Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli kişi de işsizlik maaşı alabilir mi?

ghan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
slm malulen emeklilik kabul edildi iş hakkımı iptal etmemi istiyor sgk işkurdan işsizlik maaşı alabilirmiyim yoksa sadece emeklilik maaşımı alırım her ikisini alabilirmiyim hem emeklilik işsizlik maaşı bilgi vermisiniz

iki yıl boyunca malulen emekli oldum bu süre içinde benim primlerim ödenirmi yani malulük bozulunca primimde artış olucakmı

malülen emekli oldugunuz zaman işsizlik maaşı ödenmez öden medigi gibide pirimde yatırılmaz iş aktini fes etmeden maaş baglanmaz şayet konrol verdilerse otarihten 1 bir bucuk ay önce hastaneye sevk almanız gerek eger sakatlıgınızda bir gerileme yoksa malülen emekliliginiz devam eder kontrol vermedilerse bir problem cıkmaz ömürboyu maaşın yatar

sabrı demır hangı yasandan dılekce verıldıgıne bakmak lazım ecevıt donemındenmı yasar okuyanmı tayyıp donemındenmı dılekce verıldı enyuksek emeklı aylıgı ecevıt donemı olan 1080 tl yasar okuyan donemı suan 850 tl maas alanlar tayyıp donemıde bagkur sıstemındekı 650 tl olan emeklılık sıstemı ben prım cok yatırdım neden az baglandı demeyın emeklı olunacagı zaman kullanacagın yasa onemlı

Fulya 35 Temmuzun 1 Basvuru Yapacagiz Basvuru Yaptiktan Sonra Cevap Bekleyene Kadar İskurdan İssizlik Maasi Alabilirmiyim Yani Maas Baglanana Kadar Birde Yasayi Kendimiz Secebiliyormuyuz Yani 1978 Girisim Var Yoksa Simdiki Yasami Gecerli Burayi Anlayamadim ?

sabrı demır senın basvuru yaptıgın tarıh de emeklı olana kadar bekledıgın sure ıcnde ıssızlıkden yararlanamazsın ısten cıkmıs emeklılıge hak etmıssınız bu boslukda toplu maas alıcaksını nekadar sure gecmısse emeklı dılekcende ecevıt ve demırel yasasından faydalanmak ıstıyorum dıye belırt kuruma endusuk 1080 lıra alırsın

Fulya35 (Babam İcin Gecen Hafta Malulen Emeklilik Basvurusunda Bulunduk Bugun Babami Sevk Ettigi Hastaneye Gittik Heyete Girdi Babam Onceleri %90 Olan Raporlarinda Bu Seferki Verdikleri Raporda Hic Bir Yok Sadece Son Dönem Böbrek Yetmezligi Üstte Ve Alt Kısımdada Süreğen (Kronik ) İsaretli Agir Özürlü Kismi Hayir Denilmis Sürekli Kısmı İse Evet Denilmis Ama Yüzde Kac Oldugu Yazmiyor Bu Durumda Sgk Ya Nasil Bi Rapor Gönderirler Bilgi Verirmisiniz Arkadaslar Yani Nasil Sonuclanir... ( Bu Arada Rapordaki Diger Kısmında İse ( MALULEN EMEKLİLİK SON KARAR SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BÖLGE SAGLİK KURULUNCA VERİLECEKTİR. ) yAZİYOR... Bilgilendirirseniz Sevinirim...

sabrı demır sgk boyutunda babnızın vucudunun 3/2 nı kaybetmedıgını gosterıyor buda malulen emeklı olumacagına delalettır agır ozurlu evet olsaydı bakıma muhtac denılıp malulen emeklısı garantı olurdu agır ozurlu oldugunda calısamaz anlamına tasır normalede bu agır ozurlu raporu olupda memur olma hayalı kuranlarında hayalı husran olucak zaten devletımızın yetkılı erkanlarıda sart koymadılar bunun ıcın

Fulya35 Benim Babam Sonucda Haftada 3 Gün Diyalize Giriyorrr Bu Yeterli Degilmidirr 3 Gün İşe Gidemiyor Yani ?

