Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli maaşı hangi tarih itibarı ile başlar?

samedo99

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
259
Merhaba malulen emekli olan biri hangi tarihten itibaren maaşa hak kazanmış sayılır hastane sevki ara karar bu geçen süreler dikkate alınır mı?

Hayır sayırlmıyor. Maaş almanız onaylandığı tarihten itibaren.

@emininceoglu kesin biliyor musunuz? Kimisi toplu ödeme aldığını söylüyor başvurudan sonuçlana kadar geçen süreden için?

Tahsis Talebinde bulunduğun tarihten itibaren başlar.
Aylık bağlandığı tarihte ise '' Tahsis talebi ile aylık bağlanması arasında ki geçen süre de biriken aylık ödemeleri '' ilk ödeme tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte ödenir.

Başvuru tarihi itibarıyla ödeme yapılıyor diye hatırlıyorum. Örneğin şubat ayında başvurdunuz, nisan ayında tahsis no çıktı ve maaş ödemesi başladı. Şubat ile nisan ayı arası birikmiş ödeme olarak yatırılıyor.

@samedo99,

Mayısta başvuru yaptım. Kasım 20’de tahsis talebi yaptım. Kasım 20 den itibaren ödedendi. İlk başvuru tarihinden itibaren işlemiyor.

Emeklilik başvuru tarihini takip eden ay başı itibarı ile başlar. Eğer emekliliğe temen raporun tarihi emeklilik başvurusu tarihinden sonra ise, bu durumda emeklilik, rapor tarihini takip eden ay başı itibarı ile başlar.

@OturanBoğa Yani aralıkta sevk edildim diyelim mart'ta cevap geldi bu arada geçen zaman farkı yatırılıyor doğru mu?
ne diyorsun abi birşey anlaşılmıyor🤣

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt