Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli kişi SGK'dan 4 kanallı myoelektrik kol ödeneği alabiliyor mu?

erdogan hasan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamlar herkeze iş kazası sonucu sagkol dirsek üstü ampüte oldum %79 işgöremez raporuyla işgöremezlik maaşı baglandım 3990 günlede malulen emekli maaşı bağlandım sistemde mekli görünüyorum 4 kanallı myoelektrik OP 1266 kodlu dirsek üstü kolu taktırmak istiyorum protezcilerle görüştüm çoğunluk emekliye SGK ödeme yapmıyor diyor bazı protezcilerde SGK dan ödeme çıkıyor diyor net bir bilgisi olan varmı bilğinize teşekür ederim

Son düzenleme:
erdogan hasan

SUT'da sınırlar aşağıdaki şekilde çizilmiş. EK3-C'de de miktarlar belirlenmiş.

1) Sağlık kurulu raporu ile önerilen myoelektrik kontrollü kol protezleri;
(a) Bilateral üst ekstremite amputasyon/uzuv eksiklikleri olan hastaların her iki üst ekstremitesine,
(b)Tek taraflı üst ekstremite amputasyon/uzuv eksiklikleri ile birlikte karşı ekstremiteyi kullanamayacak hastalara,reçete edilmesi durumunda,
(c) Diğer eksremitenin sağlam olduğu tek taraflı üst ekstremite amputasyon/uzuv eksikliklerinde ise aktif çalışan veya ögrenci olan hastalarda reçete edilmesi halinde bedeli karşılanır
2) Alınan ilk sağlık kurulu raporunda; hastanın myoelektrik kontrollü kol protezi kullanımına ilişkin eğitim aldığı ve kullanabileceğinin yanında ayrıntılı değerlendirmeleri içeren ilgili uzman hekimlerin görüşünün yer alması zorunludur. Daha sonra söz konusu raporların Sağlık Bakanlığına bağlı Ankara veya İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Dokuz Eylül Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Ek ibare:RG-18/1/2016-29597) (4) , Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi veya (Değişik ibare:RG-26/11/2016-29900) (7) Gaziler Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesince onaylanması gerekmektedir.
3) Myoelektrik kontrollü kol protezlerine yönelik sağlık kurulu raporu, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Ortopedi ve Travmatoloji ve Psikiyatri uzman hekimlerinin birlikte bulunduğu 3.Basamak sağlık kurumları sağlık kurullarınca düzenlenecektir.
4) Myoelektrik kontrollü kol protezleri Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon veya Ortopedi ve Travmatoloji uzman hekimlerince reçete edilebilir.
5) 6 yaş öncesi hastalara temin edilen çocuk/yetişkin myoelektrik kontrollü kol protezi bedelleri Kurumca karşılanmaz.
6) 17 yaş ve üzeri hastalarda çocuk myoelektrik kontrollü kol protezi bedelleri Kurumca karşılanmaz.
7) Çocuk myoelektrik kontrollü kol protezi bedelleri 6-16 yaş (6 ve 16 yaş dahil) arasında Kurumca bedeli karşılanır.
8) Sağlık kurulu raporunu düzenleyen ilgili sağlık kurumunda reçeteyi düzenleyen hekim tarafından myoelektrik kol protezinin hastada uygulandığının, hastanın protezinin özelliklerine uygun fonksiyonları yerine getirebildiğinin (reçetede yazılan amaçlara uygun olduğunun) reçete arkasına yazılarak onaylanması gerekmektedir.
9) Myoelektrik kontrollü kol protezini yapan uygulama merkezi tarafından, hastanın protezin teknik özelliklerine uygun fonksiyonel hareketlerini yerine getirebildiğinin (fatura ekinde yer alması) belgelendirilmesi gerekmektedir.
10) Protezin kontrolünü sağlayacak kaslardan yüzey elektromiyografi (sEMG) çalışması en fazla kasılma sırasında yapılan incelemede daha önce belirlenmiş yeterli eşik değer (motor ünite aksiyon potansiyeli (MÜAP) amplitüt ölçümü, karesel ortalama karekök (RMS), güç spektral analizi vb) ve üzerinde aktivitenin saptanması veya bu konuda özelleşmiş myotest ölçümleri yapabilen tanı/geri bildirim cihazları yardımı ile sağlık kurulu raporunu düzenleyen sağlık kurumlarınca elektrodu çalıştırabilecek yeterli aksiyon potansiyeline sahip olduğu belgelendirilmelidir.
11) Myoelektrik kontrollü kol protezlerinin yenilenme süresi 10 (on) yıldır. Bu süreden önce temin edilen myoelektrik kontrollü kol protezlerinin Kurumca bedelleri karşılanmaz.
12) Myoelektrik kontrollü kol protezi temin edildikten sonra hasta tarafından, yüksek gerilim altında ve manyetik alanlarda çalışmayacağını belgelemesi veya taahhüt edilmesi gerekmektedir.
13) Myoelektrik kontrollü omuz dezartikülasyon kol protezlerinin Kurumca bedelleri karşılanmaz.

Üst Alt