Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli kişi maaşı kesilmeden yazarlık yapabilir mi?

Balamirhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben şizofreni hastalığından dolayı malulen emekliye ayrıldım. Yaklaşık 7 senedir evde çaresiz biçimde oturuyorum. Evde öykü ve roman yazma çalışmaları yapmaktayım. Acaba roman ve öykülerimi herhangi bir yayınevinden yayınlatmamın hukuki bir engeli var mı? Maaşımın kesilmesi gibi bir durumla karşılaşır mıyım? Kitaplardan para kazanmak gibi bir amacım yok. Sadece manevi destek olsun istiyorum. Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.

@Balamirhan SGK kapsamında sosyal güvence altında sigortan olmayacağı için herhangi bir sorun teşkil etmez . Mallülen emekliliğin en büyük kısıtlaması SSK gibi prim yatırılarak maaş almamaktır . Onun haricinde gelir getirici çalışmalarda veya hobilerde bulunabilirsin .

-DORLION-

Youtuber lık buna dahilmi, bazı youtuberler para kazanıyor hem de çok?

sungate_ SGK kapsamında çalışmaması önemli , bir işyerine bağlı olarak gelir getirmemesi gerekir . Köyde 3- 5 keçi koyun besleyip sütünü veya yoğurdunu satması gibi bir şey bu . Önemli olan işyerine bağlı maaşlı eleman olmaması gerekir . Youtuber için gelirine vergi verilmiyorsa kapsam dışı hobisel kazanç olarak görülür .

sungate_

Hadise de çok para kazanıyor. Bir çok işveren de. Profesyonel sporcularda kazanıyor ve asgari ücretli kadar vergi vermiyor. youtube dan para kazanan bunların yanında deniz de damla. Bırakın kardeşim milletin tavuğu(kaz'ı) ile uğraşmayı :eek: Keşke yapabilsen de sen de kazansan. Yanlış anlaşılmasın ben tuber değilim.

Üst Alt