soyledıgın verılere gore cvp verdım kardes haklısın ama raporu agır ozurlu gelmemıs raporun tekrar degerlendırmeye gırmesı lazım

Cok Saol Fulya35 Artik Beklemekten Baska Bi Care Yok Suan Bekleyecegiz Görecegiz Sonucu Hayirlisi Olur İnsaallah...

sabridemir babanız hiçbir problem çıkmadan rahatlıkla emekli olur sonuçta diyalize giriyor organ nakilli olsaydı zorluk çıkarıyorlardı bunun agır özürlülükle alakası yok 1800 gün +10 yıl sigortalılık süresi olmalı ve diyalize girmeden önce sigorta başlangıcı olması yeterli.

Vedaa Suan Hic Bir Sorun Yok Günleri Ve 1972 Ssk Girisi Varr 1800 Günde Tamam Heyete Girdi Asil raporu vermediler bize sgk ya gönderecekler bize verdikleri onceki raporlarda %90 yaziyoru bi rapor verdiler bugun bahsettigim gibi yaziyordu raporda icime su serptiniz valla

anormal bi durum yok rahat olun 2 ay içinde problem olmadan emekli olur

zaten muayene oldugunuz yer oran belirtmez ölçüp bicer rahatsızlıkları yazar degerlendirmeyi ankara yapar emekli olursa belki birkaçta kontrol verebilir rahatsız lık devam ettigi görülürse kontrol şerhide kalkar inşallah hayırlısıyla emekli olur

allakasi Bi Sorum Daha Olcak BABAM İsten Cıkarildi Cikarildigi İcin Malulen Emeklilik Basvurusunda Bulunduk Yani Babam Kendi İstegiyle Cikmadi İşten İşyeri Tarafindan Cıkarildi Bu Durumda Maasi Onaylanacakmi Onaylanmayacakmi Bişi Belli Degil Bu Süre Zarfinda İşsizlik Ödenegi Alabili,rmi Ben Basvuru Yapmistim Bildirgesi Olusmus Onaya Girmis Yaziyor Yani Bi Sıkıntı Olurmu Alirsa İssizlik Ödenegi ?

slm ben malulen emekli oldum iki yıl sonra kontrole tabi tutuldum iki yıl sonra kurum beni iyleşdin dedi emekligimi bozarsa 2426 günüm var 3600 günümü doldursam maluliyetim var yüzde 70 özürlülük raporumda var sürekli sgk beni 3600 günden emekli edermi 2426 güne ne maaş öder bilginiz varmı rica etsem

Çalışırken yanı ssk lıyken iş verenden ssklı çalıştığınıza dair belge alıp vergi indirim hakkı almanız gerekmektedir erken emekli olabılmek için...
ssk giriş tarihiniz ve çalışma yılınız alacağınız vergi indirim hakkı derecesine emeklilik hakkı alırsınız... ama vergi indirim hakkı almazisenız engelli olduğunuza dair raporla emeklilik olamassınız...VERGİ İNDİRİM HAKKI almalısınız...
maaş konusunda 700 ile1200 arasında alırsınız... oda ödenen pirimlerle alakalı... sürekli asgari ücretle pirim yatmiş ise 700 ile 800 arasında değişir... diye biliyorum...

ghan 15 yıllık ssk hızmetı ıle 3600 ze ulastıgında emeklı olursunuz fakat vergı ındırım belgesı gerekır erken yaslılık emeklılıgı ıcın

benim sigorta başlanma süresi 1995 girişim 2426 günüm var malulen emekli oldum iki yıl sonra kontrol şehri var iyileşme olursa şuan çalışmıyorum iki yıl sonunda malulen bozulursa vergi indirim yazı alabilirmiyim 3600 günden emekli olabilirmiyim 550 günde askerligim var

askerlıgıne borclanırsan 3600 gunu tamamladıgında emeklı olursun vergı ındırım belgesıde alırsın ½40 dahı alsan emeklı olursun emeklı oluncada sgdp odeyerekde calısabılırsın kardes

Üst Alt