ve arastirma hastanesine sevk ettiler. Heyete girdik sonucunu yaklasik 6 ay bekledik ve reddettiler. Biz de bir ust kurula itiraz hakkini kullanip itiraz ettik fakat ordan da ret geldi. Maddi durumumuz iyi degil bari 2022 maasi olsun dedik sosyal yardimlasma ve dayanisma vakfina basvuru yaptik orasi da samsun egitim ve arastirma hastanesine gonderdi orda tekrar engelli ayligi icin heyete girdik. Engelli ayligi bir ay icinde baglandi. Malulen emeklilik icin tekrar sgkya gittim memur bana hastaliginin ilerledigine dair rapor getirmen gerekiyo ki tekrar hastaneye sevk vereyim dedi. Fakat hastalikta ilerleme yok ne kadar ilerleyecek daha adam ölsün mü bilmiyorum. Diyorum ya ayni hastaliklardan ayni doktorlar heyette rapor verdiler. Hatta raporlar biri sgkya onlardan gitti digeri de bizdeki engelli raporu iste. Buna itiraz da edemiyoruz idare mahkemesine basvur diyenler var vergi indirimi al engelli karti al tekrar basvuru yap diyenler var durum bu sekilde babamda belden asagi kan dolasimi sifir o yuzden zaten sol bacagini diz altindan kestiler sag ayaginin bas parmagini kestiler ve sag ayagi da mosmor su anda de oyle baslamisti. Ayrica solunum yetmezligi de var. Yani durum böyle biz de o yuzden zaten bir faydasi yok bir derdimize gider deyip primleri geri almaya karar verdik ama komik bir rakam verirler diye burdan bilen daha once alan birileri varsa onlardan bilgi istedim durumumuz oldukca zor.

Aynen oyle hocam resmen dalga geciyolar insanla ve bunun bi cozumu de yok primleri geri almaya caliscaz belki az ise yarar para verirler onun da bir robotu falan olsa iyiydi ama yok malesef

malülen emekli olabilmesi için bir iş yerinde iş kazası alıp çalışamaz raporu elde edindimi olur. veyahut doğuştan yada sonradan geçirdiği bir kaza ile yada hastalık ile doğan ciddi rahatsızlıktan elde edilen çalışamaz raporu gerekmektedir. sgk lı olan bir kişinin malülen emekli olması için çalışamaz raporu alıp üzerinede 1800 günlük prim gününü doldurması gerekir. sağlık raporuna bakarak malül emekli olunmaz.

Üst Alt